۵۷۲ حوزه آنومالی طلای جدید در پهنه دیوان دره طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی شناسایی شده که از این تعداد، عیار ۱۲۷ حوزه در محدوده پرپتانسیل قراردارد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، احمد قرایی، معاون اکتشاف این سازمان با بیان مطلب فوق گفت: باتوجه به قرارگیری کردستان روی محدودههای پرپتانسیل معدنی، پهنه دیوان دره در این استان در طرح تحول زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی در سه لایه اطلاعاتی زمینشناسی، ژئوشیمی و زمین شناسی اقتصادی و در ۲۵ برگه به مقیاس یک پنجاه هزارم در وسعت بالغ بر ۱۵ هزار کیلومتر مربع مورد پایش قرار گرفت.
معاون اکتشاف سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در ادامه گفت: در پهنه دیواندره استان کردستان ۱۵ هزار نمونه ژئوشیمی و ۴۷۰۰ نمونه کانی سنگی برای شناسایی ۵۷ عنصر، برداشت شد که آنومالی به دست آمده از این عناصر، اولویت اول طلا، اولویت دوم آهن، اولویت سوم مس و اولویت چهارم سرب و روی را نشان داده است. همینطور ۳۴۰ حوزه آهن کشف شده که ۴۰ حوزه آن اولویت اول، ۵۹۰ حوزه مس که ۳۰ حوزه آن درجه یک و ۱۲۰ حوزه سرب و روی که ۲۸ حوزه آن اولویت یک شناسایی شد.
قرایی با اشاره به پرواز ژئوفیزیک هوایی و استفاده از اکتشاف عمقی در این استان تاکید کرد: در پهنه دیوان دره، ۲۲ هزار کیلومتر خطی برداشت ژئوفیزیک هوایی شامل دادههای مغناطیس و رادیومتری انجام شده که پس از مطالعات اولیه در ۱۶ محدوده آنومالی پرپتانسیل شناسایی شده است.
وی در پایان افزود: در این طرح ما با تلفیق روش ژئوفیزیک هوایی و ژئوفیزیک زمینی، سعی میکنیم نتایج به دست آمده را با دقت بیشتری بررسی کنیم و به همین خاطر در پهنه دیوان دره علاوه بر ۲۲ هزارکیلومتر خطی برداشت هوایی، در حدود۳۰ هزار ایستگاه زمینی از روش مغناطیسسنجی جهت دقیقتر شدن نتایج استفاده کردیم و در یک محدوده آنومالی ژئوفیزیک هوایی علاوه بر روش مغناطیسسنجی زمینی، از روش گرافی سنجی نیز برای تأیید آنومالیها استفاده شد و باتوجه به تأیید آنومالی باتوجه به راههای تلفیق شده ارائه سه روش در سه نقطه حفاری شناسایی تا عمق ۱۴۰ متر انجام شد که به نتایج بسیار خوبی از ذخیره آهن در عمق دست یافته که با ارائه و تکمیل فرآیند اکتشاف در این منطقه به نتایج قابل توجهی از ذخایر طلا، مس و آهن خواهیم رسید.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین