دوشنبه, ۲۵ فروردین , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 654
  • 09 جولای 2023 - 14:22
  • 539 بازدید
  • ۰ دیدگاه

خروج رکود مسکن و خودرو در دستان دلار

خروج رکود مسکن و خودرو در دستان دلار
خروج رکود مسکن و خودرو در دستان دلار

معامله‌گران می‌گویند ارز، خودرو، سکه و مسکن رنج است/ تتر ساز خودش را زد/ بازارها در انتظار نشست شورای امنیت هستند/ پیش‌بینی رسمی درباره قیمت دلار امسال چه می‌گوید؟

اکوایران: در آستانه نشست شورای امنیت که  امروز (پنجشنبه) برگزار می‌شود، جلسه شورای حقیقت‌یاب چهارشنبه برپا شد و بازار تا ظهر جو تقریبا آرامی داشت و معامله‌گران می‌گفتند که بازار برای پنجشنبه قفل شده است.

همزمان با اخبار نشست، یکسری خبر منفی درمورد برجام به بازار مخابره شد که معامله‌گران در این باره می‌گفتند آخرین میخ‌ها به تابوت برجام زده می‌شود. با این حال تو چنین فضایی، بازار امروز تقریبا رنج زد.

قیمت دلار هرات در ۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان شروع به کار کرد و از همان ابتدای کار با کاهش به ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان رسید. بازار هرات تا قبل از شروع نرخ‌دهی درهم در همین سطوح بود و با درهم ۱۳ هزار و ۸۲۰ تومان به مرز ۵۰ هزار تومان رسید. قیمت دلار با خبرهایی که عصر به بازار آمد به کانال ۵۰ هزار تومان رسید و در ۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد.

البته معامله‌گران با توجه این اتفاق که قیمت دلار هرات در پشت خط سه‌شنبه شب زیر مرز مقاومت ۵۰ هزار و ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان بسته شده بود می‌گفتند قیمت با کاهش به ۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان می‌رسد و با واکنش به این سطح به کانال ۵۰ هزار تومان برمی‌گردد.

در مجموع در روز چهارشنبه دلار بین ۴۹ و ۵۰ هزار رنج بود و آبشده بین ۱۰ میلیون و ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بازی می‌کرد که نوسانش کمتر بود و با خبرهای عصر به ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. بازار سکه و تتر هم هرکدام ساز خودشان را زدند. سکه با کاهش به کانال ۲۸ میلیون رفت، قیمت تتر با افزایش به مرز ۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. درهم امارات هم با افزایش به ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومان رسید. یعنی نسبت به نرخ صبحش افزایش داشت و برابر با قیمت پایانی روز سه‌شنبه بود.

صحبت‌ها درمورد نشست چهارشنبه بسیار متنوع بود و هرکسی باتوجه به پوزیشن معاملاتیش تحلیل می‌کرد. یکسری‌ها می‌گفتند جلسه فردا فرمالیته‌ است. یکسری‌ها می‌گفتند مکانیسم ماشه فعال نمی‌شود، یکسری‌ها می‌گفتند می‌شود. نکته‌ای که درمورد این جلسه وجود دارد این است که اصلا در روز پنجشنبه قرار نیست مکانیسم ماشه فعال شود و شاید فقط جلسه بتواند زمینه‌ساز این اتفاق باشد.

همانگونه که بازار ارز و سکه رنج می‌زنند، گفته می‌شد که خودرو و مسکن هم در رکود است. معامله‌گران می‌گویند شرط صعود قاطع دلار این است که بالای ۵۱ هزار و ۹۰۰ تومان برود،‌ بازارهای دیگر هم به همین موضوع وابسطه هستند.

دو خبر از رسانه‌های داخل مورد توجه معامله‌گران بود. اولی درمورد پیش‌بینی نرخ دلار تا پایان سال است. محمد جعفری، رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه گفته براساس مدل‌سازی جدید سازمان برنامه و بودجه که با مفروضات فعلی اقتصاد ایران است، نرخ ارز در سال ۱۴۰۲ حداکثر ۵۲ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود. معامله‌گران این گزارش را با آن گزارش معروف دو سال پیش که سازمان برنامه و بودجه از وضعیت اقتصاد ایران با دو سناریوی رفع تحریم و تداوم تحریم پیش‌بینی کرده بود مقایسه می‌کردند. آن‌ها می‌گفتند در آن گزارش برای دلار سال ۱۴۰۱ با تداوم تحریم ۳۵ هزار تومان پیش‌بینی شده بود که دلار پارسال حوالی ۴۸ هزار تومان بسته شد و حتی کانال ۶۰ هزار تومان را هم دید. آن‌ها تصور می‌کنند الان که دیگر با این وضعیت نقدینگی در کشور دلار ۵۲ هزار تومانی برای پایان سال دور از انتظار است. در آن گزارش برای دلار ۱۴۰۲ در صورت تداوم تحریم ۴۶ هزار تومان پیش‌بینی شده بود.

خبر دوم درمورد وضعیت بازار چهارشنبه بود که یکسری از رسانه‌های رسمی کشور کار کرده بودند. تیتر این خبر این بود؛ شکست دلالان ارز در بالابردن قیمت دلار. آن تیکه از خبر جالب توجه معامله‌گران بود که گفته شده با ورود قیمت دلار به کانال ۴۸ هزار، موجب شد برخی معامله‌گران نسبت به بازار بدبین شوند و دلارهایشن را بفروشند. معامله‌گران می‌گفتند نه به شانتاژ کسانی که می‌گویند پنجشنبه مکانیسم ماشه فعال می‌شود نه به این خبر که اصلا با واقعیت بازار همخوانی ندارد. به گفته آن‌ها چرا باید باوجود نشست فردا، بازار فروشنده شود و دلار به کانال ۴۸ هزار برود. به تصور آن‌ها این خبر موجب ضرر برخی‌ها می‌شود.

فنی‌ها می‌گویند اگر خبر مثبت قطعی به بازار نخورد در چارت فعلا از ریزش سنگین خبری نیست. به عقیده آن‌ها ریزش سنگین مال زمانی است که فروشنده سنگین در بازار باشد، الان که نه بازار فروشنده‌ است، نه بازارساز. چرا کسی فروشنده نیست؟ معامله‌گران می‌گویند جواب کاملا مشخص است به چه امیدی بفروشیم؟ به عقیده آن‌ها الان قیمت پایین است و با رفتن دلار به ۵۲ و آبشده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان شاید آنجا بازار فروشنده شود و در آن نقطه کاهش را ببینیم.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
چشم بازارها به تصمیم فدرال رزرو؛ نرخ طلا نزولی می‌شود؟ 14 آوریل 2025

چشم بازارها به تصمیم فدرال رزرو؛ نرخ طلا نزولی می‌شود؟

اکوایران: ورود احتمال فدرال رزرو آمریکا به بازار برای رفع مشکل سیستماتیک در بازار بدهی این کشور می‌تواند سایر بازارها از جمله طلا را نیز تحت تاثیر قرار دهد؛ در شرایطی که قیمت این فلز گرانبها در هفته گذشته رشد بسیار چشمگیری را ثبت کرد.

مرزهای مهم دلار کجاست؟ 14 آوریل 2025

مرزهای مهم دلار کجاست؟

بعد از رفتن بازار طلا و ارز به زیر مرز حساس شدت ریزش بازار سنگین شد، دلار ۱۲ کانال و سکه ۱۱ کانال از دست دادند، رکورد خروج پول از صندوق‌های طلا زده شد، کانال نرخ‌دهی هرات تا ۷۵ هزار تومان نرخ داد، مرزهای مهم دلار کجاست؟

14 آوریل 2025

پیش‌بینی بازار دلار بعد از چراغ سبز عمان

در سمت صندوق‌های طلا هم شاهد بازار یکدست قرمز پررنگ بودیم و رکورد خروج پول زده شد. خروج پول از صندوق‌های طلا در روز یکشنبه به بیش از ۱.۵ همت رسید که تا الان سابقه نداشته است.  در تحلیل‌های منطقی دیده می‌شد که بازار فعلی نسبت به مذاکرات خیلی خوشبین است و از همین الان […]

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.