چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 179597
  • 02 ژانویه 2025 - 14:32
  • 54 بازدید
  • ۰ دیدگاه

نقش چین در صادرات نفت ایران؛ آیا ترامپ می‌تواند مانع شود؟

نقش چین در صادرات نفت ایران؛ آیا ترامپ می‌تواند مانع شود؟
نقش چین در صادرات نفت ایران؛ آیا ترامپ می‌تواند مانع شود؟

ماه نوامبر مؤسسه کپلر اعلام کرد، صادرات نفت ایران کاهش یافته این در حالیست روند صادرات نفت ایران طبیعی است.

به گزارش اکوایران، ماه نوامبر ۲۰۲۴ بود که مؤسسه کپلر اعلام کرد که صادرات نفت ایران کاهش یافته است. در همان زمان که اعلام شد برخی از کشتی‌های نفتی ایران که حامل نفت خام برای چین هستند تخلیه نمی‌شوند. برخی از رسانه‌های معاند علت آن را فشار از سوی ترامپ عنوان کردند و ادعا کردند که ترامپ مانع از صادرات نفت ایران شده است.

در حالی که آمار و ارقام نشان می‌دهند میزان صادرات نفت ایران در سپتامبر یک میلیون و ۵۸۰ هزار بشکه، اکتبر یک میلیون ۸۴۰ هزار بشکه، نوامبر به یک میلیون و ۳۸۰ هزار بشکه رسیده است.

اکنون هم اعلام شده است که میزان صادرات نفت در ماه دسامبر روند افزایشی داشته است و به یک میلیون و ۸۹۰ هزار بشکه رسیده است. امروز نیز در خبرها اعلام شد افزایش صادرات نفت ایران به خاطر چراغ سبزی است که ترامپ نشان داده است.

ترامپ کنترل‌گر بازار صادراتی ایران؟

در همین رابطه محمد صادق مهرجو، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با مهر با اشاره به اینکه خریدار اصلی نفت ایران چین است، گفت: با توجه به اینکه خریدار اصلی نفت ایران چین است، نمی‌توان به آمار و ارقام منتشر شده از سوی سایر مؤسسات استناد کرد و آمار اعلام شده را باید از مؤسسات چینی پیگیری کرد به همین دلیل می‌توان کاهش صادرات نفت ایران را فضاسازی رسانه‌ای دانست.

او ادامه داد: اگرچه میزان صادرات نفت روسیه بیشتر از ایران است، اما نمی‌تواند جایگزین صادرات نفت ایران باشد؛ زیرا گرید نفت ایران بسیار سبک‌تر از نفت خام روسیه است و ارزش دلاری بیشتری هم دارد. به همین علت می‌توان گفت ایران رقم صادراتی مشخصی دارد.

چین پس از آمریکا بزرگترین وارد کننده نفت جهان است و مخازنی برای ذخیره سازی نفت ایران را دارد، بر اساس آمار ارائه شده و با توجه به میزان صادرات نفت ایران در ماه نوامبر که میلیون ۳۸۰ هزار بشکه بوده است. طبیعی است که در ماه دسامبر با تخلیه مخازن نفتی این روند در ماه دسامبر افزایش پیدا کند و به یک میلیون و ۸۹۰ هزار بشکه برسد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
شتاب در همکاری‌های انرژی میان ایران و ترکمنستان با محوریت سوآپ گاز 20 مه 2025

شتاب در همکاری‌های انرژی میان ایران و ترکمنستان با محوریت سوآپ گاز

در دیداری میان وزیر نفت ایران و وزیر امور خارجه ترکمنستان، طرفین بر توسعه همکاری‌های دوجانبه در حوزه انرژی تأکید کردند. شتاب در اجرای سوآپ گاز ترکمنستان از مسیر ایران به ترکیه، نماد عملی جدیدی از گسترش همکاری‌های راهبردی دو کشور محسوب می‌شود.

صنعت CNG در لبه پرتگاه؛ مطالبه‌ای ملی در قالب یک کارزار 20 مه 2025

صنعت CNG در لبه پرتگاه؛ مطالبه‌ای ملی در قالب یک کارزار

در پی گسترش مشکلات ساختاری و مالی در جایگاه‌های عرضه سوخت CNG، جایگاه‌داران سراسر کشور با راه‌اندازی کارزاری ملی، از رئیس‌جمهور درخواست کردند هرچه سریع‌تر برای نجات این بخش از زیرساخت حیاتی انرژی کشور اقدام نماید.

کشف ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت در یک سال/ شناسایی ۵۰ هزار ناوگان متخلف 20 مه 2025

کشف ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت در یک سال/ شناسایی ۵۰ هزار ناوگان متخلف

اکوایران: معاون وزیر نفت از شناسایی ۴۰۰ میلیون لیتر انحراف سوخت و ۵۰ هزار ناوگان متخلف در سال گذشته خبر داد و گفت: با اجرای طرح پایش لحظه‌ای، تمام فرآورده‌های نفتی از تولید تا مصرف تحت نظارت کامل قرار می‌گیرد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.