رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی از صعود زمستانی ابوالفضل گوزلی به قله ماکالو نپال خبر داد و گفت: کار آقای گوزلی در بحث هیمالیانوردی و صعودهای بلند، باب جدیدی را باز میکند.
میرعلی آقاسیدی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به فعالیتهای این هیئت اظهار داشت: جایگاه کوهنوردی آذربایجان شرقی جایگاه ویژهای است و از اول فعالیت کلاسیک ورزش کوهنوردی و با تشکیل فدراسیون و انجام صعودهای کلاسیک آذربایجان شرقی و تبریز جایگاه ویژهای در گذر زمان داشته و همچنان ادامه دارد.
وی افزود: در بحث مربیان و صعودهایی که توسط کوهنوردان ما قبل از شکل گیری فدراسیون به این شکل، در تبریز فعالیت داشتیم و نهایتا با افتخارآفرینی عظیم قیچیساز رکوردی در نوع خود در کشور و سطح دنیا ثبت شد.
رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی با اشاره به برنامهریزیهای صورت گرفته برای صعود زمستانی ابوالفضل گوزلی به قله ماکالو نپال خاطرنشان کرد: کار آقای گوزلی در بحث هیمالیانوردی و صعودهای بلند، باب جدیدی را باز میکند.
آقاسیدی ادامه داد: امروز صعودهای مختلقی در کشور و دنیا انجام میشود اما کاری که آقای گوزلی قصد دارد انجام دهد، متفاوت بوده و صعود را به سمت صعود زمستانی بردهاند و کار سختی است که شاید قبلا یکبار برای آن تلاش شده و دیگر هیچگاه چنین چیزی نبوده است.
وی ادامه داد: صعود زمستانی به ماکالو صعود خاصی است که در تبریز و شهر اولینها باب آن باز میشود. صعود این چنینی قبلا انجام نشده و باز هم تبریز و آذربایجان شرقی در رویدادهای کوهنوردی راه جدیدی را آغاز میکند که قطعا الگوی سایر کوهنوردان خواهد بود.
رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: تبریز و آذربایجان شرقی از نظر فنی و حتی تولید و عرضه وسایل و تجهیزات کوهنوردی قطب کشور است و در این خصوص شرایط خوبی در استان و تبریز داریم که اخیرا هم به تعداد این تولیدکنندگان اضافه شده است. تولیدی موتال نیز یکی از همین تولیدیهاست که از صعود زمستانی آقای گوزلی حمایت میکند. اقدامات اینچنینی در راستای توسعه ورزش و انگیزه ورزشکاران، قهرمانان و کوهنوردان موثر است.
آقاسیدی در خصوص عملکرد هیئت کوهنوردی آذربایجان شرقی، گفت: طبق ارزشیابی ۱۴۰۲ توسط فدراسیون، آذربایجان شرقی رتبه دوم را کسب کرده و این رتبه دارای یک هزار امتیاز در حوزه تخصصی کوهنوردی است که فعالیتهای مختلف در خصوص کوهنوردی از اسپانسری، صعودهای برون مرزی، توسعه نیروی انسانی و… را شامل شده و در نهایت رتبه استانی را تشکیل میدهد که خوشبختانه با پشتیبانی اداره کل ورزش و جوانان، مجموعههایی مانند شهرداری و تولیدیها و همت ورزشکاران عزیز به آن دست یافتهایم.
وی در خصوص آمتر باشگاههای کوهنوردی و ورزشکاران این حوزه خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید تاسیس و ایجاد باشگاهها، زیر نظر ادارات ورزش و جوانان و ادارات کل صورت میگیرد و ما فقط در خصوص تایید مربیان باشگاهها دخیل هستیم. بر همین اساس نیز درخواست کردهایم آمار دقیق و روند تاسیس باشگاهها در اختیار ما قرار گیرد. براساس آخرین اطلاعاتی که داریم حدود ۱۰۰ باشگاه فعال هستند که ۷۰ درصد آنها در تبریز و ۳۰ درصد در شهرستانهای دیگر استان قرار دارند. البته عموما بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ باشگاه مجوز فعالیت دارند اما آنچه فعالیت دارد، حدود ۱۰۰ باشگاه است.
رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی آذربایجان شرقی در پایان گفت: بر اساس آمار رسمی حدود ۱۰ هزار کوهنورد رسمی داریم اما اگر کوهرو را نیز در بین فعالیتها حساب کنیم، تعداد بسیار بیشتر خواهد بود چرا که هر هفته شاهد کوهروی اقشار مختلفی هستیم که در تفرجگاه و کوه عون بن علی حضور دارند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews