رئیس اداره ارتباطات مردمی اداره کل تأمین اجتماعی استان البرز گفت: خواهش من از کارفرمایان این است که هم دستمزد واقعی کارگران را بهموقع پرداخت و هم حق بیمه آنها را به درستی و بهموقع واریز کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، احمدرضا پورتقی، رئیس اداره ارتباطات مردمی اداره کل تأمین اجتماعی استان البرز امروز در ارتباط تلفنی با برنامه رادیویی البرز من سلام گفت: پیامبر اسلام (ص) در مقام کارگر فرمودند که دستان آنها به آتش نمیسوزد. ما نیز با احترام و ارادت، دستان زحمتکش کارگران و کارآفرینانی که حقوق واقعی کارگران را بهموقع و کامل پرداخت میکنند، میبوسیم.
وی تصریح کرد: کارفرمایان بدانند اگر در زمانی که کارگری مشغول به فعالیت است، حقوق و دستمزد او یا حق بیمهاش پرداخت نشود، حتی ۱۰، ۲۰ یا ۳۰ سال بعد، براساس هر مدرکی که دال بر اشتغال او در آن کارگاه باشد، حقوق وی با نرخ روز و به همراه جریمه از آنها دریافت خواهد شد. خواهش من از کارفرمایان این است که هم دستمزد واقعی کارگران را بهموقع پرداخت و هم حق بیمه آنها را به درستی و بهموقع واریز کنند.
رئیس اداره ارتباطات مردمی اداره کل تأمین اجتماعی استان البرز افزود: بسیاری از کارفرمایان ممکن است دستمزد بیشتری به کارگران پرداخت کنند، اما حق بیمهای که به تأمین اجتماعی واریز میشود، اغلب کمتر از مبلغ واقعی است. این موضوع در آینده میتواند باعث ایجاد مشکلاتی برای کارگران در دریافت تعهدات مستمری، چه کوتاهمدت و چه بلندمدت، شود.
پورتقی مطرح کرد: زمانی که بازرسان ما به کارگاهها مراجعه میکنند، بعضی از کارفرمایان به هر نحوی سعی میکنند کارگران را در مکانهایی مانند انباری، کمد و دیگر جاهایی مخفی کنند تا بازرس نتواند آنها را شناسایی کند. از کارفرمایان خواهش میکنم که این اتفاق نیفتد. بههرحال، هر زمانی که کارگر ادعای سابقه کاری در آن کارگاه را داشته باشد، میتواند حقوق خود را از شما مطالبه کند.
وی توضیح داد: ما سامانه خدمات غیرحضوری داریم که کارگران میتوانند به صورت محرمانه وارد آن شوند و درخواست خود را ثبت کنند. این درخواستها تنها توسط رئیس اداره بازرسی اداره کل رؤیت میشود، بهطوریکه هیچ فرد دیگری به این درخواستها دسترسی ندارد. رئیس اداره بازرسی، آدرسهایی که کارگران از کارگاههای مختلف به صورت محرمانه ثبت کردهاند را دریافت میکند.
پورتقی با اشاره به اینکه سپس بازرسان از محلهای موردنظر بازدید و وضعیت اشتغال کارگران را بررسی میکنند، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه افراد با معلولیت شدید با چند سال سابقه بازنشسته میشوند؟ گفت: با وجود افزایش سنواتی که اخیراً داشتیم، برای ایثارگران، معلولان، شاغلان در مشاغل سخت و زیانآور و جانبازان، شرایط بازنشستگی بر اساس قوانین قبلی است.
رئیس اداره ارتباطات مردمی اداره کل تأمین اجتماعی استان البرز خطاب به کسانی که در سالهای جدید قصد بازنشستگی دارند، مطرح کرد: افرادی که تا ۲۸ سال سابقه دارند، تا سقف ۳۰ سال هیچ افزایش سنواتی نخواهند داشت. برای سابقه بین ۲۵ تا ۲۸ سال، به ازای هر سال، دو ماه سنوات و برای سابقه بین ۲۰ تا ۲۵ سال، به ازای هر سال، سه ماه به سنوات افزوده خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: افراد میتوانند در همان سالی که برای بازنشستگی پیشبینی کردهاند، بازنشسته شوند. اما باید توجه داشت که افزایش سنواتی که اعمال میشود، در فرمول محاسبه بازنشستگی و بهویژه در مخرج فرمول لحاظ میشود. البته وارد جزئیات فنی این محاسبه نمیشوم، اما از لحاظ زمانی، مشکلی برای بازنشستگی در موعد پیشبینیشده وجود ندارد.
رئیس اداره ارتباطات مردمی اداره کل تأمین اجتماعی استان البرز در پاسخ به گلایه یکی از شهروندان مبنی بر ارجاع مردم از مراکز دندانپزشکی تأمین اجتماعی به مراکز آزاد بیان کرد: بعضی از خدماتی که سازمان تأمین اجتماعی ارائه نمیدهد، باید در مراکز آزاد انجام شود. این موضوع به دلایلی است که معمولاً مربوط به خدمات خاصی است که خارج از تعهدات تأمین اجتماعی قرار دارند.
پورتقی در پاسخ به پرسشی دیگر توضیح داد: شخصی که ۵۵ سال سن دارد و از سال ۷۷ حق بیمه پرداخت کرده (حدود ۱۵ سال سابقه دارد)، به دلیل وجود یک وقفه در پرداختها، پرسیده که چگونه میتواند این سالها را جبران کند تا بتواند با رسیدن به سن ۶۰ سالگی، با ۳۰ سال سابقه بازنشسته شود که باید اعلام کنم که این امکان وجود ندارد.
رئیس اداره ارتباطات مردمی اداره کل تأمین اجتماعی استان البرز اضافه کرد: با توجه به اینکه او در حال حاضر ۵۵ ساله است، میتواند تا سن ۶۲ سالگی، یعنی در مدت هفت سال آینده، ادامه بیمهپردازی را انجام دهد و با ۲۲ سال سابقه به بازنشستگی برسد. در صورت تمایل، او میتواند سالهای اضافی را هم پرداخت کند و تا سن ۷۰ سالگی ادامه دهد تا بازنشسته شود.
وی تشریح کرد: عزیزی که فرمودند ۳۰ سال سابقه دارند و هنوز بازنشسته نشدهاند، باید بررسی کنیم که چرا از سال ۱۴۰۲ تابهحال این تأخیر پیش آمده است. ابتدا باید پیگیری کنیم که آیا درخواست بازنشستگی تائید شده یا نه و چرا اجرا نشده است. پیمانکار مبلغ چهار درصد را پرداخت کرده اما باید دقیقاً بررسی کنیم که اشکال کار کجا بوده که حکم صادر نشده است.
پورتقی در خصوص اعلام چند تاریخ متفاوت برای پرداخت مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق بازنشستگان و عدم واریز در هیچیک از این تاریخها تصریح کرد: این اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر میشود، از سوی سازمان تأمین اجتماعی اعلام نشده است. با این حال، حق با این عزیزان است و باید پرداختها سریعتر انجام و احکام هم سریعتر صادر و مبلغ متناسبسازی به درستی محاسبه و پرداخت شود.
رئیس اداره ارتباطات مردمی اداره کل تأمین اجتماعی استان البرز اذعان کرد: دوستی که معلول است و ۱۷ سال سابقه پرداخت بیمه دارد، پرسیده که اگر بازنشسته شود، چقدر حقوق به او تعلق میگیرد. حقوق بازنشستگی بر اساس سنوات پرداختی و دستمزدهای تعیین شده برای فرد محاسبه میشود؛ تعیین میزان سنوات و دستمزد معمولاً میانگین دو سال آخر کار است.
وی با اشاره به اینکه دستمزد بیمهای که واریز شده، ضربدر سنوات پرداختی فرد شده و سپس بر اساس فرمول خاصی تقسیم میشود، ادامه داد: در خصوص افزایش سنوات، کسانی که تمایل به دریافت افزایش سنوات ندارند، آن افزایش در مخرج فرمول اضافه خواهد شد. البته به جزئیات دقیق این فرمول ورود نمیکنم اما به طور کلی از سالهای آینده این تغییرات اعمال میشود.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews