استاندار خراسان جنوبی از آغاز عملیات اجرایی ۸۵۸ مگاوات انرژی خورشیدی با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند؛ سید محمدرضا هاشمی در ستاد توسعه انرژی های تجدیدپذیر استان به ظرفیتهای موجود در حوزه انرژی خورشیدی اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون بیش از ۵۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان به شبکه سراسری متصل شده و عملیات اجرایی ۸۵۸ مگاوات دیگر با مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی آغاز شده است.
وی با تأکید بر لزوم مشارکت جدی دستگاههای اجرایی در این حوزه، افزود: تاکنون ۳۹ اداره در زمینه احداث نیروگاه خورشیدی اقدام کردهاند و در ۳۳ مورد نیز عملیات اجرایی این نیروگاهها آغاز شده است.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در حوزه مزارع خورشیدی، احداث نیروگاه خورشیدی در ۲۷۱ خواستگاه با ظرفیت ۸۰۱ مگاوات در حال اجراست و تاکنون در بیش از ۷۰ حلقه چاه کشاورزی نیز پنلهای خورشیدی نصب شده است.
هاشمی با اشاره به پیگیریهای استان برای توسعه سایر نیروگاههای تولید انرژی هم گفت: پروژه نیروگاه حرارتی طبس و نیروگاه سیکل ترکیبی شهید کاوه قاین نیز در دستور کار قرار دارد.
وی همچنین از حضور سرمایهگذاران خارجی در پروژههای انرژی خورشیدی استان خبر داد و خاطر نشان کرد: تاکنون ۶ سرمایهگذار از کشورهای آفریقای جنوبی، آلمان، انگلستان، امارات و یک سرمایهگذار ایرانی مقیم چین در استان سرمایهگذاری کردهاند و در مجموع ۲۱ مگاوات از پروژههای مربوط به آنها به شبکه سراسری متصل شده است.
به گفته وی؛ عملیات اجرایی احداث یک نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۲۳ مگاوات نیز توسط این سرمایهگذاران آغاز شده است.
استاندار با اشاره به برخی چالشها و موانع موجود در مسیر توسعه نیروگاههای خورشیدی، بر لزوم پیگیری مستمر توسط مدیرکل دفتر سرمایهگذاری استانداری تأکید کرد و خواستار بازدید میدانی از تعدادی از مزارع خورشیدی استان شد.
هاشمی افزود: تاکنون یک هزار و ۱۸۰ نیروگاه خورشیدی پشتبامی با ظرفیت ۱۳ مگاوات به بهره برداری رسیده است.
وی در پایان با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، متذکر شد: شرکت شهرکهای صنعتی استان اقدامات لازم برای توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر را در دستور کار قرار دهد و در خصوص کمبود پیمانکار، برنامهریزی و پیشبینیهای لازم انجام شود.
انتهای پیام/۲۵۰/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews