ترامپ یکی به نعل زد، یکی به میخ؛ بازار گیج شد، حباب سه به ۱۸ درصد رسید، پول از بورس خارج شد، در صندوق درآمد ثابت پناه گرفت، سکه رکب زد یا دلار چپزنی کرد؟
بازارها در مرزهای مقاومتی نوسان رفت و برگشتی داشتند که معاملهگران از آن به عنوان چپ و راست کردن یاد میکردند. در روز چپ و راست شدن آماتورها و نوسان در مرزهای مقاومت بازارها، قیمت سکه نوسانی دنبال شد و سه کانال بالا رفت.
بازار سهام منفی بود و در روز یکشنبه هم خروج پول به ثبت رساند. اما در مقابل ورود پول به صندوقهای درآمد ثابت بیشتر شد و به ۱٫۳ همت رسید. در سمت صندوقهای طلا هم بازار سبزی داشتیم.
با نوسان بازارها در پشت مرز مقاومت و عبور سکه از مرز مقاومت سوال مهم بازار این بود که دلار داره چپزنی میکند یا سکه رکب میزند؟ بین معاملهگران در این مورد نگاههای متفاوتی وجود دارد، یکسری همیشه سکه را باهوش بازار میدانند اما در مقابل دسته دیگر معتقدند درهم امارات مهم است که باید تایید بدهد که فعلا نداده پس امکان دارد سکه برگردد. اما اگر درهم امارات در روز دوشنبه بالای ۲۳ هزار و ۸۵۰ تومان تثبیت بدهد مشخص میشود که سکه باهوش بازار بوده و دلار چپزنی کرده است. سناریوی دوم کاملا برعکس این است.
برخی از معاملهگران نسبت به نوسان این هفته بازار نگاه توهم توطعهای دارند و معتقدند که بازارساز بازار را رها کرده تا با چپ و راست کردن پولسوزی انجام شود.
در روز یکشنبه علاوه بر اخبار همیشگی که بر پایه مذاکرات بود، اخبار تنشهای منطقه هم در بازار دست به دست میشد.
در معاملات پشت خطی اظهارات ترامپ درمورد توافق با ایران جالب توجه معاملهگران بود و سیگنال متناقض به بازار داد. ترامپ گفته هدف از مذاکره با تهران برچیدن کامل برنامه هستهای ایران است، اما آماده شنیدن استدلالها برای اجازه دادن به برنامه اتم غیرنظامی است. بعد از این اظهارات ترامپ، آنها که فروشنده بازار بودند آمادگی ترامپ برای شنیدن استدلالها را منتشر میکردند و در مقابل آنهایی که خریدار بودند فاند برچیده شدن کامل برنامه هستهای ایران را مخابره میکردند. در پشت خط بعد از اظهارات ترامپ بازار نوسان کاهشی داد اما در ادامه نتوانست به کاهش خود ادامه دهد.
همانطور که از هفته قبل تحلیلگران به آن اشاره دارند ترامپ و مواضع متناقضش، عامل اصلی نوسان بازار بوده و گاها به خریدار حال میدهد و گاها به فروشنده. از نگاه با تجربههای بازار ترامپ یکی به نعل میزند و در مقابل یکی به میخ. در این فضا همچنان فعالان بازار معتقدند جزئیات مذاکرات پیچیده و سخت است.
از نگاه تحلیلگران تمایل فعالان بازار تا زمانی که خبر جدید از دور چهارم مذاکرات بیاید به سمت خرید است. البته نه هر مدل خریدی، خرید در کف و فروش در سقف مد نظر آنها است.
در بازار یکشنبه قیمت سکه بعد از عبور از مرز مقاومت ۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان که در روز شنبه در شکستن آن ناکام بود شدت نوسانش بیشتر شد و تا ۷۸ میلیون بالا رفت. البته صف خرید سکه رفاه در بورس هم سیگنال خرید به این بازار داد. سکه رفاه در نرخ ۷۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان صف خرید داشت که برخی معتقد بودند حقوقیها خریدار سکه هستند.
در بازار یکشنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی در ۸۵ هزار و ۸۰۰ تومان شروع به کار کرد و در ادامه با نوسان وارد کانال ۸۶ هزار تومان شد. قیمت دلار هرات در نهایت در ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان بسته شد. در پشت خط قیمت دلار هرات با مواضع ترامپ در ابتدا با کاهش به سمت کانال ۸۵ هزار تومان حرکت کرد اما دوباره برگشت خورد.
قیمت دلار تهران زیر نرخ دلار هرات و در ۸۵ هزار و ۲۰۰ تومان آغاز به کار کرد و در ادامه با نوسان به سمت مرز مقاومت حرکت داشت. قیمت دلار تهران با نوسان هزار و ۳۰۰ تومانی در نهایت در ۸۶ هزار و ۵۰۰ تومان به کار خودش پایان داد. قیمت دلار تهران هم در پشت خط از این مرز عقب نشست و حتی به کانال ۸۵ هزار تومان هم افتاد. قیمت تتر هم در روز یکشنبه بین ۸۵ هزار تا ۸۶ هزار تومان پاسکاری داشت.
قیمت درهم با گپ مثبت ۲۵۰ تومانی در ۲۳ هزار و ۷۰۰ تومان بازگشایی کرد و نوسان رنجی بین پله ششم و هفتم کانال ۲۷ هزار تومان داشت. قیمت درهم در نهایت در نرخ بازگشایی به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم بیشتر شد و به ۵۳۸ تومان رسید که شکاف دلار برآورد شده ازدرهم و دلار تهران را نشان میدهد.
قیمت سکه با گپ مثبت یک میلیونی در ۷۶ میلیون و ۴۹۵ هزار تومان شروع به کار کرد و بعد از عبور از مرز مقاومت دو کانال بالا رفت. قیمت سکه با نوسان دو میلیونی نسبت به نرخ بازگشایی در نهایت در ۷۸ میلیون و ۴۸۵ هزار تومان بسته شد. حباب سکه با افزایش سه درصدی به مرز ۱۹ درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه ۱۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن دارد معامله میشود.
قیمت طلای آبشده در ۲۹ میلیون و ۲۴۷ هزار تومان و در نزدیکی مرز حمایت بازگشایی کرد و در ادامه به سمت مرز مقاومت حرکت داشت. قیمت طلا با رشد پنج پلهای در نهایت در ۲۹ میلیون و ۷۴۱ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده با افزایش به بالای یک درصد برگشت که نشان میدهد قیمت بازاری طلا ۴۶۸ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
تحلیلگران تکنیکال معتقدند مرز مقاومت ۲۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان مهم است که طی دو روز گذشته بارها نرخ به آن رسیده و در شکستنش ناکام بوده است. در مقابل ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و کف ۲۹ میلیون مرزهای مقاومتی هستند که با حفظ آن قیمت در محدوده مشخص نوسان میدهد.
رد پای خرافاتیها هم در بازار یکشنبه مشهود بود. یک متن در بازار دست به دست میشد که در آن نوشته شده ۲۲ اردیبهشت تا ۲۸ ام نشانههایی از قمر در عقرب هست که احتمالا در آن زمان اخبار زیادی منتشر شود و خیلیها متضرر شوند.
- نویسنده: اکوایران