مدیرکل هواشناسی استان قم با بیان اینکه تاکید ما بر پیش بینیهای کوتاه مدت است، گفت: هرچه به زمان پیشبینی نزدیکتر شویم، پیشبینی ما دقیق تر و صحت آن بیشتر میشود.
مهران حیدری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، با بیان اینکه وضعیت آب و هوایی به صورت پیش بینی است و پیشگویی نیست، گفت: یک اصل به نام اصل عدم قطعیت در فیزیک وجود دارد و بر همین مبنا نمیتوانیم وقوع پدیدههای آب و هوایی را با قطعیت بگوییم.
وی تصریح کرد: در واقع آنگونه که ما فکر میکنیم جو کاملا شناخته شده نیست و بر همین اساس است که هر روز بر روی معادلات پیچیده جوی توسط ابرکامپیوترها ساعتها کار میشود و این معادلات حداقل در چهار نوبت اجرا میشود اما پیش بینیها ممکن است بین این ساعتهای چهار گانه تغییراتی را داشته باشد.
مدیرکل هواشناسی استان قم عنوان کرد: همانطور که همه میدانید جو، آسمانها و موضوعات آب و هوایی جزو عظمتهای خلقت است و موضوع پیچیدهای وجود دارد که با قدرت خداوند در تمام دنیا در حال حرکت است و این توزیع انجام میشود.
حیدری گفت: در رابطه با بارش، پنج عامل معمولا در ذهن ما شکل میگیرد که شامل اینکه چه زمانی و کجا بارش داریم، مقدار بارش، مدت زمان و نوع بارش چیست؟ است.
وی افزود: هرکدام از این سوالاتی که در ذهن مخاطب شکل میگیرد باید پاسخش داده شود و شما باید حق بدهید که وقتی معادلات حل و پیشبینی انجام میشود وجود یک مقدار خطا ممکن و طبیعی است.
مدیرکل هواشناسی استان قم با تاکید بر اینکه اطلاعات پیشبینی آب و هوایی حتما از منابع رسمی و بهروز گرفته شود، گفت: هرچه به زمان پیشبینی نزدیکتر شویم دقیق تر و صحت آن بیشتر است.
حیدری با بیان اینکه همیشه تاکید ما بر پیش بینیهای کوتاه مدت است، تصریح کرد: هرچه فاصله زمانی پیشبینی بیشتر باشد با عدم قطعیت و خطا همراه است.
وی گفت: صحت پیشبینیهای آب و هوایی در کوتاه مدت بین ۹۰ تا ۹۵ درصد و در پیش بینیهای میان مدت که زمان آن بین یک هفته تا ۱۰ روز است، بیش از ۸۰ درصد صحت دارد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews