سه شنبه, ۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 208196
  • 21 مارس 2025 - 10:32
  • 42 بازدید
  • ۰ دیدگاه

دو بحرانی که تهران را تهدید می‌کنند؛ سکوت خطرناک برخی مسئولان

دو بحرانی که تهران را تهدید می‌کنند؛ سکوت خطرناک برخی مسئولان
دو بحرانی که تهران را تهدید می‌کنند؛ سکوت خطرناک برخی مسئولان

اکوایران:رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با انتقاد از بی‌تفاوتی برخی مسئولان نسبت به بحران‌های زیست‌محیطی، کم‌آبی را تلخ‌ترین اتفاق سال ۱۴۰۳ در تهران دانست. مهدی پیرهادی هشدار داد که برداشت بی‌رویه از منابع آبی و حفر چاه‌های غیرمجاز، خطر فرونشست زمین را افزایش داده و برخی مدیران ناکارآمد نسبت به این فاجعه سکوت کرده‌اند.

مهدی پیرهادی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، در خصوص مهم‌ترین اتفاقات سال ۱۴۰۳ در حوزه مدیریت شهری با اشاره به بحران کم‌آبی در تهران، این موضوع را یکی از تلخ‌ترین اتفاقات سال جاری دانست و گفت: «ما در سه سال گذشته اقدامات مختلفی را برای کاهش اثرات این بحران بر محیط زیست انجام داده‌ایم. تلاش کردیم تا درختان تهران کمترین آسیب را ببینند، اما با این حال، کم‌آبی خسارات جبران‌ناپذیری را به محیط زیست وارد کرده است. اگر این اقدامات نبود، درصد قابل‌توجهی از فضای سبز تهران خشک می‌شد.»

پیرهادی ادامه داد: «محیط زیست، مسئله‌ای بنیادین است که متأسفانه برخی آن را جدی نمی‌گیرند. بعضی افراد تصور می‌کنند که حفاظت از محیط زیست یک مفهوم وارداتی است، در حالی که مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت این موضوع تأکید کرده‌اند. با این حال، عدم اهتمام کافی به این حوزه، نتایج نامطلوبی به همراه داشته است.»

حفر چاه‌های غیرمجاز و خطر فرونشست زمین

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر، یکی دیگر از بحران‌های زیست‌محیطی را حفر بی‌رویه چاه‌های غیرمجاز در اطراف تهران عنوان کرد و گفت: «با توجه به محدودیت‌های موجود، برخی افراد اقدام به حفر چاه‌هایی با عمق بیش از ۲۵۰ متر کرده‌اند. این موضوع علاوه بر برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی، خطر فرونشست زمین را به همراه دارد. ما این مسئله را بارها به مسئولان ارشد کشور گوشزد کرده‌ایم و امیدواریم که این روند هرچه سریع‌تر متوقف شود.»

اولویت‌های شورای شهر در سال آینده

پیرهادی در خصوص اولویت‌های شورای شهر در سال ۱۴۰۴ گفت: «حفظ و توسعه فضای سبز، اجرای پروژه‌های تصفیه‌خانه و استفاده از پساب، ایجاد مخازن ذخیره آب برای آبیاری فضای سبز و پیگیری انتقال آب از سایر نقاط کشور به سدهای اطراف تهران، از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد.»

وی تأکید کرد: «هرچند شهرداری تهران مسئولیت مستقیم در برخی از این حوزه‌ها ندارد، اما ما خود را موظف می‌دانیم که این مسائل را به‌طور جدی دنبال کنیم. خوشبختانه پیگیری‌های انجام‌شده در هفته‌های اخیر، باعث حساسیت بیشتر برخی از مسئولان شده است که از آن‌ها تشکر می‌کنم.»

برخی مسئولان نسبت به محیط زیست بی‌تفاوت‌اند / مردم باید واکنش نشان دهند

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، در ادامه اظهارات خود درباره وضعیت محیط زیست تهران، از بی‌تفاوتی برخی مسئولان انتقاد کرد و گفت: «برخی مدیران و مسئولان اصلاً به روی خودشان نمی‌آورند. آن‌ها فکر می‌کنند که چون ۱۰ یا ۲۰ سال دیگر در مسئولیت نیستند، نیازی به پیگیری مشکلات نیست. این تفکر بسیار خطرناک است و باعث شده برخی نسبت به آینده محیط زیست هیچ واکنشی نشان ندهند.»

وی تأکید کرد: «ما اجازه نخواهیم داد این روند ادامه پیدا کند. یا این افراد واکنش نشان می‌دهند و اقدامی می‌کنند، یا کنار می‌روند. برخی مدیران ناکارآمد هستند و باید مردم در این زمینه حساسیت نشان دهند. محیط زیست فقط متعلق به مدیران نیست، بلکه برای همه ایرانیان در سراسر دنیاست. هر ایرانی باوجدان باید نسبت به این مسائل واکنش نشان دهد. اگر مردم واکنش نشان ندهند، برخی که خوابند، بیدار نمی‌شوند، و آن‌هایی که خودشان را به خواب زده‌اند، هرگز بیدار نخواهند شد.»

لزوم اصلاح ساختار نظارتی شورای شهر

پیرهادی در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد نظارتی شورای شهر تهران در سال ۱۴۰۳ گفت: «ما تلاش کردیم حداکثر توان نظارتی خود را به کار بگیریم، اما این نظارت با محدودیت‌هایی همراه بوده است. برای مثال، شورای شهر تهران مرکز پژوهش‌ها و مطالعات ندارد، در حالی که بودجه شهر از ۹ هزار میلیارد تومان به ۲۳۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. اما ساختار شورا و تعداد کارشناسان همچنان ثابت مانده و تغییری نکرده است.»

وی ادامه داد: «ما نمی‌گوییم که باید تعداد نیروی انسانی شورا افزایش یابد، اما می‌توانستیم ساختار اداری شورا را متناسب با نیازهای شهر اصلاح کنیم. این حجم از بودجه نیاز به بررسی دقیق دارد و نظام بودجه‌ریزی شهرداری تهران باید متحول شود. متأسفانه هنوز بهای تمام‌شده خدمات در شهر تهران به درستی محاسبه نمی‌شود و برنامه‌ریزی‌های شهری بر اساس نیازهای واقعی صورت نمی‌گیرد.»

انتقاد از شیوه‌های سنتی برنامه‌ریزی شهری

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر، در ادامه به شیوه‌های نامناسب برنامه‌ریزی در مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: «برای مثال، وقتی می‌خواهند یک مجموعه ورزشی بسازند، اول می‌پرسند که کجا زمین داریم، نه اینکه بررسی کنند در کدام منطقه از شهر به چنین مجموعه‌ای نیاز است. این شیوه غلطی است که سال‌ها در مدیریت شهری وجود داشته است.»

وی افزود: «حتی دیده‌ایم که در یک کوچه مسکونی، مجموعه ورزشی ساخته‌اند، در حالی که چنین فضاهایی باید در نقاطی که ظرفیت و امکانات مناسب دارند، ایجاد شود. هنوز این رویکرد اشتباه به طور کامل اصلاح نشده، هرچند نسبت به گذشته وضعیت بهتر شده است، اما هنوز با نقطه ایده‌آل فاصله زیادی داریم.»

پیرهادی  خاطرنشان کرد: «در سال آینده، نظارت شورای شهر باید تقویت شود و اصلاحات ساختاری در شورا و شهرداری تهران ضروری است. باید از شیوه‌های علمی و روش‌های نوین برنامه‌ریزی برای توسعه شهر استفاده کنیم تا بتوانیم مشکلات اساسی را حل کنیم.»

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی 12 مه 2025

وزیر راه: تهران تحمل بارگذاری بیشتر مسکونی را ندارد/ تمرکززدایی از پایتخت در دستور کار جدی

اکوایران: وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه تهران دیگر ظرفیت بارگذاری بیشتر ندارد، از تشکیل جلسات فوری برای ساماندهی و تمرکززدایی از پایتخت خبر داد.

بحران آب و فرونشست زمین ؛ تهدیدی برای زیرساخت‌ها، اقتصاد و اجتماع ایران 12 مه 2025

بحران آب و فرونشست زمین ؛ تهدیدی برای زیرساخت‌ها، اقتصاد و اجتماع ایران

فرونشست زمین یکی از مهم‌ترین پیامدهای برداشت بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی است که در سال‌های اخیر، به یکی از تهدیدهای بزرگ برای زیرساخت‌ها، امنیت زیست‌محیطی و حتی زندگی روزمره مردم ایران تبدیل شده است. این پدیده خاموش، به‌طور مستقیم به کاهش حجم سفره‌های آب زیرزمینی مرتبط است. با کاهش سطح آب زیرزمینی، لایه‌های خاکی که زمانی توسط آب حمایت می‌شدند، به آرامی فشرده می‌شوند و به فرونشست زمین منجر می‌گردند.

دوشنبه‌های ایمنی در تهران کلید خورد؛ ضرب‌الاجل برای ساختمان‌های ناایمن 12 مه 2025

دوشنبه‌های ایمنی در تهران کلید خورد؛ ضرب‌الاجل برای ساختمان‌های ناایمن

اکوایران: با دستور دادستانی تهران، طرح «دوشنبه‌های ایمنی» از امروز در پایتخت اجرایی شد؛ طرحی که هدف آن شناسایی و ایمن‌سازی ساختمان‌های پرخطر در شهر است و دو هفته است که با حضور نهادهای مسئول، کلید خورده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.