دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 177111
  • 26 دسامبر 2024 - 20:31
  • 77 بازدید
  • ۰ دیدگاه

تصمیم گازی مهم عراق؛ سیاست جدید دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک چیست؟

تصمیم گازی مهم عراق؛ سیاست جدید دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک چیست؟
تصمیم گازی مهم عراق؛ سیاست جدید دومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک چیست؟

اکوایران: عراق برنامه دارد مشعل‌سوزی یا همان سوزاندن غیرمولد گاز را تا پایان سال ۲۰۲۹ یا اوایل سال بعد از آن، به‌کلی حذف کند.

مشعل‌سوزی سال‌هاست که یک نگرانی جهانی بوده زیرا نبود زیرساخت‌های لازم برای انتقال گاز باعث می‌شود شرکت‌ها این سوخت اضافی را بسوزانند. عکاس‌: علی محمدی / بلومبرگ

به گزارش اکوایران، عراق به‌عنوان دومین تولیدکننده بزرگ نفت در اوپک، برنامه دارد در سال آینده میلادی میزان گازی را که به‌شکل غیرمولد می‌سوزاند به ۲۰ درصد کاهش دهد؛ تصمیمی که در جهت پاسخگویی به تقاضای فزاینده و کاهش واردات اتخاذ شده است.

به نوشته بلومبرگ، این کشور در پایان سال ۲۰۲۴ حدود ۶۷ درصد از گازی را که از میادین نفتی تولید می‌شود، جمع‌آوری کرد و پروژه‌های جدیدش در جنوب از جمله پروژه‌های شرکت توتال انرژی (TotalEnergies SE)، به افزایش این میزان کمک خواهد کرد. عراق برنامه دارد این سوزاندن غیرمولد را تا پایان سال ۲۰۲۹ یا اوایل سال بعد از آن به‌کلی حذف کند.

این کشور خاورمیانه‌ به‌همراه روسیه، ایران و ایالات متحده، بالاترین نرخ‌های «مشعل‌سوزی» را دارد؛ فرآیندی که در آن به‌جای جمع‌آوری گاز و استفاده از آن در صنایعی مانند تولید برق، این سوخت هدر می‌رود. عراق ناچار به واردات گاز، از جمله از ایران شده است که برای آن نیاز به معافیت‌های منظم از تحریم‌های واشنگتن دارد. به گفته مقامات عراق، یک مجوز موجود تا ماه ژوئن معتبر است.

مشعل‌سوزی یا همان سوزاندن گاز سال‌هاست که یک نگرانی جهانی بوده است، زیرا نبود زیرساخت‌های لازم برای انتقال گاز باعث می‌شود شرکت‌ها این سوخت اضافی را بسوزانند. اگرچه این فرآیند یک خطر زیست‌محیطی است، اما در مقایسه با جایگزین آن، یعنی آزادسازی مستقیم متان به هوا، کم‌خطرتر است.

طبق اعلام مقامات عراق، این کشور میزان سوزاندن گاز را از ۴۷ درصد در سال ۲۰۲۱ به حدود ۳۳ درصد در سال جاری میلادی کاهش داده است. ردیاب جهانی بانک جهانی در زمینه مشعل‌سوزی نشان می‌دهد میزان گازی که در پنج سال منتهی به ۲۰۲۳ سوزانده شده‌ تا حد زیادی ثابت باقی مانده است. اهداف عراق نیز در گذشته به تأخیر افتاده‌اند، از جمله هدف قبلی برای پایان دادن به سوزاندن گاز تا سال ۲۰۲۳٫

تا پایان سال آینده میلادی، عراق برنامه دارد پروژه‌هایی را اضافه کند که روزانه ۲۹۰ میلیون فوت مکعب گاز تولیدشده از میادین نفتی جنوب این کشور را به‌کار گیرد. این موضوع شامل ۵۰ میلیون فوت مکعب از میدان ارتاوی در قالب پروژه‌ای از توتال انرژی است که تا سال ۲۰۲۷ میلادی به ۳۰۰ میلیون خواهد رسید.

معاون وزیر عراق در امور گاز گفت: «فقط برای پروژه ارتاوی، سرمایه‌گذاری‌ها حدود ۲ میلیارد دلار خواهد بود و یک مجموعه کامل گازی به نام سرمایه‌گذاری شتاب‌یافته تا پایان سال آینده آماده خواهد شد.»

این کشور همچنین برنامه دارد یک پایانه واردات گاز طبیعی مایع (LNG) در بندر فاو بزرگ در جنوب خود بسازد تا تقاضای سوخت را برآورده کند. عراق از ژانویه دعوت‌نامه‌هایی، عمدتا برای شرکت‌های آمریکایی، ارسال خواهد کرد تا برای ساخت این پروژه رقابت کنند. ظرفیت ذخیره‌سازی این پایانه ۳۰۰ هزار متر مکعب خواهد بود.

عراق در حال حاضر روزانه ۳٫۱۲۲ میلیارد فوت مکعب گاز تولید می‌کند که از این مقدار حدود ۱٫۰۴۸ میلیارد فوت مکعب تا ۲۲ دسامبر (۲ دی) سوزانده شده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
افزایش یک دلاری نفت عربستان؛ مشتریان آسیایی غافلگیر شدند 07 جولای 2025

افزایش یک دلاری نفت عربستان؛ مشتریان آسیایی غافلگیر شدند

اکوایران: شرکت دولتی آرامکو قیمت نفت خام عرب‌لایت -درجه ممتاز این شرکت- را در ماه آگوست یک دلار در هر بشکه افزایش خواهد داد و به ۲٫۲۰ دلار در هر بشکه یعنی بالاتر از شاخص منطقه‌ای برای مشتریان آسیایی خواهد رساند. مقامات مرتبط با پالایشگاه‌ها در آسیا از این میزان افزایش قیمت، ابراز شگفتی کرده‌اند.

آب برخی مناطق این استان فردا قطع می‌شود + ساعت قطعی آب 06 جولای 2025

آب برخی مناطق این استان فردا قطع می‌شود + ساعت قطعی آب

اطلاعیه‌ای از سوی شرکت آب و فاضلاب شیراز اعلام شده است که به دلیل تعمیرات ضروری، آب مناطق محدوده سعدی روز دوشنبه ۱۶ تیرماه از ساعت ۶ صبح تا ۱۸ با افت فشار و قطع موقت مواجه خواهد شد.

اقدام غافلگیرکننده اوپک‌پلاس؛ افزایش بیش از انتظار تولید 05 جولای 2025

اقدام غافلگیرکننده اوپک‌پلاس؛ افزایش بیش از انتظار تولید

اکوایران: هشت عضو کلیدی اوپک پلاس روز شنبه (۱۴ تیر) در یک کنفرانس ویدیویی توافق کردند که عرضه را به میزان ۵۴۸ هزار بشکه در روز افزایش دهند؛ اقدامی که این گروه را در مسیر لغو لایه جدیدی از کاهش تولید قرار می‌دهد، آن‌هم یک سال زودتر از برنامه‌ریزی اولیه.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.