معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از کاهش سطح زیر کشت سیبزمینی و هندوانه در استان اردبیل خبر داد.
غفور آقایی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار کرد: از سه هزار و ۵۰۰ هکتار کشت هندوانه در شمال استان بر اساس الگوی ارائه شده، این میزان کشت به ۹۰۰ هکتار رسیده که یک روند کاهشی را نشان میدهد.
وی افزود: هر چند تصور عمومی این است که کشت هندوانه آببری بالایی دارد اما برعکس میزان مصرف آب در کشت هندوانه بسیار پایینتر از گندم و برخی دیگر از محصولات است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل تصریح کرد: ما به هیچ وجه اجازه کشت محصولات پرآببر را در فصل بهار نمی دهیم و کشاورزان باید الگوی کشت را به درستی رعایت کنند.
آقایی گفت: ما به کشاورزان توصیه کردیم تا کشت سیبزمینی را از ۱۹ هزار هکتار به ۱۵ هزار هکتار در دشت اردبیل کاهش دهند چرا که در تأمین منابع آب دچار مشکل اساسی هستیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: از سال ۱۴۰۱ با رونمایی از الگوی کشت و ابلاغ آن بر اساس برش استانی و شهرستانی سهمیه کشت محصولات را تعیین کردیم و از مجموع ۷۸۰ هزار هکتار اراضی، سعی بر این است تا الگوی کشت در آنها رعایت شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: با افزوده شدن ۳۶ هزار و ۷۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی در پایاب سد خداآفرین، مجموع اراضی باغی و زراعی استان به ۸۰۰ هزار هکتار میرسد که ۵۰ درصد آن مربوط به کشت پاییزه و ۵۰ درصد نیز مربوط به کشت بهاره است.
آقایی بیان کرد: با اجرای طرح الگوی کشت نه تنها از میزان مصرف آب در نوبتدهی مختلف کاسته شده بلکه با کاشت ارقام کم آببر سعی شده تا الگوهای مورد نظر و ابلاغی کشوری مراعات شود.
وی در ادامه یادآور شد: در استان اردبیل همه ساله برنامهریزی بر این است تا یک و ۲ درصدی سالانه از مصرف آب کاسته شود و با نوسازی ناوگان آبیاری و همچنین اجرای شبکههای مدرن مصرف آب از ۹۳ درصد در بخش کشاورزی به ۸۵ درصد تا پایان برنامه هفتم تقلیل پیدا کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: تمام تلاش ما در سطح استان با برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی بر این است تا کشتهای جایگزین محصولات پرآببر را در قالب الگوی کشت معرفی کنیم.
انتهای پیام/۱۳۱
- نویسنده: تسنیم tasnimnews