شرایط جدید انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث سال ۱۴۰۳ + جزییات مهم
شرایط جدید انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث سال ۱۴۰۳ + جزییات مهم

ازآنجایی‌که بیمه شخص ثالث برای تمامی خودروها اجباری است، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث برای فروشندگان و خریداران خودرو اهمیت زیادی دارد. از طرف دیگر به دلیل افزایش ۵۰ درصدی نرخ دیه کامل، نرخ بیمه شخص ثالث نیز ۳۰ درصد افزایش داشته که برای تمامی خودروها و موتورسیکلت‌ها عدد قابل‌توجهی خواهد بود.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همراه مکانیک،  انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث می‌تواند این افزایش قیمت را خنثی کند یا درصد آن را کاهش دهد.تخفیف بیمه شخص ثالث در واقع عددی است که شرکت‌های بیمه برای تشویق رانندگان به احتیاط بیشتر، آن را از هزینه تمدید بیمه شخص ثالث کم می‌کنند. بر اساس قانون انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث جدید، فروشنده خودرو تنها می‌تواند تخفیف بیمه شخص ثالث را به خودروی جدید خود یا به یکی از اعضای درجه یک خانواده (پدر، مادر و فرزندان) منتقل کند.
در این مقاله با قوانین جدید انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث و روش، مدارک و شرایط آن آشنا می‌شوید.
تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث چیست؟
همان‌طور که در مقدمه گفته شد، تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث، روشی است که برای تشویق رانندگان به احتیاط بیشتر و رعایت بهتر قوانین راهنمایی‌ورانندگی از آن استفاده می‌شود. بر اساس قانون بیمه شخص ثالث، اگر راننده‌ای در طول اعتبار بیمه‌نامه خود (معمولاً یک سال) تصادف منجر به دریافت خسارت نداشته باشد، هنگام تمدید بیمه‌نامه مشمول ۵ درصد تخفیف روی نرخ بیمه شخص ثالث خواهد شد.
در صورت تکرار این موضوع برای سال‌های بعد، به ازای هر سال ۵ درصد دیگر به این تخفیف افزوده می‌شود که جدول زیر، نحوه اعمال تخفیف بیمه شخص ثالث را بهتر توضیح می‌دهد:

سال
بیمه شخص ثالث
بیمه حوادث راننده

۱
۵%
۵%

۲
۱۰%
۱۰%

۳
۱۵%
۱۵%

۴
۲۰%
۲۰%

۵
۲۵%
۲۵%

۶
۳۰%
۳۰%

۷
۳۵%
۳۵%

۸
۴۰%
۴۰%

۹
۴۵%
۴۵%

۱۰
۵۰%
۵۰%

۱۱
۵۵%
۵۵%

۱۲
۶۰%
۶۰%

۱۳
۶۵%
۶۵%

۱۴
۷۰%
۷۰%

لازم به ذکر است که بر اساس تبصره دوم ماده ۶ همین آیین‌نامه، اگر در طول مدت اعتبار بیمه‌نامه شرکت بیمه خسارتی پرداخت کند، هنگام تمدید از تخفیف عدم خسارت کاسته خواهد شد. جریمه تخفیف عدم خسارت برحسب نوع و تعداد خسارت پرداختی، به شرح جدول زیر است:

نوع خسارت
یک‌ بار
دو بار
سه بار یا بیشتر

خسارت مالی
%۲۰
%۳۰
%۴۰

خسارت بدنی
%۳۰
%۷۰
%۱۰۰

نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث چگونه است؟
همان‌طور که گفتیم، روش انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث در سال جدید تغییراتی داشته که بر اساس این تغییرات، انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث تنها در ۳ حالت زیر ممکن است:
خودروی فعلی شما فرسوده شده و می‌خواهید خودرو با پلاک جدید بخرید. می‌خواهید خودروی قبلی خود را بفروشید و قصد انتقال بیمه شخص ثالث آن را به خودروی جدید با همان پلاک قبلی را دارید. مالک جدید خودروی شما همسر، فرزند، پدر یا مادر شما است.
همان‌طور که مشاهده می‌کنید، بر اساس قانون انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث جدید، نمی‌توانید این تخفیف‌ها را حتی به برادر یا خواهر خود منتقل کنید. علاوه بر این، خودروی جدید شما باید کاملاً از نظر کاربری و حتی تعداد سیلندر با خودروی قبلی شما مطابقت داشته باشد، یعنی اگر خودروی قبلی شما کوییک بوده، نمی‌توانید تخفیف بیمه شخص ثالث آن را به یک وانت منتقل کنید.
همچنین تمامی خودروهای صفر، از زمان خروج از کارخانه بیمه شخص ثالث دارند. به همین دلیل امکان خرید بیمه شخص ثالث یا انتقال تخفیف بیمه‌نامه خودروی قبلی به آن وجود ندارد. تنها راه برای انتقال، صبر کردن تا زمان تمدید بیمه‌نامه خودروی صفر است؛ البته به شرطی که اعتبار تخفیف عدم خسارت تمام نشده باشد. 
شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث بر اساس قانون جدید چگونه است؟
بر اساس قوانین جدید، تخفیفات بیمه شخص ثالث فقط به نام مالک بیمه‌نامه ثبت می‌شود و به همین دلیل این تخفیف‌ها دیگر متعلق به خودرو نیستند. بر همین اساس، امکان انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو بدون داشتن یک سری شرایط وجود ندارد.
همچنین فروشنده باید بعد از فروش خودرو و انتقال سند قطعی آن و قبل از تاریخ سررسید اعتبار بیمه‌نامه قبلی، اقدام به دریافت الحاقیه از بیمه‌گذار کرده و در موعد تمدید بیمه‌نامه خودروی جدید الحاقیه را ارائه و اقدام به انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث کند.
سایر شرایط انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث بر اساس قوانین جدید را در ادامه می‌خوانید:
انتقال تخفیف تنها پس از انتقال سند قطعی خودروی قدیمی و جدید امکان‌پذیر است و فروش خودرو به‌صورت وکالتی و با مبایعه‌نامه، این امکان را سلب می‌کند. اگر پلاک خودرو تغییر کند، مالک نمی‌تواند تخفیفات پلاک قبلی را به پلاک جدید منتقل کند. اگر فردی بیش از یک خودرو داشته باشد، نمی‌تواند تخفیف بیمه شخص ثالث یک خودرو را به دیگری منتقل کند. واحدهای صدور بیمه‌نامه و سامانه‌های آنلاین فروش بیمه‌نامه باید مدارک احراز هویت مالکیت خودرو مثل کارت ماشین و برگ سبز خودرو را پیش از صدور بیمه‌نامه کنترل کنند. برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، استعلام بیمه‌نامه از سامانه سنهاب ضروری است. قبل و بعد از انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید، می‌توان الحاقیه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث را دریافت کرد. در صورت انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید، خریدار باید تنها باید مابه‌التفاوت هزینه بیمه قبلی خود و بیمه فروشنده را پرداخت کند و اخذ حق بیمه برای ماه‌های باقیمانده از بیمه شخص ثالث مالک قانونی نیست. فروشنده می‌تواند تخفیفات بیمه شخص ثالث خود را تا زمان خرید خودروی جدید فریز کند. در صورت فوت مالک خودرو، ورثه یا نماینده قانونی وراث می‌تواند نسبت به انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث اقدام کند.
محدودیت های انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث
در صورتی که تمام شرایط ذکر شده را داشته باشید، باز هم ممکن است در محاسبه بیمه شخص ثالث و زمان انتقال تخفیف عدم خسارت بیمه خودرو با مشکل مواجه شوید. در انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی دیگر، محدودیت‌های زیر وجود دارد:
عدم امکان انتقال تخفیف بیمه‌نامه‌هایی که اعتبارشان به پایان رسیده است. امکان ادغام تخفیفات خودروی فروخته یا اسقاط شده، با ماشینی که از قبل تخفیف عدم خسارت داشته وجود ندارد. در چنین شرایطی، میزان تخفیف بیشتر برای وسیله نقلیه اعمال می‌شود. امکان انتقال تخفیف به فرزندان زیر سن قانونی (۱۸ سال) وجود ندارد. نمی‌توان تنها بخشی از تخفیفات بیمه شخص ثالث را منتقل کرد؛ به‌عنوان مثال اگر خودرویی ۹ سال تخفیف عدم خسارت دارد، نمی‌تواند ۵ سال را به ماشین فرزند خود انتقال دهد و ۴ سال را برای خود نگه دارد.
نحوه انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خریدار چگونه است؟ همان‌طور که در بخش قبلی خواندید، انتقال بیمه شخص ثالث به مالک جدید خودرو، تحت شرایط خاصی امکان‌پذیر است. روش انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خریدار به شرح زیر است:
فروشنده پیش از تمدید بیمه شخص ثالث خود، یک نامه به شرکت بیمه می‌زند و در آن درخواست انتقال بیمه شخص ثالث به خریدار را می‌دهد. کارشناس بیمه مابه‌التفاوت تخفیف بیمه شخص ثالث فروشنده و خریدار را محاسبه می‌کند و خریدار باید این مابه‌التفاوت را پرداخت کند.
 آیا انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید امکان‌پذیر است؟
تنها درصورتی‌که بتوانید فرسوده بودن خودروی قبلی را اثبات کنید، امکان انتقال بیمه شخص ثالث به پلاک جدید را خواهید داشت. برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث قبلی به خودرو با پلاک جدید باید اصل برگه اسقاط خودرو و الحاقیه فسخ بیمه‌نامه قبلی را به شرکت بیمه ارائه کنید.
همچنین برای خودروهای صفر هم باید تا زمان اتمام بیمه شخص ثالث قبلی صبر کنید. هنگام تمدید می‌توانید بیمه‌نامه قبلی را به جای بیمه‌نامه جدید تمدید و از تخفیفات آن هم استفاده کنید.
آیا امکان انتقال بیمه شخص ثالث بعد از تعویض پلاک وجود دارد؟ اگر فرایند تعویض پلاک و فروش خودرو به‌صورت وکالتی انجام نشده باشد و انتقال سند قطعی انجام شود، امکان انتقال بیمه شخص ثالث پس از تعویض پلاک وجود خواهد داشت. همچنین تخفیف بیمه شخص ثالث بر اساس قوانین جدید به نام مالک بیمه‌نامه ثبت می‌شود و این فرد می‌تواند این تخفیفات را بعد از تعویض پلاک خودروی قدیمی و تا زمانی که خودروی جدید بخرد، محفوظ نگه دارد.
آیا امکان انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به شرکت بیمه جدید وجود دارد؟ اگر به هر دلیلی از خدمات بیمه شخص ثالث شرکت قبلی راضی نیستید یا شرکت جدیدی با خدمات بهتر و هزینه کمتر پیدا کرده‌اید، می‌توانید تخفیف بیمه شخص ثالث متعلق به شرکت قبلی را به شرکت جدید منتقل کنید. برای این کار باید اصل و کپی کارت خودرو و بیمه‌نامه قبلی را همراه داشته باشید و انتقال بیمه شخص ثالث به شرکت جدید را چند روز پیش از انقضای بیمه‌نامه قبلی انجام دهید.
به‌صورت کلی مهم‌ترین مدارک انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث شامل لیست زیر می‌شوند و بدون آن‌ها نمی‌توانید الحاقیه انتقال تخفیف را بگیرید:
کپی کارت خودروی قدیم کپی بیمه شخص ثالث خودروی قدیم درخواست کتبی حذف و انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث رضایت‌نامه خریدار بابت انتقال تخفیفات بیمه شخص ثالث اصل و کپی کارت خودروی جدید اصل و کپی گواهی اسقاط (برای خودروهای فرسوده)
مراحل انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث
برای انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث به خودروی جدید، باید به‌صورت حضوری به نمایندگی صدور بیمه‌نامه قبلی یا شعبه مرکزی شرکت بیمه مراجعه کنید و بعد از ارائه مدارک بالا، نسبت به انتقال تخفیف‌های بیمه شخص ثالث اقدام کنید. مهم‌ترین نکته در مراحل انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث، الزام به پرداخت مابه‌التفاوت هزینه روزهای باقیمانده از بیمه‌نامه قبلی بدون درنظرگرفتن تخفیف است.
نکته‌ای که ممکن است در روش انتقال تخفیف بیمه شخص ثالث جا افتاده باشد، نحوه انتقال آن به فرزند، همسر یا پدر و مادر است. برای این کار، باید هنگام مراجعه به نمایندگی یا شعبه مرکز بیمه، مدارکی دال بر داشتن نسبت موردنظر را ارائه کنید.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]