استفاده از ظرفیت تجدیدپذیرها می تواند تولید برق را افزایش داده و به کاهش ناترازی کمک کنند. آنطور که مشخص شد، ۱۲ نیروگاه تجدیدپذیر در ۷ استان کشور آماده بهره برداری هستند.
۱۲ نیروگاه تجدید پذیر شامل ۱۱ نیروگاه خورشیدی و یک نیروگاه بادی به ظرفیت مجموع ۷۰ مگاوات در ۷ استان کشور در آستانه بهره برداری است. از ۱۲ نیروگاه تجدید پذیر در آستانه افتتاح، یک نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی در استان مرکزی، ۳ نیروگاه شامل دو نیروگاه خورشیدی و یک نیروگاه بادی به ظرفیت مجموع ۳۰ مگاوات در استان خراسان رضوی، دو نیروگاه خورشیدی به ظرفیت مجموع ۱۲ مگاوات در استان کرمان، یک نیروگاه ۶ مگاواتی در استان سمنان، یک نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در الیگودرز استان لرستان، سه نیروگاه خورشیدی ۷.۵ مگاواتی در استان یزد و نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی در نائین استان اصفهان قرار دارد.
نیروگاههای تجدید پذیر در حال بهرهبرداری شامل فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی تأمین انرژی مانا با ظرفیت ۱۰ مگاوات در محلات، نیروگاه بادی ۱۰ مگاواتی فن آوران انرژی پاک در خواف، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کشت و صنعت جوین، نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی کشت و صنعت جوین در شهرستان نقاب، فاز نخست نیروگاه ۴۰ مگاواتی گلگهر سیرجان به ظرفیت ۹ مگاوات، نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی صنایع انرژی سبز کویر کیش در ماهان، نیروگاه خورشیدی ۶ مگاواتی انرژی پاک سمنسان در سمنان، نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی آتی صنعت ازنا در الیگودرز لرستان، فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی آدین بهتا نیروی ایساتیس خضرآباد یزد به ظرفیت ۳ مگاوات، نیروگاه خورشیدی ۲.۵ مگاواتی و ۲ مگاواتی عطرآباد ۲ و ۳ آوندپلاست کرمان- مانا مهر انرژی نسیم – سایاناوج پارس یزد و نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی برق و نیروگاهی کیسون در نائین اصفهان است.
ظرفیت نصب شده نیروگاههای تجدید پذیر در کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ رقم ۱۱۹۲.۴۰ مگاوات بوده است که در این میان، استان قزوین، کرمان، یزد، فارس و خراسان رضوی از استانهای پیشرو در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر بودهاند.
۱۷۳ نیروگاه تجدید پذیر در حال بهره برداری در کشور وجود دارد که در استانهای کشور پراکنده شده هستند؛ بیشترین سهم ظرفیت نیروگاههای تجدید پذیر کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ با ۴۳ درصد به نیروگاههای خورشیدی و ۳۱ درصد به نیروگاههای بادی اختصاص دارد.
بنا براین گزارش برق تولید شده از منابع تجدید پذیر تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳، ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت بوده که معادل صرفه جویی در مصرف ۵۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفه جویی در مصرف ۴۷ میلیون لیتر و جلوگیری از انتشار ۱۱۹ هزار تن گاز دی اکسید کربن بوده است.
چین به تازگی بزرگترین مزرعه خورشیدی جهان را به شبکه برق شمال غربی سینکیانگ متصل کرده است. این نیروگاه با وسعت بالغ بر ۱۳ هزار هکتار میتواند در سال ۶.۰۹ میلیارد کیلوواتساعت برق تولید کند. با فرض اینکه مصرف یک خودروی الکتریکی حدود ۳۰۰۰ کیلوواتساعت در سال باشد، این مزرعه میتواند سالانه سوخت ۲.۰۳ میلیون خودروی برقی را تأمین کند. تأسیسات خورشیدی جدید چین سالانه حدود ۶.۰۹ میلیارد کیلوواتساعت برق تولید خواهد کرد. این مقدار برای تأمین برق کشوری به مساحت و جمعیت پاپوآ گینه نو برای یک سال کافی است.
منبع:
مهر
- نویسنده: گسترش نیوز