سرپرست دانشگاه بوعلی سینا گفت: اگر دانشگاهیان و حوزویان بر سر مسائل پژوهش کرده و به نقطه مشترک برسند بسیاری از مشکلات حل میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، غلامحسین مجذوبی امروز در همایش نکوداشت مرحوم حجت الاسلام کمال الدین رازینی و بزرگداشت هفته وحدت حوزه و دانشگاه اظهار داشت: سال ۶۰ در رزن با آقای رازینی آشنا شدم رفتار ایشان با ما که آن زمان جوانی ۲۳ ساله بودم بسیار بزرگوارانه بود و وقتی به دانشگاه بوعلی سینا آمدم نیز سالها با ایشان کار کردم.
وی با اشاره به اینکه حجت الاسلام رازینی در ساخت مسجد دانشگاه نقش داشتند گفت: ۱۵ سال است از ارتحال ایشان گذشته است و این مراسم این امکان را فراهم میکند که قشر جوان با این افراد آشنایی یابند.
سرپرست دانشگاه بوعلی سینا با این توضیح که امروز نسل جوان آنچنان با مسئله وحدت حوزه و دانشگاه و اهداف این کار آشنا نیست مطرح کرد: مبدا این حرکت امام (ره) بودند و این روز نیز روزی است که دکتر مفتح به شهادت رسیدند، فردی که نقش بی بدیلی در وحدت حوزه و دانشگاه داشتند و در دانشگاه نیز به شهادت رسیدند.
وی بیان کرد: از نظر من مبدا این حرکت یعنی وحدت حوزه و دانشگاه به پیش از انقلاب باز میگردد به یاد دارم وقتی دانشجو بودم مشکلاتی بین حوزه و دانشگاه بر سر کتابهای دکتر شریعتی رخ داد که مصادف با خیزش های مردم برای انقلاب بود، آن زمان امام پیامی دادند که مانند آبی بر آتش بود.
مجذوبی ادامه داد: امروز نیز معتقدم اگر ما دانشگاهیان و حوزه بر سر مسائل پژوهش کرده و به نقطه مشترک برسیم بسیاری از مشکلات حل میشود.
حسن رحیمی مسئول بسیج اساتید استان همدان نیز در این برنامه با بیان اینکه در طول ۱۲ سالی که دانشگاه هستم افراد به نیکی از آقای رازینی یاد میکنند اظهار کرد: در باب موضوع وحدت حوزه و دانشگاه سوالات بسیاری وجود دارد با این وجود در نظام جمهوری اسلامی دو بال علمی وجود دارد که حوزه و دانشگاه هستند.
وی با این توضیح که جامعه اسلامی ایران قاعده جوامع سکولار را شکسته و از این رو در دنیا تنهاست و حتی در داخل نیز دشمن دارد گفت: وحدت حوزه و دانشگاه یعنی حرکت به سمت خداگرایی و در نظام های سکولار این مهم معنا ندارد چرا که هدف آنها به سعادت رساندن بشر تنها در این دنیاست.
رحیمی با تشریح فضای وحدت حوزه و دانشگاه و قواعد آن بیان کرد: علمای حوزه و دانشگاه پرده از روی افعال خداوند بر میدارند و اگر حرکت این دو این باشد که خالق را خداوند و مظهر هستی بدانیم حرکت به سمت حق است.
منصور غلامی وزیر اسبق علوم، فناوری و تحقیقات نیز اظهار کرد: مرحوم رازینی الگوی شاخص از علمای دینی در محیط دانشگاه بودند و به عنوان کسی که نزدیک ۲۰ سال در محضر ایشان بودم این موضوع را چشم دیده بودم.
وی افزود: انتخاب این روز یعنی روز وحدت حوزه و دانشگاه برای بزرگداشت مرحوم رازینی انتخاب خوبی است چرا که صحبت از ایشان در این روز شاهد مثال خوبی برای این است که بگوییم شخصیت های پیشرو در وحدت حوزه و دانشگاه کم نبودند.
رئیس سابق دانشگاه بوعلی سینا با این توضیح که شهید مفتح و شهید مطهری از مثال های شاخص حضور علما در محیط های دانشگاهی هستند هرچند علمای دیگری بودند که در این عرصه فعالیت داشته اند گفت: شعار وحدت حوزه و دانشگاه یک شعار آرمانی است و از این رو اینکه کسی بگوید کسی به این هدف رسیده ایم یا خیر محدود کردن این وحدت در شرایط و زمان مشخص است.
وی با اشاره به اینکه ظرفیتهای علمی کشور در دانشگاهها و حوزههای علمیه ظرفیتهای بالایی است و هم افزایی این مجموعه ها و اثرگذاری آن را در برهههایی از مدیریت ها مرتبط با بحثهای دانشگاهی دیده ایم ادامه داد: در وحدت حوزه و دانشگاه وحدت آرمانی و وحدت در هدف مد نظر بوده و هم افزایی در عمل نیز باید وجود داشته باشد.
غلامی با بیان اینکه تسری این نگاه و انتقال درست آن به دانشجویان سبب ضمانت این حرکت خواهد بود عنوان کرد: اجتناب از تقابل و نقدهای یک سویه، پرهیز از نگاه های تنگ نظرانه و نقدهای نا آگاهانه و همچنین دوری از منازعات سیاسی در این حوزه باید مورد توجه باشد.
وی ادامه داد: مرحوم رازینی اساتید دانشگاهی را مورد تکریم فرار داده و به تخصص و دانش بها میدادند از این رو اساتیدی که دوره ایشان را درک کردند شاهد این مطلب بودند. ایشان به معنای واقعی ساده زیست بودند و در تعاملات خود با ایشان از نزدیک با زندگی ایشان آشنایی داشتیم.
رئیس اسبق دانشگاه بوعلی سینا مطرح کرد: ایشان با همه اقشار دانشگاهی رفتاری پدرانه داشتند و در مواردی که مشکلی رخ میداد مراجعه افراد به ایشان سب حل یا کاهش مشکلات میشد. مرحوم رازینی دانشجویان را بدون توجه به رفتارها و خطاهایی که ممکن بود انجام دهند، مورد حمایت قرار میدادند و حتی برای آنها ضمانت میکردند.
وی عنوان کرد: به حفظ و تقویت دانشگاه در جامعه متعصب بودند و تلاش برای ارتباط بین حوزه و دانشگاه داشتند. پرهیز از سو گیری در برخورد با گرایش های سیاسی از جمله رفتارهای ایشان بود با وجود اینکه نظری قاطع داشتند اما در دانشگاه حالت تعدیل کننده را به خوبی اجرا میکردند که اثرات خود را به خوبی نشان میداد.
غلامی با اشاره به اینکه مرحوم رازینی تجربیات خوبی در کارهای اداری داشتند مطرح کرد: ایشان در دوره های مختلف مدیریتی دانشگاه با مدیران ارتباطی صمیمانه داشتند و به دلیل عدم سو گیری سیاسی ایشان در فضای کاری، برای او تغییرات مدیرتی فرق نداشت و با افراد ارتباط داشتند. ایشان از ابتدای حضور خود در دانشگاه جلسه تفسیری راه اندازی کردند که یکی از نمونه های همگرایی و هم افزایی اساتید دانشگاه با نگاه های مختلف بود جلسه ای که هنوز هم ادامه دارد.
وی بیان کرد: مرحوم رازینی از اساتید و دانشجویانی که دچار مشکل میشدند پیگیرانه دفاع می کردند و برای آن وقت میگذاشت، نظارت مستقیم و غیر مستقیم برای مسائل اعتقادی اساتید و دانشجویان داشتند و در مشکلات به عنوان پدر دانشگاه ورود کرده و آن را حل میکردند.
وزیر پیشین علوم فناوری و تحقیقات گفت: یکی از برکات زندگی مرحوم رازینی خانواده ایشان هستند مجموعه ای خوب که جایگاه پدر را پاس داشتند، نعمتی که خداوند به بندگان صالح خود اعطا میکند.
حجت الاسلام دکتر مصطفی رستمی نیز در این برنامه اظهار داشت: شان مرحوم رازینی و نقشی که ایشان در دانشگاه داشتند ایجاب میکند پرداخت هایی جدی تر و مفصل تر در قالب های مختلف برای معرفی ایشان و الگوها انجام شود.
وی با اشاره به اینکه به درستی روز شهادت شهید مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شد گفت: مرحوم رازینی دانشگاه را به عنوان محیط ارتباط با دانشمندان، نخبگان و جوانان انتخاب کردند و از سال ۸۰ که در خدمت ایشان بودم آموختنی های فراوانی از ایشان کسب کردم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای کشور افزود: ایمان، هجرت و جهاد خلاصه زندگی این عالم عزیز بود وی در خصوصیات فردی عالم و در ذی اجتماعی مجاهدی بود که با وجود علاقه به قم، حضور در این شهر را برای تبلیغ انتخاب کردند.
وی مطرح کرد: برخی افراد در ذی مذهبی گناه را برای مردم زینت میدهند اما ایشان با وجود اینکه برای دانشجویان پدری مهربان بود اما نسبت به فضای اجتماعی شعائر دینی حساس بودند. مرحوم رازینی عالمی بود که نسبت به دین ملاحظه داشتند عالم متدینی که به مبانی دینی خود مقید بود و این موضوع در رفتارهای ایشان دیده میشد.
رستمی با بیان اینکه مرحوم رازینی فردی بسیار متواضع بوده و زهد ایشان بی نظیر بود عنوان کرد: ایشان در دانشگاه مراقب دانشجویان بودند و ضمن یادآوری قواعد زیست دینی و اجتماعی، برای دفاع از انقلاب هیچ ملاحظه ای نداشتند. ایشان به خوبی قواعد حضور در دانشگاه را تشخیص داده و در مقابل اشتباهات می ایستادند.
حجت الاسلام محمد دوست پرور از همکاران پیشین مرحوم رازینی نیز در این برنامه اظهار داشت: مرحوم رازینی دو ویژگی مهم در دانشگاه داشتند و آن اینکه ایشان خود را رقیب دیگران ندانسته و تشکل ها نیز او را رقیب خود نمیدانستند و دیگر اینکه ایشان به همه توجه داشتند.
وی بیان کرد: ایشان از درون و از برون فردی دلیر بود او التهابات درونی خود را حل کرده و مملکت درونی ایشان آرام بود مرحوم رازینی در جدال آتش و خاک درون، خاک بود و در این مبارزه همیشگی اتش و خاک، شعله های آتش را در خود مهار کرده بود.
همکار مرحوم رازینی افزود: مرحوم رازینی در برون دلیر بود چرا که دیده سیر داشت و از درون قوی بود از این رو در دفاع از دانشگاه با وجود گلایهمندی هایی که داشتند، شجاع ترین مدافع از کیان دانشگاه بودند و نسبت به آن غیرتمند بودند.
وی صداقت و صراحت را از دیگر ویژگیهای مرحوم رازینی برشمرد و عنوان کرد: در طول ۲۰ سال همکاری با ایشان یک دروغ از وی نشنیدم از این رو روسای دانشگاه با درخواست های وی برای اختصاص اعتبار و اجرای برنامه ها موافقت میکردند چرا که او را فردی صادق دیده بودند.
روح الله رازینی فرزند مرحوم رازینی نیز در این مراسم اظهار کرد: باید سطوح وحدت حوزه و دانشگاه را مورد توجه قرار دهیم چرا که برخی مسائل مانند تدریس برخی دروس و غیره برای تحقق این امر کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه مراسم هایی از این جنس علاوه بر اینکه تقدیر از افرادی است که در این عرصه تلاش میکنند، بیشتر برای یادگیری ماست گفت: در کنار هم قرار گرفتن برخی ویژگی ها سبب بروز برخی جذابیت ها میشود از این رو پدر با وجود اینکه در دانشگاه بودند اما ذی طلبگی را فراموش نکرده بودند ایشان فردی صریح بودند اما اخلاص ایشان سبب میشد این صراحت برای دیگران شیرین شود.
رازینی بیان کرد: ایشان بسیار قانونمدار بودند و البته این ویژگی ایشان سبب قفل شدن کارها نمیشد چرا که ایشان برای مشکلات راه حل پیدا میکردند. در حوزه سیاسی نیز اصول روشن و شفاف نسبت به نظام اسلامی و رهبری داشتند ایشان خود را مرید رهبری میدانستند اما این تقید سبب بسته شدن ارتباط ایشان با اقشار مختلف نمیشد چرا که ایشان اهل مدارا بودند.
وی افزود: ایشان ساده زیست بودند اما ساده زیستی ایشان برای اهل خانه مشکلی ایجاد نمی کرد، ایشان فردی استدلالی و منطقی بودند با این وجود روحی لطیف داشته و اهل شعر بودند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews