در حالیکه ایران سومین تولیدکننده گاز جهان است، اما نامی در میان صادرکنندگان بزرگ ندارد؛ موضوعی که به گفته مدیر بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، ناشی از مصرف بیرویه این انرژی تجدیدناپذیر در بخشهای غیرمولد است و باید با اصلاح الگوهای مصرف، از این منبع ارزشمند برای تولید ثروت ملی بهرهبرداری کرد.
به گزارش اقتصادآنلاین؛ علی ربانی، مدیر بهینهسازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در گفتوگو با خبرنگار اقتصادآنلاین با اشاره به جایگاه راهبردی صنعت پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی بهعنوان یک صنعت ارزشآفرین، یکی از صنایع عمده کشور است که نقش مهمی در رشد و اعتلای اقتصادی کشور در دو حوزه تأمین نیاز داخل و صادرات غیرنفتی دارد.
وی با بیان اینکه ایران بهعنوان دومین دارنده ذخایر گاز دنیا، در جایگاه سوم تولیدکننده گاز نیز قرار دارد، تصریح کرد: اما وقتی به فهرست ده کشور اول صادرکننده گاز دنیا نگاه میکنیم، نام زیبای ایران در آن دیده نمیشود. این موضوع نشان میدهد که ما با یک اقتصاد بسیار کوچک در مقیاس جهانی که هنوز به یک درصد اقتصاد دنیا نرسیدهایم و با جمعیت زیر ۱۰۰ میلیونی، روزانه ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز را در زمان پیک صرف گرمایش و سوخت میکنیم؛ در حالی که در کشورهای توسعهیافته این ماده تجدیدناپذیر صرف تولید، تولیدِ دوباره، ارزشافزوده و ایجاد زیرساختها میشود.
ربانی با اشاره به محدودیتهای زمستان گذشته افزود: در زمستان سال گذشته روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب کاهش اختصاص گاز داشتیم. این کاهش سهم گاز صنعت پتروشیمی در آن مقطع، به معنای کاهش ۱۵ همت درآمد ماهانه برای دولت بود. وی ادامه داد: اگر با اجرای طرحهای بهینهسازی در بخشهای غیرمولد ـ که بخشی از برنامههای ما نیز در این حوزه تعریف شده گام برداریم و این مسیر با همکاری سایر دستگاهها دنبال شود، میتوانیم این هزینه فرصت از دسترفته را برای صنعت پتروشیمی جبران کنیم و بخشی از درآمدی که امروز بهسادگی با سوختن از بین میرود، به ثروت تبدیل کنیم؛ ثروتی برای ایجاد زیرساختها و منابع مورد نیاز دولت در اجرای پروژهها.
تعداد بازدید : ۰
- نویسنده: اقتصاد آنلاین