سه شنبه, ۲۰ آذر , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 163692
  • 28 نوامبر 2024 - 11:45
  • 27 بازدید
  • ۰ دیدگاه

تابلوی ورود ممنوع در ابتدای مسیر صادراتی صنعت خودرو

تابلوی ورود ممنوع در ابتدای مسیر صادراتی صنعت خودرو
تابلوی ورود ممنوع در ابتدای مسیر صادراتی صنعت خودرو

اکوایران: خودروسازهای ایرانی در حال تلاش برای ورود به بازار‌های صادراتی هستند و حتی در نمایشگاه اتومبیلیتی مسکو ۱۲ تفاهم‌نامه همکاری به ارزش یک میلیارد دلار با کشور روسیه منعقد کردند. این بازاریابی صادراتی در حالی انجام شده است که خودروسازهای کشور ما در تأمین نیازهای داخلی کشور ناکام مانده‌اند و پس از ۶ دهه، همچنان توانایی پاسخگویی به تقاضای داخلی را ندارند.

به گزارش اکوایران، از عمر صنعت خودروسازی ایران بیشتر از ۶۰ سال می‌گذرد. با آن که انتظار می‌رفت در ۶ دهه گذشته، صنعت خودرو و ساخت قطعات به بلوغ رسیده باشد و برای کشور ارزآوری کند؛ در سال‌های گذشته صادرات خودرویی ایران کاهش داشته و حتی این صنعت در جلب رضایت مصرف کننده‌های داخلی ناموفق ظاهر شده است.

داده‌های سازمان تجارت جهانی نشان می‌دهد که کشورهایی مثل چین، ترکیه، تایلند و کره‌ جنوبی توانسته‌اند در دو دهه اخیر، رشد قابل توجهی در صادرات خودرویی به ثبت برسانند و خودشان را به جمع ۱۰ منطقه اقتصادی جهان با بیشترین سهم از درآمد صادراتی صنعت خودرو برسانند. کشور چین که در سال ۲۰۰۰ فقط ۳ دهم درصد از صادرات جهانی خودرو را در اختیار داشته است؛ در سال ۲۰۲۲ به سهم ۸ درصدی رسید. ارزش صادرات خودرویی چین در این سال به ۱۲۱ میلیارد دلار رسید و این کشور به رتبه پنجم جهان در این رده بندی دست پیدا کرد. کشور ترکیه نیز که در سال ۲۰۰۰ سهمی هم اندازه چین داشت، در سال ۲۰۲۲ با ۲۵ میلیارد دلار صادرات خودرویی توانست رتبه دهم را به دست آورد.

030827

کشور ما در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۱ میلیون دلار صادرات خودرویی داشته در حالی که صادرات خودرویی ترکیه در سال ۲۰۲۲ به ۲۵ میلیارد دلار رسید. این فاصله در حالی ثبت شده که ایران در اوایل دهه ۹۰ نزدیک به ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خودرویی داشت، ولی روند صادرات ایران در ده سال گذشته رفته‌رفته ضعیف‌تر شده است.

کشور چین نیز در سال‌های گذشته بیشترین توسعه را در صنعت جهانی خودرو به ثبت رسانده است. اطلاعات ارزش صادرات چین در زمینه محصولات خودرویی نشان می‌دهد که این کشور توانسته است با برنامه‌ریزی‌ بلند مدت در جهت ایجاد خصوصی‌سازی و بازار رقابتی به توسعه قابل توجهی دست پیدا کند و طی هفت سال، صادرات خودرویی خودش را بیش از ۱۰ برابر کند.

آخرین رقم زیان سایپا اعلام شد

030827

با شروع جنگ روسیه و اوکراین و تحریم روسیه توسط کشور‌های اروپایی، خودروسازان اروپایی بازار این کشور را ترک کردند و خودروساز‌های ایرانی نیز این فرصت را غنیمت شمردند تا فروش محصولات جدید خودشان را در این بازارها امتحان کنند.

با این اوصاف در سال ۱۴۰۱ تنها ۱۳ میلیون دلار و در سال ۱۴۰۲ نیز ۶۶ میلیون دلار خودرو و قطعه به روسیه صادر شده و با وجود تیراژ صادراتی پایین ایران خودرو و سایپا در سال‌های قبل، این دو خودروساز اعلام کردند که قرار است طی سه سال آینده ۱۱۰ هزار خودرو به روسیه صادر کنند. انعقاد این قرارداد‌های صادراتی در حالی انجام شد که بازار انحصاری خودرو و ضعف خودروسازها در جهت تأمین نیازهای داخلی باعث صف کشیدن مردم در طرح‌های پیش فروش خودروسازها می‌شود.

اثر افزایش نرخ یوتیلیتی بر یک پتروشیمی

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
آغاز فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو/ تارا، سورن‌پلاس و دناپلاس در طرح جدید 10 دسامبر 2024

آغاز فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو/ تارا، سورن‌پلاس و دناپلاس در طرح جدید

ایران‌خودرو طرح فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش سه محصول تارا، سورن‌پلاس و دناپلاس دستی را با موعد تحویل فروردین ۱۴۰۴ آغاز کرد.

تعیین و تکلیف شرکت‌های زیرمجموعه سایپا و ایران خودرو/ واگذاری مجموعه ورزشی انقلاب کلید خورد؟ 10 دسامبر 2024

تعیین و تکلیف شرکت‌های زیرمجموعه سایپا و ایران خودرو/ واگذاری مجموعه ورزشی انقلاب کلید خورد؟

در کارگروه تخصصی هیات واگذاری «نحوه واگذاری شرکت‌های زیرمجموعه ایران خودرو و سایپا»، «تغییر روش واگذاری برخی از شرکت‌ها» و «درج عنوان مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب در فهرست موارد مشمول واگذاری» مطرح و مقرر شد در جلسه آتی هیات واگذاری تصمیم‌گیری شود.

آغاز ثبت‌نام خودروهای وارداتی؛ تویوتا به سامانه بازگشت 10 دسامبر 2024

آغاز ثبت‌نام خودروهای وارداتی؛ تویوتا به سامانه بازگشت

ثبت‌نام خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه آغاز شد و متقاضیان تا ۲۱ آذر فرصت دارند پنج اولویت خود را از میان مدل‌های اعلام‌شده انتخاب کنند.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.