یکشنبه, ۳۱ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 197774
  • 21 فوریه 2025 - 10:32
  • 48 بازدید
  • ۰ دیدگاه

بحران دکل‌های مخابراتی در تهران

بحران دکل‌های مخابراتی در تهران
بحران دکل‌های مخابراتی در تهران

اکوایران: رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران گفت: حدود ۴,۵۰۰ دکل دارای مجوز در سطح شهر فعال هستند، همچنان تعداد زیادی از دکل‌ها بدون اخذ مجوزهای قانونی نصب شده‌اند.

 به گزارش اکوایران، دکل‌های مخابراتی یکی از زیرساخت‌های اساسی برای ارائه خدمات ارتباطی در شهرهای بزرگ محسوب می‌شوند. اما در تهران، روند صدور مجوز و مدیریت این دکل‌ها با مشکلات و چالش‌های جدی مواجه است. در حالی که به گفته مهدی بابایی، رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، حدود ۴,۵۰۰ دکل دارای مجوز در سطح شهر فعال هستند، همچنان تعداد زیادی از دکل‌ها بدون اخذ مجوزهای قانونی نصب شده‌اند. این مسئله نگرانی‌های متعددی را در حوزه ایمنی، سلامت شهروندان و ناهنجاری‌های بصری شهری به وجود آورده است.

مشکلات فرآیند صدور مجوز و دکل‌های غیرمجاز

بابایی به سایت خبری روابط عمومی شهرداری  اعلام کرد که در سال ۱۴۰۳، ۲۲۸ درخواست برای نصب دکل از سوی اپراتورها ارائه شده که تنها ۱۱۸ مورد آن تأیید شده است. 

از سوی دیگر، بابایی تأکید می‌کند که “۵۷۰ دکل فاقد مجوز قدیمی توسط شهرداری شناسایی شده که تنها ۱۳۹ دکل توانسته مجوز دریافت کند و مابقی برای تعیین تکلیف به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شده است.” این موضوع نشان‌دهنده ضعف نظارت در سال‌های گذشته است که منجر به گسترش نصب دکل‌های غیرمجاز شده و اکنون بار سنگینی بر دوش شهرداری گذاشته است.

چالش‌های ایمنی و سلامت عمومی یکی از نکات مهمی که بابایی مطرح کرده، لزوم رعایت فاصله ۱۵ متری دکل‌ها از ساختمان‌های مجاور است. وی در این خصوص گفت: “ساختمانی که دکل روی آن نصب می‌شود، دچار مشکل نمی‌شود اما دکل باید با ساختمان‌های مجاور ۱۵ متر فاصله داشته باشد.” همچنین وی هشدار داده است که نصب دکل‌ها نباید در فاصله کمتر از ۱۵ متر از مدارس و پارک‌ها صورت گیرد و در صورت ضرورت، باید حداقل ۵۰ متر فاصله با محل بازی کودکان رعایت شود. اما آیا این ضوابط در عمل اجرا می‌شود؟ با توجه به وجود دکل‌های غیرمجاز، به نظر می‌رسد که این قوانین به‌صورت سلیقه‌ای اجرا می‌شوند و نظارت کافی بر رعایت این موارد وجود ندارد.

عقب‌ماندگی در توسعه فیبر نوری؛ علت اصلی افزایش دکل ها

بابایی ضمن انتقاد از وضعیت فعلی توسعه فیبر نوری در تهران، گفت: “امروز اینترنت مصرفی شهروندان اغلب از طریق تلفن همراه است؛ در صورتی که در تمام دنیا از اینترنت ثابت و فیبر نوری استفاده می‌شود.” این تأخیر در توسعه زیرساخت‌های اینترنت ثابت باعث شده تا اپراتورها برای پوشش بهتر و افزایش سرعت اینترنت، به نصب بیشتر دکل‌های مخابراتی روی بیاورند.

این در حالی است که شهروندان، به جای بهره‌مندی از اینترنت پایدار، مجبور به استفاده از اینترنت موبایل با پوشش ناپایدار و هزینه‌های بالا هستند.

 مشکلات مرتبط با نصب و مدیریت دکل‌های مخابراتی در تهران، نتیجه‌ای از عدم نظارت دقیق، قوانین نامنسجم و توسعه ناکافی زیرساخت‌های ارتباطی مانند فیبر نوری است. در حالی که شورای شهر و شهرداری به دنبال ساماندهی وضعیت دکل‌های موجود هستند، همچنان ضعف‌های نظارتی و اجرای نامناسب مقررات، معضلاتی جدی در این حوزه ایجاد کرده است.

به اعتقاد کارشناسان به جای افزایش بی‌رویه دکل‌های مخابراتی، تمرکز بر توسعه فیبر نوری و اینترنت ثابت باشد تا مشکلات ناشی از نصب این دکل‌ها کاهش یابد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
با ۳۰۰ میلیون وام رهن کامل، در تهران کجا می‌توان خانه اجاره کرد؟ 19 آوریل 2025

با ۳۰۰ میلیون وام رهن کامل، در تهران کجا می‌توان خانه اجاره کرد؟

اکوایران:بررسی میدانی فایل‌های رهن کامل در تهران نشان می‌دهد وام ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن اگرچه امکان اجاره واحدهایی را در برخی مناطق فراهم می‌کند، اما به دلیل اقساط سنگین و سود بالا، بار مالی قابل‌توجهی را به مستأجران تحمیل می‌کند.

19 آوریل 2025

چالش قسط ۷ میلیونی وام ۴۰۰ میلیونی کم‌درآمدها

به گزارش اکوایران، اخیرا با تصویب شورای عالی مسکن و ابلاغ بانک مرکزی، تسهیلات ودیعه مسکن برای سال ۱۴۰۴ برای سه دهک پایین جامعه ۴۰۰ میلیون تومان تعیین شد. این تسهیلات به صورت قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود. هر چند برخی واسطه‌های ملکی معتقدند این وام‌ها در برابر نرخ‌های فعلی بازار کافی نیستند، برخی مستاجران مناطق جنوبی […]

کانون‌های خارجی منشأ اصلی گرد و غبار در ایران/ عربستان و عراق در صدر تهدیدها 19 آوریل 2025

کانون‌های خارجی منشأ اصلی گرد و غبار در ایران/ عربستان و عراق در صدر تهدیدها

برآوردها نشان می‌دهد که بیش از ۲۷۰ میلیون هکتار از اراضی کشورهای همسایه ایران منشأ گرد و غبار هستند؛ رقمی که به‌مراتب فراتر از ۳۴ میلیون هکتار کانون‌های داخلی است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.