سقف معافیت مالیاتی حقوق‌ بگیران تغییر می کند؟
سقف معافیت مالیاتی حقوق‌ بگیران تغییر می کند؟

مالیات حقوق، بخشی از مالیات بر درآمد است که بر اساس ماده یک قانون مالیات‌ های مستقیم، از تمام افراد حقیقی و حقوقی که در داخل کشور با فعالیت اقتصادی، خدماتی و غیره درآمد کسب می‌کنند، دریافت می‌شود. این مالیات به صورت مستقیم از درآمد شخصی افراد اخذ می‌شود و در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، به صورت پلکانی اخذ می‌شود. به عبارت دیگر، هرچه درآمد افراد بالاتر باشد، میزان مالیات حقوق آنها نیز بیشتر خواهد بود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد که این وزارتخانه پیشنهاد دو برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران نسبت به سال جاری، تا مبلغ ۲۴ میلیون تومان، را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ ارائه کرده است.

عبدالناصر همتی، در حساب کاربری خود در شبکه های اجتماعی اعلام کرد: در راستای تاکیدهای رئیس جمهور مبنی بر حمایت از حقوق بگیران و ایجاد عدالت مالیاتی وزارت امور اقتصادی و دارایی پیشنهاد دو برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران نسبت به سال ۱۴۰۲ یعنی تا ۲۴ میلیون تومان را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ ارایه کرده است.

پیشنهاد ۲ برابر شدن سقف معافیت مالیاتی حقوق‌بگیران

بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ سقف معافیت مالیاتی حقوق بگیران ۱۲ میلیون تومان در ماه تعیین شده است و از ۱۲ تا ۱۶.۵ میلیون تومان مالیات ۱۰ درصدی، ۱۶.۵ تا ۲۷ میلیون تومان، ۱۵ درصد، ۲۷ تا ۴۰ میلیون تومان، ۲۰ درصد و ۴۰ میلیون به بالا ۳۰ درصد مالیات اخذ می‌شود.

مالیات حقوق، بخشی از مالیات بر درآمد است که بر اساس ماده یک قانون مالیات‌ های مستقیم، از تمام افراد حقیقی و حقوقی که در داخل کشور با فعالیت اقتصادی، خدماتی و غیره درآمد کسب می‌کنند، دریافت می‌شود. این مالیات به صورت مستقیم از درآمد شخصی افراد اخذ می‌شود و در بسیاری از کشورها، از جمله ایران، به صورت پلکانی اخذ می‌شود. به عبارت دیگر، هرچه درآمد افراد بالاتر باشد، میزان مالیات حقوق آنها نیز بیشتر خواهد بود.

رقم مالیات حقوق در سال ۱۴۰۳

آستانه معافیت مالیات حقوق در سال ۱۴۰۳ معادل ۱۲ میلیون تومان است و این رقم برای کارگران و کارمندان تفاوتی ندارد. به عبارت دیگر، افرادی که در هر ماه کمتر از ۱۲ میلیون تومان حقوق می‌گیرند، از پرداخت این مالیات معاف هستند و کسانی که بیش از این مبلغ حقوق دریافت می‌کنند، باید درصدی از اختلاف حقوق خود و رقم ۱۲ میلیون تومان را به عنوان مالیات حقوق به دولت پرداخت کنند. در واقع مبلغ مالیات بر حقوق هر شخص، پیش از پرداخت حقوق به وی محاسبه شده و از مبلغ کل حقوق کسر می‌شود.

تقسیم‌بندی پله‌های مالیاتی و نرخ مالیات هر گروه، بسته به حقوق ماهانه آنها، در جدول زیر نمایش داده شده است.

پله مبلغ حقوق از مبلغ حقوق تا حقوق مشمول مالیات نرخ مالیات مالیات متعلقه مالیات تجمیعی
اول ۱ ۱۲۰,۰۰۰,۰۰۰ ۰ ۰ %
دوم ۱۲۰,۰۰۰,۰۰۱ ۱۶۵,۰۰۰,۰۰۰ ۴۵,۰۰۰,۰۰۰ ۱۰ % ۴,۵۰۰,۰۰۰ ۴,۵۰۰,۰۰۰
سوم ۱۶۵,۰۰۰,۰۰۱ ۲۷۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱۰۵,۰۰۰,۰۰۰ ۱۵ % ۱۵,۷۵۰,۰۰۰ ۲۰,۲۵۰,۰۰۰
چهارم ۲۷۰,۰۰۰,۰۰۱ ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۰ ۱۳۰,۰۰۰,۰۰۰ ۲۰ % ۲۶,۰۰۰,۰۰۰ ۴۶,۲۵۰,۰۰۰
پنجم ۴۰۰,۰۰۰,۰۰۱ بیشتر ۳۰ % x ۴۶,۲۵۰,۰۰۰ + x

مالیات-پرداختی

جریمه پرداخت نکردن مالیات حقوق چیست؟

بر اساس قانون، پرداخت‌کنندگان حقوق موظفند که هر ماه، لیست مالیات حقوق کارکنان خود را در سامانه مالیات حقوق بارگذاری کنند. با این وجود، اگر کارفرما، لیست مالیات حقوق کارکنان را به موقع ارسال نکند یا اطلاعاتی خلاف واقع را ارائه دهد، باید دو درصد از مبلغ حقوق پرداختی را جریمه بدهد.

به علاوه، اگر مالیات بر حقوق توسط کارفرما پرداخت نشود، وی موظف است که ۱۰ درصد از مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر را به اضافه ۲.۵ درصد از مالیات به ازای هر ماه تاخیر از سررسید را به عنوان جریمه پرداخت کند.


منبع:

ایرنا



کدخبر:
۳۳۷۰۶۷

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]