اکوایران: بنابر اعلام معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر، «صنعت برق به ازای گزارش هر دستگاه ماینر غیرمجاز، مبلغ یک میلیون تومان و برای گزارش مزارع بزرگتر تا سقف ۵۰ میلیون تومان پاداش میدهد.»
به گزارش اکوایران، در میان اخبار ناترازی برق در کشور و قطع برق خانه و ادارت طی ماههای اخیر، اخباری نیز مبنی بر فعالیت غیرمجاز مزارع استخراج رمزارز و استفاده حجم عظیمی از برق منتشر شد.
در این میان حتی عباس علیآبادی، وزیر نیرو در جلسه کمیسیون انرژی به این بحران اشاره کرد و گفت: متاسفانه برق ماینرها به خارج از کشور میبرند و کلی رمزارز کشف کردهایم چراکه بعضاً با عنوانهای تجاری و صنعتی برق دریافت میشود اما در ادامه اقدام به راه اندازی ماینر میکنند، لذا باید مانع ادامه این نشتی بشویم، البته این مهم نیاز به قانون دارد.
برق ماینرها به کجا میرود؟؛ روایت وزیر نیرو از پشت پرده استخراج رمزارزها
اکوایران: نمایندگان و وزرای نفت و نیرو در جلسه کمیسیون انرژی به بررسی جوانب رفع ناترازیها پرداختند و بهارستان نشینان از دولتمردان خواستند تا برای خاموشیها از مردم، کسبه و نانواییها دلجویی شود.
حال محمد الهداد، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر از شناسایی استخراجکنندگان رمزارز خبر داده است و در این باره گفت: صنعت برق به ازای گزارش هر دستگاه ماینر غیرمجاز، مبلغ یک میلیون تومان و برای گزارش مزارع بزرگتر تا سقف ۵۰ میلیون تومان پاداش میدهد. مزارع غیر مجاز هم از طریق دادهکاوی مصرف برق مشترکان و نیز گزارشهای مردمی و همکارانمان، شناسایی میشوند.
مجری طرح جمعآوری رمزارزهای غیرمجاز توانیر تصریح کرد: هر ماینر حدود ۳٫۵ کیلووات ساعت برق مصرف میکند. بنابراین مزرعهای با ۸ دستگاه ماینر غیرمجاز، در ماه حدود ۲۰ هزار کیلووات ساعت برق مصرف میکند. این در حالی است که الگوی مصرف ما در این فصل از سال ۲۰۰ کیلووات ساعت است. یعنی در یک مزرعه خانگی غیر مجاز با ۸ دستگاه ماینر معادل مصرف ۱۰۰ خانوار برق مصرف میشود.
فعالیت غیرمجاز رمزارزها منجر به آسیبدیدن وسایل برقی مردم میشود
او با اشاره به کشف اخیر یک مزرعه براساس گزارش یکی از مشترکان که از نوسان برق در منطقه شکایت داشت، تاکید کرد: افت ولتاژ، نوسان برق و آسیب دیدن وسایل برقی مشترکین یکی از پیامدها و شواهد فعالیت غیرمجاز رمزارزها است.
اله داد با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها، استخراج رمزارز به علت مصرف زیاد انرژی ممنوع است، گفت: در ایران اما روشهای مجاز و قانونی استخراج رمزارز هم وجود دارد و اخیرا نیز دستورالعملی برای تامین برق مراکز استخراج رمزدارایی از طریق نیروگاههای تجدیدپذیر صادر شده است. در کنار پرداخت مادی به گزارش دهندگان و حمایت از مزارع مجاز، جریمههای مالی و حتی برچیدن دائم انشعاب نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.
معاون انتقال و تجارت خارجی توانیر خاطرنشان کرد: از کسانی که منزل، باغ، ویلا، کارگاه، دامداری و… خود را اجاره میدهند، میخواهیم که بر کاربری آن مکان نظارت کنند تا استخراج غیرمجاز رمزارز صورت نگیرد، چون برابر قانون مسئولیت با صاحب انشعاب است.
- نویسنده: اکوایران