شنبه, ۲ فروردین , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 205716
  • 14 مارس 2025 - 2:32
  • 27 بازدید
  • ۰ دیدگاه

ضربه ۲٫۴ میلیارد دلاری به درآمد نفتی روسیه؛ فشار تحریم‌های شدید آمریکا علیه مسکو

ضربه ۲٫۴ میلیارد دلاری به درآمد نفتی روسیه؛ فشار تحریم‌های شدید آمریکا علیه مسکو
ضربه ۲٫۴ میلیارد دلاری به درآمد نفتی روسیه؛ فشار تحریم‌های شدید آمریکا علیه مسکو

اکوایران: آژانس بین‌المللی انرژی تخمین می‌زند درآمد نفتی روسیه در ماه فوریه با ۲٫۴ میلیارد دلار کاهش روبه‌رو شد و به سطح ۱۳٫۴ میلیارد دلار رسید. صادرات نفت روسیه در ماه فوریه به‌دلیل اعمال تازه‌ترین دور تحریم‌های آمریکا با کاهش همراه شد.

به گزارش اکوایران، آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرده است صادرات نفت روسیه در ماه فوریه به‌دلیل اعمال تازه‌ترین دور تحریم‌های آمریکا با کاهش همراه شد و تخفیف‌های قیمتی بیشتر نیز باعث شده است درآمد نفتی روسیه به‌شکل منفی تحت تأثیر قرار بگیرد.

به نوشته بلومبرگ، آژانس بین‌المللی انرژی که در پاریس مستقر است، در گزارش ماهانه خود درباره نفت اعلام کرد تولیدکنندگان نفت در روسیه در ماه گذشه میلادی ۷٫۲۸ میلیون بشکه نفت خام و فرآورده‌های نفتی صادر کردند که نسبت به ماه ژانویه با کاهش ۱۰۰ هزار بشکه در روز مواجه شده است.  

زمانی که رئیس‌جمهور جو بایدن در حال ترک کاخ سفید بود، دولت او در اوایل ژانویه تهاجمی‌ترین تحریم‌های غرب را علیه صنعت نفت روسیه اعمال کرد. آمریکا در تحریم‌های جدید خود چندین نفت‌کش، معامله‌گر و شرکت‌های بیمه روسی را وارد لیست سیاه کرد و حتی دو تولیدکننده بزرگ روسیه یعنی «گازپروم نفت» و «سورگوت‌نفته‌گس» را به لیست تحریم‌ها افزود.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد: «بعد از یک دوره کوتاه از نااطمینانی، عمده حجم صادرات روسیه بازیابی شد. با کاهش دسترسی به کشتی‌ها پس از تحریم ۱۸۳ نفت‌کش، نرخ کرایه‌ها افزایش یافت و این امر منجر به افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل شد که فشار نزولی بر قیمت نفت خام روسیه وارد کرد.»

این آژانس براساس داده‌های Argus Media Group و شرکت کپلر تخمین می‌زند که متوسط قیمت برای نفت خام روسیه، در ماه گذشته میلادی به‌میزان ۶٫۹۱ دلار در هر بشکه کاهش یافت و به ۶۲٫۰۹ دلار به‌ازای هر بشکه رسید.

قیمت نفت خام بارگیری‌شده در بندر بالتیک روسیه یعنی «پریمورسک» که در آن هزینه‌های حمل‌ونقل و بیمه لحاظ نشده است، در ماه فوریه به ۵۹٫۸۸ دلار به‌ازای هر بشکه کاهش یافت که پایین‌تر از سقف قیمتی تعیین‌شده از سوی گروه هفت برای محدود کردن دلارهای نفتی روسیه بوده است.

همچنین قیمت نفت اورال روسیه در بالتیک بدون در نظر گرفتن هزینه‌های بیمه و حمل‌ونقل، در زمان انتشار این گزارش به سطح حدود ۵۵ دلار به‌ازای هر بشکه افت پیدا کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی تخمین می‌زند در حالیکه افت قیمت باعث شده است روسیه به استفاده از کشتی‌های غیرتحریمی و شرکت‌های بیمه خارج از این کشور روی آورد، درآمد نفتی روسیه در ماه فوریه با ۲٫۴ میلیارد دلار کاهش روبه‌رو شد و به سطح ۱۳٫۴ میلیارد دلار رسید.

در میان تمام صادرات نفت روسیه، فروش روزانه نفت خام با رشد ۹۰ هزار بشکه‌ای به ۴٫۶۱ میلیون بشکه رسید، در حالیکه صادرات فراورده‌های نفتی به‌دنبال حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه‌های روسیه به‌میزان ۱۹۰ هزار بشکه کاهش یافت و ۲٫۶۷ میلیون بشکه رسید.

آژانس بین‌المللی انرژی تخمین می‌زند تولید روزانه نفت روسیه در فوریه در سطح ۹٫۱۲ میلیون بشکه قرار داشت که ۸۰ هزار بشکه کمتر از ماه قبل‌تر از آن است. این میزان حدودا ۱۵۰ هزار بشکه در روز بالاتر از تعهد روسیه به اوپک‌پلاس در ماه فوریه بوده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
جزئیات نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴/ سهمیه بنزین از چه زمانی قابل برداشت است؟ 22 مارس 2025

جزئیات نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴/ سهمیه بنزین از چه زمانی قابل برداشت است؟

اکوایران: نخستین سهمیه بنزین سال ۱۴۰۴ از نخستین ساعت‌های روز اول فروردین برای مالکان خودروها و موتورسیکلت‌ها قابل برداشت شد.

ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی ۱۰۰ هزار تنی روسیه توسط آلمان 21 مارس 2025

ناوگان در سایه توقیف شد؛ تصاحب محموله نفتی ۱۰۰ هزار تنی روسیه توسط آلمان

مقامات آلمانی در اقدامی جنجالی، نفتکش فرسوده‌ای با نام «اِوِنتین» که به ناوگان «در سایه» روسیه تعلق داشت، در سواحل شمالی کشور توقیف کرده و محموله ۱۰۰ هزار تنی آن را تصاحب کردند. این کشتی به دلیل تلاش برای دور زدن تحریم‌های نفتی اتحادیه اروپا توقیف شد.

وزیر نفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم 21 مارس 2025

وزیر نفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت هر قطره تولیدی پالایشگاه‌ها را رصد می‌کنیم

وزیر نفت دولت چهاردهم گفت: تفاهمنامه‌هایی منعقد شده است تا بتوانیم به‌صورت هوشمند هر قطره فرآورده تولیدی پالایشگاه را از خروجی پالایشگاه تا انبار نفت، از انبار نفت چه در قالب خطوط لوله تولید شود و چه از طریق نفتکش‌های جاده‌پیما، رصد کنیم تا ببینیم آیا به مراکز مصرف و مقصد می‌رسد یا نه. این‌ها به عنوان گام‌های اولیه‌ای است که طراحی شده تا انشااله ما بتوانیم پدیده نامطلوب قاچاق را از حوزه تولید و توزیع سوخت کشور حذف کنیم.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.