فروشندههای سهشنبه دلار، چهارشنبه رکب خوردند/ بازار ارز تهران ۵۰ را رویت کرد/ اختلال در سیستم بانکداری الکترونیک موجب شد معاملات سخت شود/ سکه از کانال ۲۷ بالا کشید/ چرا بازار کاهشی ارز جهت عوض کرد؟ معامله گران ۴ دلیل دارند.
بازار ارز هرات طوفانی شروع کرد. قیمت دلار هرات چهارشنبه بالای مرز حمایتی ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان شروع به کار کرد و با افزایش از مقاومت ۴۹ هزار و ۸۰۰ تومان گذشت و به ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. در نهایت قیمت دلار هرات در ۴۹ هزار و ۷۵۰ تومان بسته شد و تمام کاهشیها و فروشندههای سهشنبه بازار رکب خوردند. قیمت دلار تهران در اوج قیمتی هرات وارد کانال ۵۰ هزار تومان شد. در بازار دبی هم قیمت درهم با افزایش در ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان بسته شد. قیمت سکه مثل دلار بالایی داد و به ۲۸ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان رسید.
چرا بازار ارز و سکه افزایشی شد؟
گروهی از معاملهگران معتقدند تعطیلات موجب افزایش قیمت دلار شده است. این دسته میگویند تا سه روز آینده قیمت دلار تسویه ندارد و فشار تقاضا در روز چهارشنبه بالا رفت. البته آنها این حرکت را انرژی کاذب مینامند. از نظر این دسته قیمت دلار هرات در پشت خط سهشنبه بخاطر همین موضوع تا ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان بالا آمد. آنها توصیه میکنند در مواقعی که بازار اینگونه نوسان افزایشی میدهد همینطور هم برمیگردد، پس حواستان باشد لاکار نمانید. این گروه مدعیند اینگونه نوسانات کار اتاقهای معاملاتی است.
گروه دوم معتقدند بازار در اوج “بفروش بفروش” روند عوض میکند و در اوج “بخر بخر” پایین میآید. از نظر آنها این اتفاق توسط نهنگها یا بازیگرهای بزرگ صورت میگیرد که ماهیها را هم در خرید و هم در فروش ضروری کند.
گروه سوم به پالسهای مثبت و منفی اخبار اشاره دارند. این دسته میگویند بزرگترین خبر در زمان حال حاضر تبادل زندانیان و عدم صدور قطعنامه بود که این خبرها نتوانست دلار را به زیر مرز حمایت مهم ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان ببرد. بعد از آن هم خبرهای منفی و متناقض به بازار مخابره شد و قیمتها افزایشی شدند. از جمله تناقضات صحبتهای متناقض در آمریکاییها و ایرانیها در خرج کردن پولهای آزاد شده است.
از جمله اخبار منفی هم بیانیه اروپا علیه ایران، تنش در کنگره آمریکا و صحبتهای اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی بود. در کنگره آمریکا در حال تصویب طرح «مهسااکت» بودند. دومین تنش هم طرح استیضاح بایدن بود که در کنگره کلید خورد. اسلامی هم در روز چهارشنبه گفت تا تحریمها کامل رفع نشود روند فعلی را ادامه میدهیم.
گروه چهار تکنیکالکارن بودند. این دسته معتقدند دلار بالای دو مرز حمایتی مهم ۴۹ هزار و ۲۰۰ تومان و ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان نوسان داد و خود همین موجب افزایش شد.
جدا از چرایی افزایش قیمتها در روز چهارشنبه چند خبر مهم دیگر هم در بازار بود. یک اینکه یک خبر آمد سوئیفت برای انتقال ۶ میلیارد دلار ایران باز شد که همزمان با این خبر قیمت از ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان فاصله گرفت. در روز چهارنشبه یک پیشبینی قیمت دلار برای هفته بعد از ایسنا در بازار دست به دست میشد. خبرگزاری ایسنا مدعی شده هفته آینده در قیمت دلار کاهش خواهیم داشت. همچنین روز سهشنبه مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفته است که بنا به اخبار و شنیدههای رسمی و غیررسمی، ۶ میلیارد دلار تحت کلید بانک مرکزی قرار گرفت و با توجه به زمزمه، ۱۰ میلیارد دیگر از منابع که در راه است، بانک مرکزی قاعدتا قدرت دخالت موثری در بازار دارد، پس باید منتظر بعد از تعطیلات بود و عکسالعمل بازار را دید.
معاملهگران میگویند:” آقای حریری در دوم فروردین هم توییت کرده بود؛ رفقا! هرچقدر دلار ذخیره کردید بریزید بازار، یکی از توافقات پکن سرازیر شدن درهم از طرف امارات است که از یکشنبه کلید میخورد. قیمت دلار از دوم فروردین تا اواسط اردیبهشت تا ۵۶ هزار تومان بالا رفت.”
از نظر فنیها بازار تا زمانیکه بالای ۴۹ هزار و ۶۰۰ تومان است میتواند سمت مقاومت ۵۰ هزار و ۲۰۰ تومان برود. البته آنها میگویند این نکته را هم مدنظر قرار بدهید که احتمالا در ابتدای هفته آینده تبادل زندانیها انجام شود و این هیجان بازار بخوابد و قیمتها افت چشمگیری داشته باشند.
نکته بازار چهارشنبه اختلال در سیستم بانک ملی و برخی از پوزها و خودپردازها بود که موجب شد معامله سخت شود.
- نویسنده: اکوایران