خرید بیشتر از ۴ نان با یک کارت بانکی ممنوع است!
خرید بیشتر از ۴ نان با یک کارت بانکی ممنوع است!

بر اساس ابلاغیه اتحادیه نانوایان به نانوایی‌ها خرید نان بیش از چهار عدد با یک کارت بانکی برای شهروندان ممنوع است و باید از دو کارت بانکی استفاده کنند که این اقدام باعث سردرگمی شهروندان شده است.

به گزارش بازار، اخیراً برخی نانوایی‌ها اعلام کرده‌اند بر اساس ابلاغیه اتحادیه نانوایان، خرید نان بیش از چهار عدد با یک کارت بانکی برای شهروندان ممنوع است و برای خرید بیش از چهار عدد نان، باید از دو کارت بانکی استفاده کنند که این اقدام باعث سردرگمی و نگرانی شهروندان شده است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد این موضوع در پی بازار سیاه آرد و نان که باعث سودجویی برخی شده بود، اتفاق افتاده است؛ به طوری که طی ماه‌های گذشته برخی افراد با سوءاستفاده از قیمت پایین نان در کشور، نان مصرفی سبد خانوار را به نان خشک تبدیل کرده و آن را با چند برابر قیمت به دامداری‌ها می‌فروشند و سود قابل‌توجهی به دست می‌آورند.
اتحادیه نانوایان در برخی استان‌ها اقدام به اعمال محدودیت کرد و باعث شده مردم برای قوت مصرفی روزانه خود یا بارها به نانوایی‌ها مراجعه کنند و یا اینکه دو کارت بانکی به همراه داشته باشند که این موضوع مردم را به دردسر انداخته است.
پیگیری‌ها از نانوایی‌ها نشان می‌دهد که برخی نانوایان بر این باورند که استفاده از کارت‌های بانکی متعدد، باعث می‌شود سهمیه آرد بیشتری بتوانند دریافت کنند که این موضوع نیز توسط دستگاه‌های نظارتی می‌تواند قابل پیگیری باشد.
خبرنگار ایرنا برای شفاف سازی این موضوع بارها با اتحادیه نانوایان سنتی و سنگک برای پاسخگویی به موضوعات مذکور تماس گرفت، اما هیچ کسی پاسخگو نبود و این اتحادیه موضوع استفاده از دو کارت بانکی برای بیش از ۴ نان را تکذیب نکرده و در این راستا بازرسی انجام نداد؛ همچنین این سوال بی‌پاسخ ماند که آیا اتحادیه نانوایان حق اعمال محدودیت در فروش نان را دارد؟ و مبنای قانونی این اتحادیه برای وضع چنین محدودیتی، چیست؟
با وجود تلاش‌های دولت سیزدهم برای ثبات نرخ و دسترسی آسان مردم به نان، همچنان برخی تخلفات در حوزه آرد و نان مشاهده می‌شود. در حالی که اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان به دنبال جلوگیری از برخی تخلفات همچون قاچاق آرد، گران‌فروشی، کاهش وزن چانه، کوچک کردن نان صورت گرفت، اما با این وجود همچنان برخی نانوایی ها به این تخلفات را مرتکب شده و برخی دیگر هم از ثبات قیمت نان سوءاستفاده کرده و نان را به تعداد زیاد و برای مصارف دیگر از جمله دامداری‌ها منحرف می‌کنند.
طی ۱.۵ سال گذشته دولت با تجهیز نانوایی‌ها به کارتخوان‌های هوشمند و اخیراً راه‌اندازی سامانه نظارت‌ برخط نانوایی‌های کشور، تشدید نظارت‌ها بر مصرف آرد و نان را در دستور کار خود قرار داده تا جایی که در سامانه هوشمندسازی یارانه آرد و نان، تمامی داده‌های خرید و فروش و تراکنش نانوایی‌ها از سراسر کشور تجمیع و قابل پایش است و تخلفات در این حوزه قابل شناسایی هستند.
بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار هر عدد نان بربری ساده با وزن چانه ۶۰۰ گرمی ۲ هزار و ۵۰۰ تومان، سنگک ساده با وزن چانه ۶۵۰ گرمی ۳ هزار تومان، تافتون سنتی با وزن چانه ۲۵۰ گرمی یک‌هزار و ۲۰۰ تومان، تافتون گردان (برقی) با وزن چانه ۲۲۰ گرمی یک‌ هزار تومان، لواش و تافتون گردان ماشینی وزن چانه ۱۶۰ گرمی ۵۰۰ تومان است.
بر اساس طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، میزان آرد تحویلی به نانوایی‌ها طبق فروش تعداد نان به شهروندان محاسبه و ارائه می‌شود و تعداد فروش نان و تراکنش‌های کارت‌ها قابل رصد است؛ یعنی دولت تمام اهتمام خود را انجام داده تا آرد تحویلی به نانوایی‌ها، به جز نان مصرفی شهروندان، به مسیرهای غیرقانونی همچون قاچاق آرد، دامداری‌ها و… نرود. این اقدام دولت موجب کاهش ضایعات نان شده است به طوری که «سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد، یکشنبه هفته گذشته در آیین ارایه دستاوردهای طرح ملی هوشمندسازی یارانه نان اظهار داشت: با اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان، مصرف آرد حدود ۱.۵ میلیون تن کاهش یافت که معادل صرفه جویی ۲۷ هزار میلیارد تومان در هزینه‌های ملی است.
البته همچنان برخی نانوایی‌ها تخلفاتی را انجام می‌دهند به طوری که مثلا دستگاه‌های کارتخوان هوشمند نان را در کشوی میز گذاشته و با دستگاه‌های کارتخوان معمولی مبلغ نان را از مردم دریافت می‌کنند و یا برخی به صورت علنی در کنار دستگاه کارتخوان هوشمند آرد و نان، یک دستگاه پوز دیگر قرار داده‌اند و پول خرید نان را از طریق آن دریافت می‌کنند که این موارد تخلف است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]