اکوایران: افزایش نگرانیها از رشد اقتصادی جهان ناشی از جنگ تعرفهای و اثر آن بر تقاضای جهانی نفت سبب شد قیمت جهانی نفت امروز امروز به حدود ۶۰ دلار در هر بشکه سقوط کند.
پس از عملی شدن تعرفههای متقابل دونالد ترامپ، از جمله عوارض ۱۰۴ درصدی بر کالاهای چینی و تشدید جنگهای تجاری در جهان، قیمت نفت روز چهارشنبه برای پنجمین روز متوالی کاهش یافت و به پایینترین سطح خود از فوریه ۲۰۲۱ رسید.
براساس گزارشی از رویترز، معاملات آتی نفت برنت تا ساعت ۲:۱۹ دقیقه عصر به وقت تهران با کاهش ۲٫۱۰ دلاری (۳٫۳۴ درصدی) به ۶۰٫۷۲ دلار در هر بشکه رسید، در حالیکه نفت وست تگزاس اینترمدیت با کاهش ۲٫۰۴ دلاری (۳٫۴۲ درصدی) به ۵۷٫۵۴ دلار رسید. هر دوی این شاخصها پیش از جبران بخشی از زیان خود تا ۴ درصد سقوط کردند.
شاخصهای برنت و وست تگزاس در طول پنج جلسه معاملاتی پس از آنکه دونالد ترامپ تعرفههای گستردهای را بر عمده واردات کشور اعلام کرد، با کاهش شدید مواجه شدند، چراکه این اقدام او نگرانیها درباره آسیب به رشد اقتصادی و کاهش تقاضای سوخت را برانگیخته است.
به گفته اشلی کلتی، تحلیلگر بانک سرمایه گذاری پانمور گوردون، برخی از تحلیلگران آمریکایی استدلال میکنند که کاخ سفید میخواهد قیمت نفت را به نزدیک ۵۰ دلار برساند، چراکه دولت معتقد است که صنعت نفت و گاز آمریکا میتواند از این دوره اختلال جان سالم بدر ببرد؛ اما این هدفی متوهمانه است که تولید آمریکا را تعطیل میکند و در را برای اوپک باز میکند تا موقعیت خود را به عنوان تولید کننده تنظیم کننده بازار پس بگیرد.
تعرفههای ۱۰۴ درصدی ترامپ بر چین از روز چهارشنبه اجرایی شد؛ تعرفههایی که پس از خودداری پکن از لغو تعرفههای تلافیجویانه بر کالاهای آمریکایی، ۵۰ درصد افزایش یافت. انتظار میرود کشورهای اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه اولین اقدامات تلافی جویانه علیه ترامپ را اعلام کنند و به چین و کانادا بپیوندند.
پس از تهدید ترامپ به اعمال تعرفه ۵۰ درصدی اضافی بر کالاهای چینی، در صورتی که این کشور تعرفه تلافی جویانه ۳۴ درصدی خود را لغو نکند، پکن متعهد شد که در برابر آنچه که آن را باج خواهی ایالات متحده خواند سر فرود نیاورد.
تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید از ماه می به میزان ۴۱۱ هزار بشکه در روز، که هفته گذشته اعلام شد، به افت قیمت نفت دامن زد؛ اقدامی که به گفته تحلیلگران احتمالا بازار را وارد وضعیت مازاد عرضه خواهد کرد.
گلدمن ساکس پیشبینی خود از شاخص برنت و وست تگزاس تا پایان ۲۰۲۵ را به ۶۲ دلار و ۵۸ دلار در هر بشکه رسانده است، در حالیکه انتظار دارد این شاخصها تا پایان سال ۲۰۲۶ به ترتیب به ۵۵ دلار و ۵۱ دلار در هر بشکه برسند.
- نویسنده: اکوایران