دلایلی مختلف برای رشد اشتغال خدمات نسبت به سایر بخش ها وجود دارد،کاهش ریسک یکی از دلایل رشد کسب و کارهای خدماتی است.چرا که افراد با کمترین هزینه می توانند اقدام به راه اندازی مشاغل خدماتی کنند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی اشتغال بخش های اقتصادی بیانگر آن است که در سالهای گذشته بخش خدمات بیش ترین سهم اشتغال را در مقایسه با بخش های صنعت و کشاورزی به خود اختصاص داده است.
کاهش ریسک یکی از دلایل رشد کسب و کارهای خدماتی است.چرا که افراد با کمترین هزینه می توانند اقدام به راه ندازی مشاغل خدماتی کنند.
حمید حاجاسماعیلی , کارشناس بازار کار در گفتوگویی بیان کرده است: بیشتر افرادی که به مشاغل تولیدی گرایش دارند از دیربازده بودن، سرمایه گذاری بالا و محدودیتها و موانع پیش روی تولید اطلاع دارند و تأمین نقدینگی، رقابت بازار و شرایط اقتصادی از جمله این شرایط است.
وی با بیان اینکه بسیاری از افرادی که مایلند زودتر به درآمد برسند از مشکلات راه اندازی یک کارگاه تولیدی باخبرند به همین دلیل به سمت کسب و کارهای خدماتی می روند چون سرمایه گذاری بالایی نمی خواهد و ریسک ایجاد این نوع کسب و کارها هم پایین است.
حاج اسماعیلی با بیان اینکه رشد اشتغال بخش خدمات در مقایسه با بخش های صنعت و کشاورزی تفاوت هایی دارد از جمله اینکه هزینه ایجاد شغل در بخش صنعت گران تر است و در بخش صنعت به دلیل استفاده از ماشین آلات، نیروی انسانی کمتر به کار گرفته میشود بیان کرد: در بخش کشاورزی به دلیل خشکسالی های اخیر، فصلی بودن برخی فعالیت های مرتبط با کشت و مکانیزه شدن عمده فعالیت ها، بخشی از نیروهای کار عملاً دچار بیکاری میشوند لذا بخش خدمات به دلیل تنوع فعالیت، هزینه و سرمایه کم و ریسک پایین تر نسبت به دو بخش صنعت و کشاورزی مطلوبیت بیشتری برای کارجویان دارد.
جدول تحولات اشتغال بر حسب بخش های اقتصادی بیانگر این است که در بهار ۱۴۰۳ تعداد اشتغال بخش کشاورزی حدود ۳هزار و ۵۹۵ نفر و اشتغال بخش صنعت حدود ۸هزار و ۱۷۳ نفر بوده است. همچنین اشتغال بخش خدمات حدود ۱۲هزار و ۹۶۱ نفر بوده است.
کارشناسان اقتصادی معتقدند که اشتغال زایی بخش خدمات دو وجهی است,از یک طرف ظرفیت اشتغالزایی آن بالا است و از سوی دیگر نیازمند تهیه قواعد و ساز و کار مشخص برای امنیت شغلی و پایداری آن است. اما نکته مهم این است که با گسترش تکنولوژی و ظهور فناوری جدید ماهیت مشاغل تغییر کردهاست. از آنجایی که بخش خدات نسبت به سایر بخش های اقتصادی از ظرفیت و پتانسیل بیشتری در حوزه اشتغال و جذب کارجویان به بازار کار برخوردار است , می تواند بستر مناسب برای حضور در عرصه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی باشد.
خدمات یکی از بخشهای سهگانه اقتصاد است که بیشترین تعداد شاغلان را در خود جای داده است. دادههای مرکز آمار نشان میدهد که در سال گذشته، بخش خدمات با ۵۲٫۴ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخش های صنعت با ۳۳٫۰ و کشاورزی با ۱۴٫۵درصد قرار دارند.
به عبارت دیگر از هر ۱۰۰نفر شاغل در کل کشور تقریباً ۵۲نفر در بخش خدمات مشغول به کار هستند.
تعداد افراد شاغل در بهار۱۴۰۳ در بخش کشاورزی حدود ۳میلیون و ۵۹۵هزار و ۳۷۰ نفر و تعداد افراد شاغل در بخش صنعت حدود ۸هزار و ۱۷۳ هزار و ۱۲۶ نفر و تعداد افراد شاغل در بخش خدمات نیز حدود ۱۲میلیون و ۹۶۱هزار و ۲۵۰نفر بوده است.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews