وزیر نفت از کشف موارد قابلتوجه قاچاق سوخت با استفاده از سامانه هوشمند «کاشف» خبر داد. سامانهای که با تطبیق بارنامهها و میزان مصرف سوخت، نقاط مشکوک را شناسایی کرده و حالا پای بسیاری را به دستگاه قضایی باز کرده است. پاکنژاد میگوید روند مبارزه با قاچاق با اتکا به فناوری ادامه دارد و هنوز آمار دقیق از کاهش این پدیده اعلام نشده است.
محسن پاکنژاد، درباره اینکه پیگیری مسئله قاچاق سوخت که چندی پیش مطرح شد از سوی وزارت نفت چگونه پیگیری شده است، گفت: موضوع مربوط به گذشتههای دور است. سالهاست این اتفاق میافتد اما همکاران ما در بخشهای ذیربط در وزارت نفت با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و وزارت ارتباطات توانستند حرکتهایی را انجام دهند و برنامههایی در حوزه هوشمندسازی چگونگی تحویل سوخت به ویژه در حوزه حمل و نقل داشته باشند.
وزیر نفت با اشاره به راهاندازی «سامانه کاشف» بیان کرد: در اولین اقدامی که با به کارگیری هوش مصنوعی و تطابق دادن بارنامههای که صادر میشود و میزان مصارف سوخت توانستند یک جاهایی را با ارقام و اعداد قابل ملاحظه شناسایی کنند که عملا متاسفانه قاچاق سوخت آنجا انجام میشد که اینها در حوزه قضایی در دست پیگیری است.
وی تاکید کرد: این فرآیند ادامه دارد ما راهی جزء هوشمندسازی فرآیند تحویل سوخت نداریم که به این ترتیب بتوانیم کنترل کنیم تا ببینیم در کدام بخشها این اتفاق نامبارک قاچاق سوخت در حال انجام است.
پاکنژاد درباره اینکه آیا میزان قاچاق سوخت با کشفهای اخیر کاهش پیدا کرده است، عنوان کرد: هنوز اعداد و ارقام قطعی اعلام نشده است.
وی درباره اینکه گفته شد قاچاق سوخت از چاه تا جایگاه در حال انجام است، گفت: وقتی ما از چاه صحبت میکنیم یعنی نفت خامی که قابلیت قاچاق ندارد، وقتی صحبت از ساختارهایی که اصطلاحاً واحدهای تولیدی به آنها گفته میشود میکنیم اینها نفت خام هستند. خود نفت خام که قابلیت قاچاق ندارد.
وزیر نفت بیان کرد: آنچه که قابلیت قاچاق دارد برخی از فرآوردهها است که به دلیل تفاوت قیمت فاحشی که هست بین آنچه که در داخل کشور عرضه میشود و آنچه که در کشورهای همسایه قابلیت خرید و فروش دارد؛ این باعث شده است که یک مقداری در آن زمینه قاچاق وجود داشته باشد، فرآیند در دست بررسی است به نتیجه که رسید قطعا اعلام عمومی میکنیم.
منبع:
ایلنا
خبرنگار گسترش
- نویسنده: گسترش نیوز