معصومه عبدی کریمی اظهار کرده است که عطاریها میتوانند گیاهان دارویی، برخی عرقیجات و عصارههای گیاهی دارای پروانه و سیب سلامت از وزارت بهداشت را عرضه و فروش کنند، اما نمیتوانند داروهای گیاهی را به فروش برسانند حتی اگر این داروها مجوز دارایی داشته باشند.
معصومه عبدی کریمی اظهار کرده است که عطاریها میتوانند گیاهان دارویی، برخی عرقیجات و عصارههای گیاهی دارای پروانه و سیب سلامت از وزارت بهداشت را عرضه و فروش کنند، اما نمیتوانند داروهای گیاهی را به فروش برسانند حتی اگر این داروها مجوز دارایی داشته باشند.
عبدی ادامه داد: عطارها نمیتوانند گیاهان دارویی به صورت مخلوطی از چند گیاه باشد را عرضه کرده و مجاز نیستند که گیاهان دارویی را به شکل پودر که ترکیبات آن قابل تشخیص نباشد، بفروشند. گیاهان دارویی باید به صورت خشک شده و قابل تشخیص باشند.
وی ادامه داد: داروهای گیاهی باید صرفا در داروخانهها عرضه شوند و اگر حین بازرسی در عطاری داروهای گیاهی مشاهده شود، جمع آوری خواهد شد. به جز این موارد اقلام دارویی قاچاق خارج از زنجیره تولید و توزیع بهداشت کشور مکملها، دارو، عرقیات و عصارههای گیاهی بدون پروانه، چون غیرقانونی قلمداد میشوند نیز جمع آوری شده و مطابق قانون، بسته به ارزش ریالی و اینکه چقدر پر خطر باشد با آن برخورد قانونی لازم صورت خواهد گرفت.
عبدی در خصوص نظارت بر عطاریهای سطح استان گفت: دادن مجوز به عطاری مربوط به حیطه فعالیت غذا و دارو علوم پزشکی نمیشود و برعهده اتحادیه خواروبار است، اما مدیریت نظارت بر فرآوردههای طبیعی و صنعتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی وظیفه دارد بر عرضه فرآوردهها و محصولاتی که در عطاریها وجود دارد، نظارت کند. این نظارت هم با همراهی دستگاههای نظارتی دیگر مانند پلیس امنیت اقتصادی، پلیس اماکن، همکاران صمت،یا همکاران اتاق اصناف انجام شده و طی بازرسیهای دورهای کلیه کالاهایی که در عطاریها وجود دارد، بررسی میشوند.
وی با بیان اینکه تمام عطاریها در سطح استان توسط همکاران بازرسی و نظارت میشوند گفت: متاسفانه تعداد قابل توجهی از عطاریها اقلام و داروهایی را که مجاز به عرضه آن نیستند را به فروش میرسانند. چون عطاریها از رستههای شغلی اتحادیه خوار بار محسوب میشوند، با حضور همکاران این اتحادیه جلسه ای گذاشته و برای آگاهی بخشی و آموزش به عطاریها در مورد اینکه چه اقلامی میتوانند عرضه کنند، اعلام آمادگی کردیم. چون بسیاری از این عطاریها بعد از اینکه بازرسی شده و اقلامشان ضبط میشود، بیان میکنند که اطلاع نداشتند که مجاز به عرضه این اقلام نیستند.
عبدی درباره اینکه فروش چه اقلام دارویی در عطاریها غیر مجاز است، گفت: عطاری مجاز به فروش هیچ شکل دارویی نیست و عرضه هر گونه دارو تحت هر شکلی مثل انواع شربتهای گیاهی، سنتی، مکملها، قرص، کپسول، شیاف و یا شربت توسط عطاریها تخلف است.
مدیریت نظارت بر فرآوردههای طبیعی و صنعتی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی البرز اظهار کرد: تهیه داروهای غیرمجاز که هیچ مجوزی ندارد، عارضه زیادی در مصرف کننده ایجاد میکند. این داروها اکثرا توسط شبکههای مجازی تبلیغ شده و در بازرسی از واحد صنفی کشف میشوند.
وی با اشاره به نام داروهای غیرمجاز گفت: اقلام غیر مجاز کشف شده در بازرسیها که توسط عطاریها عرضه شده و برای مردم هم به دلیل تبلیغات مجازی آشنا هستند سیگل بوستان، شیاف ماریانا، گلوریا، رویال فت، لاغری پلاتین اصل و لاغری فرشته است. توصیه میشود شهروندان با توجه به اینکه این داروها فاقد مجوز هستند، از خرید و مصرف آن اجتناب کنند.
- نویسنده: گسترش نیوز