طرح مسکن در کمیته مزد/ لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری
طرح مسکن در کمیته مزد/ لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری

عضو کمیته دستمزد شورای عالی کاربا اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد هزینه خانوار صرف مسکن می شود، گفت:گروه کارگری و کارفرمایی معتقدند که دولت باید شرایط را برای ساخت مسکن برای کارگران فراهم کند. پیشنهادات مختلفی از سوی کارگران و کارفرمایان مطرح است.

– اخبار اقتصادی –

محمدرضا تاجیک، عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ درباره دومین جلسه کمیته مزد گفت: با توجه به اینکه هزینه مسکن در سبد معیشت چشمگیر است و تقریباً‌ نزدیک به ۷۰درصد از دستمزد کارگران را مسکن می بلعد, موضوع مسکن را در دومین جلسه کمیته مزد پیگیری کردیم.

 وی بیان کرد: درجلسه ای که گذشت پیرامون بحث مسکن کارگران موضوعات و پیشنهادات مختلفی مطرح شد. یکی از موضوعات پرداخت تسهیلات ارزان به کارگران بود. پیشنهاد بعدی تغییر کاربری برخی از زمین های اطراف شهرک های صنعتی بود, تا کارفرمایان بتوانند برای کارگران مسکن تهیه کنند.

تاجیک با اشاره به اصل ۳۱قانون اساسی گفت: بر اساس قانون اساسی کشورمان داشتن مسکن حق هر فرد و خانواده ایرانی است و دولت‌ها طبق این اصل موظف به تامین مسکن شده‌اند. در اصل ۳۱قانون اساسی دولت موظف شده با رعایت اولویت برای کسانی که نیازمندترند به ویژه کارگران و روستانشینان زمینه اجرای این اصل را فراهم کند.در همین راستا احیای تعاونی‌های مسکن کارگری و واگذاری زمین ارزان قیمت را به جهت خانه‌دار شدن کارگران پیشنهاد داده شد.

تاجیک گفت: گروه کارفرمایی عنوان کردند، کارفرماها می‌توانند در جوار شهرک‌های صنعتی و کارگاه‌های خود، زمین‌های بایر و بدون استفاده را به عنوان مسکن برای کارگران خود بسازند؛ اما دولت در خصوص تغییر کاربری سختگیری‌هایی دارد, که درخواست تغییرکاربری‌ها را مطرح کردیم.  ساخت مسکن در مکان‌های دیگر با بهانه اینکه امکانات زیرساختی فراهم نیست و دولت بودجه لازم را برای ساخت آن ندارد، منتفی است؛ اما در شهرک‌های صنعتی که زیرساخت‌های لازم موجود است و کارفرماها نیز در خصوص ساخت مسکن موافقت خود را اعلام کرده‌اند دولت باید تسهیلگری کرده و مانع ساخت نشود.

به گفته وی، شاید کارگران نتوانند با اندوخته و سرمایه اندک خود مسکن بسازند ولی اگر زمین ارزان و رایگان در اختیار آنها قرار گیرد از طریق مشارکت سازندگان می‌توانند صاحبخانه شوند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]