انتخاب مهد کودک یکی از مواردی می باشد که ذهن والدین را به خود مشغول نموده است چرا که کودکان در سنی وارد مهد می شوند که کنجکاو هستند و قدرت یادگیری خوبی دارند بنابراین باید والدین با ویژگی های مهدکودک خوب آشنایی داشته باشند تا بتوانند بدون دغدغه آن را انتخاب نمایند.
بررسی معیارهای انتخاب بهترین مهد کودک
- مهد کودک باید پروانه ای رسمی داشته باشد که از سازمان بهزیستی صادر شده است. اولین و مهم ترین مرحله در انتخاب مهد کودک خوب توجه به این نکته است که دارای مجوز رسمی از بهزیستی باشد که در این مجوز نام مهد کودک و سالی که تاسیس شده و مهر و امضای سازمان بهزیستی باید در آن مشهود باشد.
- نحوه رفت و آمد کودک به مهد باید به راحتی صورت گیرد و اگر والدین فرصتی برای رفت و آمد کودک شان به مهد نداشته باشند باید از سرویس برای این کار کمک بگیرند با توجه به این نکته که راننده سرویس مهد باید تمام موارد ایمنی را مد نظر قرار دهد و برای جلوگیری از خطرات احتمالی درها را قفل کند.
- رعایت نکات ایمنی در داخل و خارج از مهد کودک از ویژگی های مهد کودک خوب است به طور مثال همه پریزها و کلیدها باید محافظ و سرپوش داشته باشند و سیم های برق باید طوری در محیط قرار داده شوند که از دسترس کودکان دور باشند. کف اتاق ها و زمین بازی باید دارای پوششی مناسب و نرم باشد و قابلیت شستشو داشته باشد.
- از دیگر ویژگی های مهد کودک خوب این است که برنامه های مخصوصی برای کودکان با هوش بالا وجود داشته باشد چرا که احتمال دارد این دسته از کودکان با انجام فعالیت های معمولی بی حوصله شوند ، بنابراین باید هر کدام از مربیان به این نکته توجه نمایند و کودکان با هوش بالا را با انجام تست هوش شناسایی نمایند و از طرفی به گونه ای رفتار نکنند که احساس تبعیض میان کودکان به وجود نیاید.
- مهد کودک باید مجهز به جعبه کمک های اولیه باشد و در این زمینه نیز یک مربی آموزش دیده داشته باشد تا اگر کودکی دچار آسیب شد فورا مراقبت های اولیه برای او انجام شود.
- یکی دیگر از ویژگی های مهدکودک خوب وجود روانشناس و مشاور کودک در آن می باشد که می توان گفت از ضروریات است چرا که بعضی وقت ها کودکان به مشکلات رفتاری دچار می شوند که در این گونه موارد لازم است مربیان و والدین برای رفع این مشکل با روانشناس مشورت نمایند تا بدون دغدغه کودک مورد نظر را از لحاظ روانی درمان کنند.
- در کلاس ها باید وسایلی که توسط کودکان ساخته شده مورد استفاده قرار بگیرند به طور مثال نقاشی کودکان روی دیوار نصب گردد و یا هر چند وقت یک بار نمایشگاهی برگزار شود تا هنرهای دستی کودکان در آن نمایش داده شود که این کار انگیزه خوبی برای آن هاست تا در مهد کودک حاضر شوند و کارهای متنوعی انجام دهند و باعث شکوفا شدن استعداد شان نیز خواهد شد.
- در مهد کودک باید فعالیت هایی که باعث ایجاد همکاری و احساس مسئولیت می شود انجام شود تا کودکان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و با برگزاری اردو نیز به کودکان در ایجاد ارتباط با دنیای اطراف شان کمک می شود.
- بهتر است مهد کودک از خیابان و کوچه شلوغ فاصله داشته باشد زیرا احتمال دارد سر و صدای زیاد ناشی از عبور ماشین ها باعث ترس کودک شما شود و همچنین نباید در ورودی مهد کودک به خیابان پرتردد باز شود و اگر چنین باشد لازم است تا محدوده معینی حفاظ مناسب به کار برده شود تا از خطرات احتمالی ممانعت به عمل آید.
- تعداد کودکان ثبت نام شده در مهدکودک باید با تعداد مربیان تناسب داشته باشد ، مطابق با قانون سازمان بهزیستی یکی از ویژگی های مهدکودک خوب این است که به ازای هر ۱۰ کودکی که شیرخوار هستند و یا هر ۱۵ کودکی که نوپا می باشند باید ۱ مربی در نظر گرفته شود تا مربیان بتوانند به خوبی از عهده وظایف خود برآیند.
منبع:پرچین/parcheen
پویا حسین خانی
تاریخ : 6 - آگوست - 2024سلام
سپاس از سایت خوبتون، ممنون که مطالب مفیدی منتشر میکنید.
کارشناس روابط عمومی
تاریخ : 6 - آگوست - 2024سلام پویا جان
ممنون بابت کامنتتون، به اشتراک گذاشتن نظرتون با ما باعث دلگرمی ماست.