سیاست‌های جدید ارزی رشد ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی را رقم زد
سیاست‌های جدید ارزی رشد ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی را رقم زد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: دولت سیزدهم به دلیل جدا شدن از سیاست ارزی نامناسب در انتهای دولت دوازدهم منجر به جهش ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مراسم روز ملی صادرات اظهار کرد: به نظر می‌رسد تحریم‌ها در حال اتمام است به نحوی که کشور مسیری را انتخاب کرده که از معبر ایجاد شده دشمن، در حال عبور کردن است که پیمان شانگهای و بریکس از جمله این علائم است.

وی افزود: اقدامات دولت سیزدهم در توسعه روابط تجاری منجر به آن شده که علائم شکست آمریکایی‌ها در حوزه تحریم‌های اقتصادی نمایان شود که پیوستن ایران به سازمان همکاری های شانگهای، حضور ایران در بیکس،افزایش ظرفیت فروش نفت و اذعان کارشناسان آمریکای خود  علائم شکست آمریکا در طراحی دقیقی که آمریکایی‌ها برای فروپاشی اقتصاد ایران طراحی کرده بود. در دوران اوباما اعلام شد که ۶ ماه دیگر جمهوری اسلامی ایران زانو خواهد زد اما اکنون بیش از یک دهه از آن می‌گذرد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: نامه‌های مسئولان ارشد آمریکا نشان می‌دهد که ایران از گذر تحریم عبور کرده و تحریم‌ها نمی‌تواند اقتصاد ایران را به فروپاشی منتهی کند. بررسی‌های میدانی ما در کمیسیون اقتصادی مجلس نشان می‌دهد که دولت سیزدهم با دلیل جدا شدن از سیاست ارزی نامناسب در انتهای دولت دوازدهم منجر به جهش ۲۵ درصدی صادرات غیرنفتی در سال گذشته شد.

پورابراهیمی گفت: تغییر رویه در سیاست‌های ارزی کشور منجر به تعدیل نرخ ارز نیز خواهد شد اما در ۶ ماهه ۱۴۰۲، شرایط با ۶ ماهه سال گذشته متفاوت است؛ تراز تجاری به منفی ۶ میلیارد دلار رسیده که به خاطر برخی سیاست‌ها در بانک مرکزی است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت:‌وضعیت تولید پسته در سال جاری مناسب است و امکان صادرات ۲۵۰ هزار تن به ارزش ۲٫۵ میلیارد دلار وجود دارد که نیازمند فراهم شدن تمهیداتی است.

وی با اشاره به وجود کارت های بازرگانی یک بار مصرف گفت: وجود این تعداد کارت بازرگانی یک بار مصرف و صادرکنندگانی که برای رفع تعهدات ارزی خود با مشکل مواجه هستند نیازمند تامل بیشتر است و نمی‌توان گفت که فعالیت همه این صادرکنندگان خوشنام که اکنون به مشکل خورده‌اند به خاطر اشکالات خود آنها است.

کاهش ارزش پول ملی می‌تواند صادرات را چند برابر کند

پورابراهیمی افزود: درباره رفع سیاست تعهد ارزی ما در مجلس و هیچ کدام از صادرکنندگان به دنبال عدم پایبندی به تعهدات خود درباره تعهدات ارزی نیستند اما درباره نحوه بازگشت ارز حاصل از صادرات مشکلاتی وجود دارد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ارتباط کاهش ارزش پول ملی در رشد صادرات گفت: کشور چین به صورت خودخواسته با کاهش یک و نیم تا دو درصد ارزش پول ملی صادرات را بیست درصد افزایش داد و در کشور ما نیز باید از کاهش ارزش پول ملی برای افزایش چند برابری صادرات استفاده کرد اما از این فرصت به درستی استفاده نشده است.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]