نوش‌آفرین مومن واقفی، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، اظهار داشت که مسئولیت تهیه مجموعه مقررات لازم برای انتشار انواع توکن‌های دارایی بر عهده سازمان بورس اوراق بهادار است. وی همچنین افزود که در راستای قوانین، بانک مرکزی هماهنگی‌های لازم را با وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر ذی‌نفعان انجام خواهد داد.

نوش‌آفرین مومن واقفی، که امروز صبح در رویداد ملی رمزآتی سخنرانی می‌کرد، اظهار داشت: در سال‌های اخیر، مجموعه نظام‌های تنظیم‌گر بخشی در کشور با هدف مدیریت وضعیت موجود و استفاده از ظرفیت‌های قانونی موجود، اقداماتی را برای اتخاذ تصمیمات لازم به منظور شفاف‌سازی فضای مبادلات رمزپول‌ها انجام داده‌اند.

به گفته مومن واقفی، باتوجه به تصریح مواد (۴)، (۲۴) و (۶۴) قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، و نظر به تاکید ماده ۵۹ قانون بر مسئولیت بانک مرکزی در تنظیم‌گری، وضع مقررات و تبیین نظام مجوزدهی مربوطه، سند «چارچوب سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری ‌بانک مرکزی در حوزه رمزپول‌ها» پس از مطالعات گسترده کارشناسی در بانک مرکزی، و با اخذ نظر تمامی دستگاه‌های اجرایی ذیربط و همچنین تشکل‌های تخصصی صنفی، کارفرمایی مرتبط با فعالان حوزه، مطابق با اختیارات قانونی این بانک جمع‌بندی و پس از گذراندن تشریفات مربوطه در هیئت عالی بانک مرکزی مصوب شد. در این سند پس از بررسی های دقیق کارشناسی درخصوص هستی شناسی کلیه انواع رمزدارایی‌ها، مطابق با مفاد قانون بانک مرکزی، انواع رمزدارایی در قالب رمزپول ها (توکن‌های معاملاتی)، توکن‌های دارایی و توکن ‌های کاربردی دسته‌بندی شده و به موضوع پول دیجیتال بانک مرکزی (سی. بی. دی. سی) نیز متناسب با ظرفیت‌های قانون بانک مرکزی به‌عنوان مقوله‌ای مجزا پرداخته شده است.

عضو هیات عامل بانک مرکزی گفت: در این خصوص با توجه به مخاطرات بکارگیری انواع رمزدارایی به عنوان ابزار پرداخت در داخل کشور، ضمن تاکید موکد بر ممنوعیت این مهم، سعی شده با تبیین خطوط راهنما بانک مرکزی در انتشار انواع توکن، از شکل‌گیری زمینه‌های تبدیل تمامی انواع توکن‌های دارایی و توکن کاربردی به‌عنوان ابزار پرداخت جلوگیری شود. این امر با هدف حفظ حاکمیت پولی کشور، شفاف‌سازی جریان سیال تراکنش ‌های مالی و جلوگیری از ایجاد خسارت‌های مالی برای کاربران در فضای معاملات تجاری، بصورت شفاف در تمامی نظامات تنظیم‌گری در حوزه بانکی و پرداخت تصریح می‌شود.

مومن واقفی ادامه داد: در فضای مبادلات رمزپول بازیگران اصلی، کارگزاران رمزپول هستند، و با توجه به مفاد ماده ۵۹ قانون بانک مرکزی، تدوین چارچوب فعالیت در این رابطه مطابق قانون بر عهده بانک مرکزی بوده و فعالان این حوزه ضمن الزام به رعایت دقیق تمامی مقررات اعلامی بانک مرکزی، برای فعالیت نیازمند اخذ مجوزهای لازم از این بانک خواهند بود.

او، تاکید کرد: با هدف صیانت از دارایی‌های عمومی، کارگزار رمزپول، موظف است از خدمات موجودیت‌های نهاد امین دارای مجوز از بانک مرکزی استفاده کرده یا همزمان با اخذ مجوز کارگزار رمزپول، نسبت به اخذ مجوز نهاد امین نیز از بانک مرکزی اقدام کند. بانک مرکزی ضمن ابلاغ مجموعه مقررات لازم در خصوص انتشار توکن با پشتوانه طلا و فلزات گرانبها، پس از دریافت تایید از هیئت عالی، مسیر انتشار انواع توکن معاملاتی با سایر پشتوانه‌ها از طریق محیط‌های آزمون تنظیم‌گری مورد تایید بانک مرکزی را نیز شفاف کرده است.

مومن واقفی با اشاره به وظایف سازمان‌های دیگر در این باره گفت: درخصوص انتشار انواع توکن دارایی، مسئولیت تدوین مجموعه مقررات لازم با سازمان بورس اوراق بهادار بوده و در چارچوب قوانین، هماهنگی های لازم از سوی بانک مرکزی با وزارت امور اقتصادی و دارایی و سایر ذی نفعان انجام خواهد شد.


منبع:

سنانیوز



کدخبر:
۳۴۲۵۷۲

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]