شنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۴
گروه : طلا و ارز
پ
  • شناسه خبر: 205642
  • 13 مارس 2025 - 21:33
  • 22 بازدید
  • ۰ دیدگاه

قیمت دلار رنج شد؛ سکه رکورد زد

قیمت دلار رنج شد؛ سکه رکورد زد
قیمت دلار رنج شد؛ سکه رکورد زد

اکوایران: در روزی که بازارساز با ارزپاشی مانع از رشد قیمت دلار شد، افزایش طلای جهانی و انتظارات در قیمت سکه منعکس شد.

به گزارش اکوایران، سهامداران در این هفته وضعیت خوبی نداشتند پس از استیضاح وزیر اقتصاد و برکناری او، عرضه بر سهامداران تنگ‌تر شد و بازار سهام در مدار اصلاح قرار گرفت.

با برکناری وزیر اقتصاد بخش اقتصادی کشور فرمانده خود را از دست داد که بخش اقتصادی کشور را در فضای نااطمینانی قرار داد؛ چرا که سلیقه اقتصادی و‌ نوع راهبری فرمانده بعدی اقتصاد مشخص نیست و فعالان اقتصادی نسبت به شکل سیاست‌های آتی اقتصاد دچار بلاتکلیفی شدند.

در چنین شرایطی سود بانکی همچنان بالاست و سود اوراق اخزا هم رشد قابل توجهی را ثبت کرد، در حالیکه غالبا تقاضای نقدینگی در آستانه سال نو افزایش پیدا می‌کند، بازار سهام وارد یک رقابت نابرابر با اوراق اخزا هم شد؛ چرا که باید بازار سهام سود بیشتری نسبت به اوراق اخزا در شرایط پرریسک فعلی ایجاد کند تا بتواند سهام داران را در میدان بورس نگه دارد.

در چنین شرایطی تشدید جنگ اقتصادی ترامپ علیه ایران در نبود وزیر اقتصاد وضعیت را برای بازار سهام بدتر کرد، نامه اخیر ترامپ نااطمینانی را بالا برد و در چنین وضعیتی با چراغ سبز بازار ارز و طلا، خروج پول حقیقی از بازار سهام شدت گرفت.

بورس تهران در این هفته تحت تأثیر مواردی که گفته شد در گوشه رینگ قرار گرفت و در نهایت شاخص کل بورس زیان ۳.۴۲ درصدی را به ثبت رساند.

در شرایط که در آخرین روز بر روی محدوده حمایتی شاخص کل کمی مثبت شد ولی تحلیلگران همچنان با دیده تردید به بازار سهام نگاه میکنند و معتقدند برای برگشت شاخص کل بورس و تغییر روند بازار سهام باید متغیرهای بنیادی به نحوی تغییر کنند که آینده سودآوری و انتظارات در بازار سهام بهبود پیدا کند.

دلار رنج شد

از سوی دیگر، ارزپاشی بانک مرکزی در بازار آزاد ارز جواب داده است و قیمت دلار در روز جاری بالا نرفت و با عقب‌نشینی به کانال ۹۲ هزار تومان برگشت و در محدوده ۹۲ هزار و ۹۵۰ تومان قرار گرفت.

البته ارزپاشی بانک مرکزی در بازار ارز، باعث حرکت خلاف جهت بازار ارز و سکه شد.

معامله‌گران اخبار و اظهارات را زیر نظر دارند؛ چرا که این روزها بازار ارز تحت تأثیر پارامتر انتظارات قرار دارد.

مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا در گزارشی دلایل افزایش نرخ ارز در سال جاری را برشمرده است، گزارشی که نشان میدهد درباره سیاست کلان اقتصادی در حوزه ارزی هنوز اجماع نظر ایجاد نشده است؛ چرا که در حالی که برخی از نمایندگان و جناح‌های سیاسی در شرایط فعلی مدافع تثبیت قیمت‌ها و نرخ ارز هستند ، مرکز پژوهش‌های مجلس توصیه به پذیرش ادامه روند افزایشی بازار ارز متناسب با متغیرهای کلان اقتصادی کرده است و توصیه به توقف چرخه تثبیت نموده و پیشنهاد داده تا جهش و مدیریت روند نرخ ارز در تناسب با تورم داخلی و خارجی و نرخ سود باشد.

هرچند سیاست پیشنهادی مرکز پژوهش ها در بلندمدت می‌تواند موجب افزایش درآمدهای ارزی شود و به مرور جهش‌های ارزی را کاهش دهد ولی پیشنهاد مرکز پژوهش‌ها امروز مورد انتقاد برخی خبرگزاری ها قرار گرفته بود.

پس از صحبت‌های اخیر رییس بانک مرکزی درباره وضعیت اقتصادی و رشد اقتصادی کشور، خبرگزاری فارس از صبحت های رییس بانک مرکزی به این نتیجه رسیده که درآمدهای نفتی کشور نسبت به سال قبل ۷ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است، این در حالی است که پیش از این وزیر نفت ادعای جهش صادراتی نفت ایران را کرده بود.

با توجه به اهمیت درآمدهای نفتی برای بازار ارز و با توجه به تمرکز ترامپ بر درآمدهای نفتی ، افزایش درآمدهای غیر نفتی در چنین شرایطی می‌تواند به کنترل بهتر بازار ارز کمک کند که تثبیت نرخ دلار در سامانه نیما می تواند به عنوان مانعی برای تحقق هدف افزایش درآمدهای غیر نفتی باشد.

حباب اقلام سکه بالا رفت

در روزی که بازارساز با ارزپاشی مانع از رشد قیمت دلار شد، افزایش اونس طلا و  انتظارات در قیمت سکه منعکس شد، قیمت سکه امامی مرز ۸۰ میلیون تومانی را لمس کرد و حباب آن در محدوده ۲۴ درصد قرار گرفت.

طلای آب شده امروز در محدوده قیمتی روز قبل نوسان کرد ولی نیم سکه به بالای کانال ۵۰ میلیون تومانی نفوذ کرد. بررسی اکوایران نشان می‌دهد که حباب نیم‌سکه ۵۸ درصد است که بیشترین مقدار از شانزدهم فروردین سال جاری است. حباب ربع سکه امروز با افزایش قیمت ربع سکه وارد کانال ۶۰ درصدی شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
22 مارس 2025

کبریت تصمیمات اشتباه بر منابع ارزی/ جزئیات ۴ میلیارد دلار کم‌اظهاری صادرکنندگان در ۱۴۰۲ ‌

  زهرا کاویانی مدیر گروه بازرگانی مرکز پژوهش‌های مجلس در گفت‌وگو با اکو ایران با اشاره به خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ و آغاز تلاطم‌های بازار ارز، توضیح داده که در این مقطع توسط سیاستگذاران، تصمیمات ارزی گرفته شد که هر چند در آن زمان نسبت به اخذ این تصمیمات هشدار داده ‌شد […]

رشد قیمت طلا در سال ۱۴۰۳ از ۳ کانال 21 مارس 2025

رشد قیمت طلا در سال ۱۴۰۳ از ۳ کانال

اکوایران: بررسی اکوایران نشان می‌دهد که رشد قیمت طلا در سال جاری فقط از کانال دلار و طلای جهانی رقم نخورده است و سود دارندگان طلا در سال جاری به سه دلیل رشد کرده است

سال پرماجرای بازار ارز در سال ۱۴۰۳ 21 مارس 2025

سال پرماجرای بازار ارز در سال ۱۴۰۳

اکوایران: قیمت اقلام ارز در سال جاری با افزایش مواجه شد. بخشی از افزایش قیمت دلار را سطح تورم بالا در کشور تایید می‌کند، تورم بیش از سی درصدی و اختلاف قابل توجه آن با تورم آمریکا بر اساس نظریه قدرت برابری خرید بخشی از رشد قیمت دلار را تایید می‌کند. ولی در نهایت علاوه بر آن، کشور در سال ۱۴۰۳ سال پرماجرایی را پشت سر گذاشت که به تحریک انتظارات و رشد قیمت در بازار آزاد ارز دامن زد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.