مارک الیوت زاکربرگ، بنیانگذار شرکت فیسبوک است و در حال حاضر بهعنوان رئیس و مدیر اجرایی آن فعالیت میکند؛ این کارآفرین خلاق آمریکایی متولد ۱۴ می ۱۹۸۷ است.
نگار علی- مارک زاکربرگ زمانی که دانشآموزی دبیرستانی بود، در شرکتی بهنام اینتلیجنت مدیا گروپ (Intelligent Media Group) برای توسعه یک برنامه پخش موسیقی بهنام سیناپس مدیا پلیر (Synapse Media Player) مشغول به کار شده بود. بنابراین، زمانی که در سال ۲۰۰۲ وارد دانشگاه هاروارد شد، بهعنوان یک اعجوبه برنامهنویسی شهرت فراوانی پیدا کرده بود.در سال دوم تحصیلی خود در هاروارد، او فیسمش (Facemash) را توسعه داد؛ برنامهای که از طریق آن یک نظرسنجی بین عکسهای دانشجویان برگزار میشد و افراد از بین عکسهای دانشجویان مختلف، عکسهای برتر را انتخاب میکردند. طولی نکشید که مسئولین دانشگاه هاروارد این برنامه را بستند.
فیسمش نه تنها باعث محدودیت در دسترسی دانشجویان به اینترنت میشد، بلکه بسیاری از دانشجویان نیز شکایت کرده بودند که عکسهایشان بدون رضایت آنها مورد استفاده قرار میگیرد. زاکربرگ در نهایت از آنان بابت این مسئله عذرخواهی کرد.
در ژانویه ۲۰۰۴، او وبسایت جدیدی بهنام TheFacebook را در خوابگاه دانشکده خود کدنویسی و سپس در ۴ فوریه آن را راهاندازی کرد. فیسبوک در ابتدای امر تنها برای دانشجویان دانشگاه هاروارد در دسترس بود اما زاکربرگ بعدا تصمیم گرفت دسترسی دانشجویان سایر دانشگاه به این وبسایت را هم فراهم کند. این تصمیم، پیشزمینه انقلابی بزرگ در زمینه شبکه های اجتماعی و اینترنت بود.
مارک زاکربرگ در سال ۲۰۰۴ دانشگاه را رها کرد و به همراه دوستان خود که در کنار یکدیگر فیسبوک را راهاندازی کرده بودند، خانهای در پالو آلتو اجاره کردند که تبدیل به دفتر آنها شد. اما در اواسط سال ۲۰۰۴، با جذب چند سرمایهگذار، توانستند دفتری رسمی در سیلیکون ولی برای خودشان دست و پا کنند.
در اکتبر ۲۰۱۲، زاکربرگ اعلام کرد که تعداد کاربران فعال فیسبوک به یک میلیارد نفر رسیده است؛ اتفاقی که بهنوعی، نقطه عطف این کمپانی محسوب میشود. فیسبوک در حال حاضر نزدیک به ۳ میلیارد نفر کاربر فعال دارد.
شرکت فیسبوک در سال ۲۰۱۲ اینستاگرام را که یک شبکه اجتماعی محبوب برای اشتراکگذاری عکس و فیلم است، خریداری کرد. دو سال بعد پیامرسان واتساپ نیز خریداری شد و به فیسبوک پیوست. بعدها که زاکربرگ علاقه وافری به متاورس (metaverse) پیدا کرد، نام شرکت از فیسبوک به متا تغییر پیدا کرد و در حال حاضر این شبکههای اجتماعی، تحت عنوان شرکت متا فعالیت میکنند.
۲۲۷۲۲۷
- نویسنده: خبرآنلاین