دولت پزشکیان اولین یارانه نقدی را واریز کرد | حساب خود را چک کنید
دولت پزشکیان اولین یارانه نقدی را واریز کرد | حساب خود را چک کنید

بر اساس دهک‌بندی انجام شده توسط سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه مرداد ماه همانند ماه‌های گذشته به میزان ۴۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار واریز و قابل برداشت گردید.

 

یارانه‌ های نقدی به صورت مستمر و به طور دوره‌ای پرداخت می‌شوند. مبلغ و نحوه پرداخت یارانه‌ ها بسته به سیاست‌ ها و بودجه دولت در هر سال تعیین می‌شود و ممکن است تغییر کند.این یارانه به طور معمول به صورت ماهیانه به حساب بانکی افراد واجد شرایط واریز می‌شود. مبلغ پرداختی نیز بسته به شرایط اقتصادی و اجتماعی افراد، متفاوت است. در حال حاضر، یارانه ها طبق جدول زیر به حساب سرپرست خانوارها واریز می شود.

عنوان
تاریخ واریز
مبلغ(به ازای هر نفر)

یارانه خانوار دهک های ۱ تا ۳
بیست و پنجم هر ماه
۴۰۰ هزار تومان

یارانه خانوار سایر دهک ها مشمول
سی ام هر ماه
۳۰۰ هزار تومان

بر اساس دهک‌بندی انجام شده توسط سازمان تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یارانه مرداد ماه همانند ماه‌های گذشته به میزان ۴۰۰ هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار واریز و قابل برداشت گردید.

مستمری مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور بیستم هرماه، یارانه نقدی و معیشتی خانوار دهک‌های یک تا سه به مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر ۲۵ هر ماه، یارانه نقدی و معیشتی سایر خانوارهای مشمول به ازای هر نفر ۳۰۰ هزار تومان سی‌ام هر ماه و یارانه دارو و هزینه حمل‌ونقل و ذخیره‌سازی سوخت، از ابتدای ماه انجام می‌شود

در سال‌های گذشته پرداخت یارانه برای همه مشمولان، بیستم هر ماه انجام می‌شد؛ اما از بهمن‌ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت‌ یارانه براساس زمان‌بندی انجام شود.

اولین مرحله پرداخت یارانه نقدی در آذر ۱۳۸۹ و در دولت آقای محمود احمدی نژاد آغاز شده بود در این مرحله از پرداخت یارانه، مبلغ ۴۵۵۰۰ تومان به حساب یارانه بگیران واریز شد.

سه حوزه «تعاون»، «کار» و «رفاه اجتماعی» از جمله زمینه‌های کلیدی هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم در تأمین امنیت اجتماعی و حتی امنیت غذایی تأثیرگذارند. تقویت شرکت‌های تعاونی می‌تواند به گسترش فرصت‌های شغلی کمک کند و با کاهش نرخ بیکاری ناشی از این اقدامات، بزهکاری‌های اجتماعی نیز کاهش می‌یابد. در نتیجه، جامعه از نظر اقتصادی به رفاه بیشتری دست خواهد یافت.

امین دلیری، تحلیلگر مسائل اقتصادی و معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت یازدهم درباره وزیر آینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: یکی از وزارتخانه‌های مهم، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که مسؤولیت اشتغال، تربیت نیروی انسانی متخصص، آموزش مهارت‌های کاری، بهزیستی، تأمین اجتماعی، بیمه کارگران و … را بر عهده دارد؛ به ویژه در حوزه تعاون وظیفه سنگینی دارد که تا پیش از این خودش یک وزارتخانه مستقل بود.

وی افزود: وظیفه وزیر آینده بسیار مهم و پردامنه است و اگر بخواهیم اظهارنظری درباره عملکرد این وزارتخانه در خصوص پرداخت یارانه‌ها و ایجاد اشتغال مولد داشته باشیم تردیدهایی وجود دارد.

تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: در حوزه ایجاد اشتغال، بستگی دارد اشتغال چگونه تعریف شود و اینکه آمارها چگونه محاسبه شوند. شاغل در تعریف باید تمام وقت، فعالیت داشته باشد و کارهای ساعتی در این مقوله نمی‌گنجد.

اکنون رویکرد غالب در جریانی که نتوانست پیروز انتخابات شود، همراهی با دولت، همکاری و همدلی برای حل مشکلات کشور و عبور از چالش‌هاست.

دلیری تصریح کرد: یکی از وظایف آینده وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مساله اشتغال است؛ گرچه ابزارهای لازم را آنچه قانون گفته، در اختیار ندارد. موضوع باید در همکاری چند وزارتخانه پیگیری شود. به عنوان مثال اگر سرمایه گذاری لازم در حوزه تولید و صنعت انجام نشود یا ارز مورد نیاز تخصیص نیابد قطعاً تأثیر آن در اشتغال مشهود خواهد بود. بنابراین، اینجا وزارت کار خیلی نقش ندارد.

یارانه نقدی به کالایی تبدیل شود

دلیری در ادامه سخنان خود به موضوع یارانه‌ها پرداخت و گفت: معتقدم یارانه نقدی خیلی نمی‌تواند مفید باشد. طیف عظیمی بدون هدف گذاری، منابع مالی زیادی از کشور را در قالب یارانه دریافت می‌کنند در حالی که سهم تولید از یارانه پایین است.

وی عنوان کرد: وزیر آینده باید بررسی کند پرداخت این حجم یارانه نقدی به افراد، به صلاح کشور است یا خیر؟ چقدر از منابع کشور به یارانه تخصیص یافته است؟ آیا با کمبود منابع مالی و کسری بودجه، لازم است یارانه نقدی پرداخت شود؟

این تحلیلگر مسائل اقتصادی با تاکید بر دهک‌های اول تا سوم، اظهار کرد: یارانه دهک‌های پایین درآمدی اتفاقاً باید بیشتر باشد اما سایر دهک‌ها این یارانه را باید در قالب کالابرگ الکترونیکی و خرید کالاهای اساسی دریافت کنند. این امر ضمن تأمین مواد غذایی ضروری خانوارها موجب کنترل قیمت‌ها در جامعه نیز می‌شود.

این مدیر ارشد وزارت اقتصاد در دولت‌های پیشین درباره وظیفه وزیر آینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر سکان دار این وزارتخانه بزرگ خوب عمل نکند با توجه به کسری بودجه سنگینی که دولت دارد نمی‌توان در کوتاه مدت و بلندمدت عایدی برای کشور انتظار داشت.

وی افزود: اشتغال خانگی زنان بستر دیگری است که وزیر آینده باید در اولویت‌های برنامه‌های اقتصادی خود قرار دهد. اشتغال خانگی در اقتصاد تعریف شده و در تولید ناخالص ملی کمک می‌کند بدون اینکه آمار آن در تولید ناخالص ملی محاسبه شود. بنابراین، ضرورت دارد مشاغل خانگی توسط زنان از سوی وزیر آینده توسعه پیدا کند.

ضرورت توجه ویژه به تعاونی‌ها

دلیری در ادامه سخنان خود به بخش تعاون نیز پرداخت و گفت: زمانی تعاون وزارتخانه‌ای مستقل بود که همراه با وزارت رفاه در دولت مهرورزی با یکدیگر ادغام شد. در قانون آمده سهم تعاونی‌ها در اقتصاد باید به ۲۵ درصد برسد؛ عددی که در حال حاضر بیشتر از ۴ تا ۵ درصد نیست.

این مدرس دانشگاه اعلام کرد: تعاونی‌ها حتی در کشورهای پیشرفته نقش مهمی در اقتصاد این کشورها بازی می‌کنند و رشد بالای بخش تعاون در این کشورهای صنعتی به ویژه فرانسه مشهود است.

دلیری افزود: هند برای توسعه اقتصادی خود از همین حوزه شروع کرد و با تقویت بخش‌های کوچک تعاونی توانسته دستاوردهای بزرگی به دست آورد. یکی از وظایف خطیر وزیر آینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأمین تسهیلات و تقویت زنجیره تعاونی‌ها از تولید تا توزیع و صادرات است.

منبع:

خبر آنلاین

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]