یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 183316
  • 12 ژانویه 2025 - 22:32
  • 59 بازدید
  • ۰ دیدگاه

تورم و بدهی‌های دولتی؛ چالش‌های جدید نهضت ملی مسکن

تورم و بدهی‌های دولتی؛ چالش‌های جدید نهضت ملی مسکن
تورم و بدهی‌های دولتی؛ چالش‌های جدید نهضت ملی مسکن

اکوایران: کندی پیشرفت در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن به یکی از دغدغه‌های اصلی انبوه‌سازان تبدیل شده است. افزایش تورم، کاهش تسهیلات بانکی و عدم پرداخت به‌موقع مطالبات از سوی وزارت راه و شهرسازی، از جمله عواملی هستند که روند ساخت‌وساز را با چالش جدی مواجه کرده‌اند.

به گزارش اکوایران، اکبر میرشفیعی، عضو انجمن انبوه‌سازان مسکن، با اشاره به تفاهم‌نامه ساخت ۲۰ هزار واحد مسکن حمایتی با وزارت راه و شهرسازی اظهار داشت: از این تعداد، حدود ۳۰۰۰ واحد تاکنون به مرحله تحویل رسیده است.

او افزود: ساخت حدود ۱۱ هزار واحد از این پروژه‌ها از سال ۱۴۰۲ آغاز شده، اما روند پیشرفت آن‌ها کند است و در صورت ادامه شرایط فعلی، احتمال توقف پروژه‌ها وجود دارد.

به گزارش تسنیم، میرشفیعی با تاکید بر مشکلات مالی انبوه‌سازان گفت: ما حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان از وزارت راه و شهرسازی طلب داریم و دیگر نمی‌توانیم از منابع مالی انبوه‌سازان برای ادامه پروژه‌ها استفاده کنیم. نرخ تورم اجازه چنین کاری را نمی‌دهد. ما به جای ورود به بازارهای ارز و سکه، سرمایه خود را در مسیر تولید مسکن که نیاز اصلی کشور است، به کار گرفته‌ایم.

او همچنین با اشاره به قیمت تمام‌شده واحدهای نهضت ملی مسکن بیان کرد: در زمان امضای قراردادها در سال ۱۴۰۲، قیمت هر کیلو میلگرد ۲۰ هزار تومان بود، اما اکنون به ۳۲ هزار تومان رسیده است. به دلیل افزایش تورم، هزینه ساخت هر واحد مسکونی به‌غیر از مواردی مانند پروانه و آزمایشگاه، به ۱.۵ میلیارد تومان رسیده و با احتساب این موارد، قیمت نهایی به ۲.۸ میلیارد تومان افزایش یافته است.

میرشفیعی در ادامه تاکید کرد: در شرایط کنونی، متقاضیان باید حداقل ۲ میلیارد تومان آورده داشته باشند. این در حالی است که تسهیلات بانک‌ها اخیراً از ۸۰۰ میلیون تومان به ۶۵۰ میلیون تومان کاهش یافته است.

او چالش‌های نهضت ملی مسکن را جدی دانست و گفت: یکی از راهکارها، تأمین منابع مالی از خزانه دولت است که با محدودیت‌های قانونی روبه‌روست. راهکار دیگر، استفاده از مکانیسم مشارکت است که طی آن ۴۰ درصد منابع مالی توسط وزارت راه و شهرسازی و ۶۰ درصد توسط انبوه‌سازان تأمین شود.

هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن افزایش یافت

۱۸ دی بود که پیامک شرکت عمران شهر جدید پرند به متقاضیان نهضت ملی مسکن خبرساز شده بود.

شرکت عمران شهر جدید پرند با ارسال پیامکی از برخی متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن درخواست کرد تا دهمین مرحله از سهم آورده خود را به مبلغ ۴۰ میلیون تومان واریز کنند و موجودی خود را تا سوم بهمن ماه به ۴۰۰ میلیون تومان برسانند.

در پیامکی که با این مضمون برای برخی متقاضیان ارسال شده آمده است: «متقاضی محترم نهضت ملی مسکن آقای/خانم…، تا تاریخ سوم بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۰۰ مهلت دارید آورده مرحله ۱۰ به‌مبلغ ۴۰ میلیون تومان و در مجموع مبلغ ۴۰۰ میلیون تومان را به شماره حساب… نزد بانک مسکن واریز نمایید».

به گزارش ایسنا، طبق برخی برآوردها در حال حاضر هزینه ساخت هر متر مربع ازواحدهای نهضت ملی مسکن به ۱۸ میلیون تومان رسیده، در حالی که سال ۱۳۹۹ یعنی اوایل آغاز این پروژه هزینه ساخت ۲.۷ میلیون تومان اعلام شده بود.

خبر مرتبط

افزایش هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن؛ هر متر مربع ۱۸ میلیون

افزایش هزینه ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن؛ هر متر مربع ۱۸ میلیون

شرکت عمران شهر جدید پرند در پیامکی به متقاضیان نهضت ملی مسکن اعلام کرد که تا سوم بهمن باید سهم آورده خود را به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش دهند. در این میان، متقاضیانی که واحدهایشان به پیشرفت ۹۰ درصدی رسیده‌اند، ملزم به واریز آورده ۷۰۰ میلیون تومانی شده‌اند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.