بیت کوین با حمایت پرقدرت نهادیها توانست خط روند نزولی خود را بشکند. اما حجم کم در نقطه شکست و نبود حمایت خرده فروشان باعث شده ساختار رشد قیمت شکننده و مشکوک به فیک بریک اوت به نظر برسد
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فرارو، بروز گذشته پس از شکست حمایت ۱۰۶.۵ هزار دلار و نگرانی از ریزش تا ۱۰۳ هزار بیت کوین حمایت قوی از سوی سرمایهگذاران نهادی دریافت کرد.
سرازیری ۴۰۷.۸ میلیون دلار سرمایه نهادی در صندوقهای ETF اسپات بیت کوین و آغاز موج جدید حمایت، موجب بازپس گیری سطوح از دست رفته شد. اکنون بیت کوین با عبور از خط روند نزولی و نزدیک شدن به سطح روانی ۱۱۰ هزار دلار ، توجه بازارها را به خود جلب کرده است. در حالیکه حمایت نهادیها ادامه دارد، تحلیل آنچین نشاندهنده فشار عرضه کمسابقه و احتمال شکلگیری حرکت صعودی واقعی است. با این حال، فعالیت پایین خردهفروشان و خاطره جهش ناموفق ۲۵ خرداد، همچنان اعتبار این شکست را زیر سوال میبرد. سوال کلیدی این است که آیا این چرخش تقویت واقعی قدرت خریداران است یا صرفاً حرکتی موقتی و در جهت فریب روند یا به اصطلاح فیکبریک اوت.
حمایت تمام قد نهادیها از بیت کوین
طی ۱۵ روز گذشته، ETFهای بیتکوین بیش از ۴.۷ میلیارد دلار جذب کردهاند. اما در اولین روز جولای، پس از ۱۵ روز جریان خالص بی وقفه، برای اولین بار خروج از صندوقها گزارش شد که با افت قیمت همزمان بوده است. بهرغم این نکته، همزمان با افت قیمت، در روز بعدی، بیت کوین حمایت تمام قد نهادیها را با تزریق ۴۰۷.۸ میلیون دلار دریافت کرد که باعث حفظ سطح حمایتی و شکست سطح مقاومت شد.
فشار عرضه: موجودی بیت کوین صرافیها در پایینترین سطح ۷ ساله
براساس دادههای گلسنود موجودی بیتکوین در صرافی به که کمترین سطح ۷ ساله در ۲.۸ میلیون BTC کاهش یافت. این میزان برابر با ۱۴٪ کل عرضه است.
این کاهش چشمگیر در کنار افزایش حجم اسپات، نشان میدهد که تقاضای بدون نقدینگی باعث ایجاد فشار ساختاری در سمت عرضه شده است و اگر این روند ادامه یابد، میتواند کاتالیزگر خوبی برای روند صعودی بیت کوین باشد.
با این حال گزارش کریپتوکوانت نشان میدهد فعالیت خردهفروشان به پایینترین میزان ۶ ماه اخیر افت کرده است. این یعنی دارندگان کوتاهمدتی(با سن هولد زیر ۶ ماه) نقش کمتری در معاملات داشتهاند که نشان از رشد حباب صندوقها دارد.
تحلیل تکنیکال بیت کوین
نمودار روزانه بیتکوین نشاندهندهی تکمیل یک الگوی مثلث نزولی است که با تشکیل سقفهای نزولی پیدرپی و حمایت افقی در محدوده ۱۰۲٬۵۰۰ تا ۱۰۳٬۰۰۰ دلار قابل شناسایی است. با این حال، حرکت اخیر قیمت باعث شکست سقف این مثلث شده و اکنون قیمت بالای خط روند نزولی تثبیت موقت دارد.
خط روند نزولی از سقف تاریخی کوتاهمدت (۱۱۱٬۹۸۰ دلار) آغاز شده و چندین بار در ماه ژوئن لمس شده است. کندل اخیر بالای این خط بسته شده که اولین نشانه برای شکست معتبر است. با این حال، شکست با حجم پایین صورت گرفته و هنوز نیاز به تأیید نهایی با تثبیت بالای سطح ۱۱۰٬۰۰۰ دلار و عبور از مقاومت دینامیک مشخص شده وجود دارد.
شاخص RSI در حوالی ۶۰ به محدودهی صعودی بازگشته، ولی هنوز واگرایی واضحی با قیمت دیده نمیشود. این موضوع نشان میدهد که انرژی خریداران افزایش یافته، اما هنوز به مرحله تعیین کننده نرسیده است.
در نمای کلی، ترکیب شکست سقف مثلث، افزایش حجم معاملات، و نزدیک شدن RSI به ناحیه صعودی، نشانهای مثبت برای ادامهی روند است. با این حال، وجود مقاومت مهم در سطح ۱۱۰٬۰۰۰ تا ۱۱۲٬۰۰۰ دلار و خاطرهی برگشتهای قبلی در این ناحیه، ایجاب میکند که معاملهگران به دنبال تأیید تثبیت بالای این ناحیه باشند.
درسی از حرکت بیت کوین در روز ۲۵ خرداد
در روز ۲۵ خرداد (۱۵ ژوئن) اتفاق مشابهی به وقوع پیوست. بیت کوین در سطح ۱۰۵.۲ با تزریق سرمایه نهادی بیش از ۵ درصد رشد کرد، اما در نزدیکی مقاومت خط روند اصلاح کرد. این بار نیز شرایط مشابه بوده؛ با این تفاوت که حجم و عمق نقدینگی نهادی بیشتر است. اما فقدان فعالیت قابل توجه خردهفروشی و کندی در آدرسهای فعال، احتمال فیکبریک اوت را افزایش میدهد.
سناریوهای پیشرو برای بیت کوین
اگر شکست از خط روند نزولی معتبر باشد، بیتکوین میتواند تا ۱۱۲–۱۱۴ هزار صعود کند؛ این سناریو نیاز به حضور همزمان خردهفروشان در بازار دارد که فعلا دیده نمیشود. سناریوی دوم، ادامه چالش در محدوده ۱۰۷ الی ۱۱۰هزار و آزمون مجدد حمایت است که محتملتر به نظر میرسد.
از نظر اقتصاد کلان نیز ، گزارش تورم فدرال رزرو، سررسید تعرفههای ترامپ، تنشهای ژئوپولیتیکی و وضعیت اقتصادی جهانی نقش تعیینکنندهای در قدرت این حرکتها خواهند داشت.
برای تأیید شکست خط روند کارشناسان منتظر تثبیت قیمت بالای خط روند و افزایش فعالیت آنچین هستند.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین