بحران ناترازی انرژی و مصرف بیرویه گاز، زنگ خطری جدی برای زیرساختهای کشور به صدا درآورده است. دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از قطعی گاز ۱۲ پتروشیمی خبر داد.
به گزارش اکوایران، احمد مهدوی، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی امروز -۱۵ دی ماه- در مراسم امضای تفاهمنامه پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف گاز و برق، با بیان اینکه برای صرفهجویی و رفع ناترازی انرژی سه راه داریم، گفت: سرمایهگذاری، صرفهجویی و مصرف بهینه تنها راهحل در این حوزه است.
به گزارش ایسنا، مهدوی در ادمه افزود: امیدواریم با کاهش ۱۰ درصدی مصرف بخش خانگی که صنعت پتروشیمی برای تشویق مردم به صرفهجویی ورود کرده، گاز بیشتری به واحدهای پتروشیمی تخصیص یابد.
او با بیان اینکه یک صنعت پرتیراژ برای کشور است، گفت: از وزارت نفت گلهمندیم که هنوز قراردادهای سرمایهگذاری پتروشیمیها در بخش بالادستی گاز امضا و نهایی نشده است.
انتقاد از سیاستگذاریهای گذشته
موضوع ناترازی انرژی و قطعی گاز در کشور به یکی از چالشهای مهم و بحثبرانگیز در چند وقت اخیر تبدیل شده. این مسئله نه تنها صنایع بزرگی چون پتروشیمی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه در دیگر بخشهای صنعتی و خانگی نیز مشکلاتی جدی ایجاد کرده است. از یک سو، مصرف بالای انرژی در کشور و از سوی دیگر، عدم توازن در تأمین و توزیع گاز، زنگ خطر را برای زیرساختهای انرژی کشور به صدا درآورده است.
در همین راستا در سوم دی، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در دیدار با زنان فعال در صنعت مس ایران، به مشکلات کنونی این بخش اشاره کرد و تأکید نمود که ناترازیها و بحرانهای انرژی حاصل سیاستگذاریهای نادرست در دهههای گذشته هستند. او همچنین از لزوم برنامهریزی صحیح و خردورزی در سیاستگذاریها برای مقابله با چالشهای آینده سخن گفت.
غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجلس خبرگان رهبری نیز در چهارم فروردین با بیان اینکه امکان جهش تولید در بخشهای انرژی و اقتصاددریامحور وجود دارد، تاکید کرد: در بخش انرژی، اقتصاد ما از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و به لحاظ ذخایر نفت و گاز در جایگاه اول جهانی قرار داریم به این معنا که ترکیبی از ذخایر نفت و گاز روی هم رفته ایران را در جایگاه اول جهانی قرار داده اما متاسفانه ما درست از
آن بهرهبرداری نمیکنیم.
زنگ خطر مصرف گاز در کشور
از طرفی با وجود معضل ناترازی انرژی، علیاصغر نوایی، سخنگوی شرکت گاز استان، در ۱۳ دی ماه با اشاره به افزایش مصرف گاز در پایتخت، اعلام کرد: با ورود جبهه هوای سرد به کشور و پایداری کاهش دما، میزان مصرف گاز در استان تهران در ۲۴ ساعت گذشته به بیش از ۱۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسید که نسبت به روز گذشته سه درصد افزایش نشان میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، سخنگوی شرکت گاز استان ضمن بیان اینکه بیش از ۱۰۳ میلیون متر مکعب آن در بخش خانگی و تجاری مصرف شده، گفت: از شهروندان تهرانی درخواست میشود که با پیوستن به پویش «دو درجه کمتر»، به توزیع پایدار گاز در تمام نقاط کشور ما را یاری کنند.
مصرف گاز در تهران رکورد شکست/ وضعیت تولید چگونه است؟
با ورود جبهه هوای سرد به کشور، مصرف گاز در استان تهران به بیش از ۱۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسید که بخش عمده آن در مصارف خانگی و تجاری بوده است. این افزایش مصرف در حالی رخ داده که تولید روزانه گاز در کشور به رکورد ۸۶۰ میلیون مترمکعب رسیده است.
با این تفاسیر اما محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، ۱۳ دی در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان رضوی از صرفهجویی در مصرف گاز خبر داد و گفت: وقتی که رئیسجمهور درخواست کردند دو درجه دمای محیط را کاهش دهیم مردم صرفهجویی کردند و ما قریب به ۴۵ میلیون متر مکعب در روز صرفهجویی گاز داشتیم.
چالش دولت پزشکیان جواب داد؛ صرفه جویی ۴۵ میلیون متر مکعب گاز در روز/ روایت قالیباف از سرمایهگذاری ۸ دلاری انرژی در ایران
اکوایران: رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای موجود در مصرف و تولید گاز در کشور، از صرفهجوییهای گازی اخیر خبر داد. در همین حال، افزایش مصرف گاز در تهران و رکورد جدید تولید گاز در پارس جنوبی نیز گزارش شده است. اکوایران در ادامه نگاهی به آمارهای جدیدی از صادرات و واردات فرآوردههای نفت در کشور خواهد انداخت.
تزریق روزانه ۸۶۰ میلیون متر مکعب گاز
این افزایش میزان مصرف در تهران در حالی رقم خورد که در اولین روز زمستان نیز ارسلان زارع، استاندار بوشهر در جمع کارکنان پالایشگاه سوم پارس جنوبی با اشاره به شکستهشدن رکورد تولید گاز در پارس جنوبی اعلام کرد: تلاش شبانهروزی متخصصان داخلی در پالایشگاههای پارس جنوبی باعث تولید ۷۱۲ میلیون متر مکعب گاز در شبانهروز و ثبت رکورد جدیدی در پایتخت انرژی کشور شد.
رکورد تولید گاز در پارس جنوبی شکست: تولید ۷۱۲ میلیون متر مکعب
استاندار بوشهر گفت: تلاش شبانهروزی متخصصان داخلی در پالایشگاههای پارس جنوبی باعث تولید ۷۱۲ میلیون متر مکعب گاز در شبانهروز و ثبت رکورد جدیدی در پایتخت انرژی کشور شد.
نهم آذرماه نیز سعید توکلی، معاون وزیر نفت در امور گاز در گفتوگویی تلویزیونی با اعلام افزایش ۵۰ میلیون مترمکعبی مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری، حملونقل و صنایع جزء و رسیدن میزان مصرف به ۵۰۰ میلیون مترمکعب، گفت: وضعیت مصرف بهویژه در این چند روز اخیر با ورود سامانه سرد بارشی از شمال کشور و درگیر کردن استانهای شمالی، شمالشرق و مرکزی که همراه با برف و باران و کاهش محسوس دماست، روند افزایشی به خود گرفت.
مصرف گاز در پاییز رکورد زد
معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به کاهش دمای هوا از افزایش ۵۰ میلیون متر مکعبی مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حملونقل و رسیدن آن به مرز ۵۰۰ میلیون مترمکعب خبر داد.
- نویسنده: اکوایران