سازندگان گوشیهای هوشمند به دنبال راههایی هستند که گوشیهای خود را از گوشیهای سایر سازندگان متمایز کنند. این رقابت به جایی رسیده است که اکنون غولهای فناوری برای پیشی گرفتن از یکدیگر دست دست بر نمایشگرها گذاشتهاند.
تینا مزدکی: سازندگان گوشیهای هوشمند به دنبال راههایی هستند تا به کمک نمایشگرهای جدید، دستگاههای خود را از دستگاه سایر سازندگان متمایز کنند. هر گوشی جدیدی که عرضه میشود، فهرستی از پیشرفتها را نسبت به مدلهای قبلی به همراه دارد، اما صفحه نمایشگر تاکنون در اولویت نبود. معمولا در تبلیغات یا معرفی محصولات، ابتدا تراشه و دوربین رونمایی میشد و شاید بعدا اشارهای هم به نمایشگر میشد. این در حالی است که روشنایی و نرخ به روزرسانی صفحه نمایش، جزو اولین چیزهایی است که این روزها سازندگان گوشی میخواهد درباره آن صحبت کنند.
اینکه نمایشگرها هر روز بیشتر از دیروز اهمیت پیدا میکنند، منطقی است. تحلیلگران میگویند گوشیهای هوشمند محصولات کاملی هستند که تولیدکنندگان برای پیشرفت، باید راهی بیابند که محصولاتشان از دیگر محصولات متمایز شود و این راهها معمولا شامل ارتقا دوربین، سیلیکون (تراشه) و صفحه نمایش میشود. گوشی هوشمند اساسا ورقی شیشهای است، بنابراین هر چه آن شیشه چشمگیرتر باشد، بهتر است.
راس یانگ، مدیر عامل مشاوران زنجیره تامین نمایشگر، موافق است که ماهیت نمایشگر هر گوشی، آن را به کاندیدای اصلی برای تمرکز بر هر بهروزرسانی تبدیل میکند. اما عوامل دیگری نیز وجود دارند که میتوانند ملاک پیشرفت صفحه نمایش گوشیهای هوشمند شوند. به عنوان مثال در مورد OLEDها، تعداد فزایندهای از فناوریهای پیشرفته برای افزایش عملکردهای LTPO، CoE، MLA، خمیده، تاشو و غیره وجود دارد که میتوانند باعث ارتقاء صفحه نمایش شوند.
این فنآوریها منجر به پیشرفتهای زیادی در صفحه نمایش در سالهای اخیر شده است. LTPO یا اکسید پلی کریستالی با دمای پایین، فناوری تازهای است که به سازندگان تلفن کمک میکند تا هنگام نمایش نرخ تازهسازی با ویژگیهای مدیریت انرژی تعادل برقرار کنند، در حالی که ریزآرایه لنز (MLA) منجر به ایجاد پنلهای روشنتری شده است. همچنین CoE یا فیلتر رنگی به توسعه نمایشگرهای نازکتر و انعطافپذیرتر کمک کرده است که به ویژه در رشد بازار گوشیهای تاشو مفید بوده است.
اساساً، بسیاری از فناوریهای جدید باعث میشوند که شاهد سرگرمیهای بیشتر با نرخ تازهسازی سریعتر و افزایش حداکثر روشنایی باشیم و این مهم، افزایش مشخصات و ویژگیهای نمایشگر را در گوشیهای اخیر به همراه میآورد. در سال اخیر شاهد افزایش روشنایی پرچمداران گلکسی اس۲۴ سامسونگ نسبت به مدلهای قبلی بودیم. هر سه گوشی جدید سامسونگ، از اس۲۴ استاندارد گرفته تا گلکسی اس۲۴ اولترا رده بالا، حداکثر روشنایی ۲۶۰۰ نیت را اعلام کرده بودند. این در حالی است که خانواده گلکسی اس۲۳ از حداکثر روشنایی ۱۷۵۰ نیت برخوردار بودند.
اگر فکر میکنید این، جهش بزرگی برای سامسونگ است باید بدانید که OnePlus 12 در تلاش است تا عنوان بهترین تلفن اندرویدی را که از آن پرچمداران سامسونگ است، به خود اختصاص دهد. این گوشی ادعا میکرد اوج روشنایی ۴۵۰۰ نیت را ارائه میدهد، در حالی که رسیدن به این سطح روشنایی در خارج از برخی شرایط بسیار خاص دشوار است. بنابراین، واضح است که نبرد برای تولید صفحه نمایش گوشیهای هوشمند روشنتر در جریان است.
اما نه تنها گوشیهای پرچمدار بلکه حتی مدلهای میانرده نیز نمایشگرهای چشمگیری دارند. پیکسل ۸a که به تازگی و پس از نمایشگر ۹۰ هرتزی پیکسل ۷a رونمایی شده، نرخ رفرش پنل خود را به ۱۲۰ هرتز افزایش داده است. میانرده گوگل نیز اکنون همان روشنایی ۲۰۰۰ نیتی را ارائه میدهد که در گوشی پرچمدار پیکسل ۸ مشاهده میکنید.
روند اندروید در اپل هم دنبال خواهد شد. اپل احتمالا سری آیفون ۱۶ خود را در پاییز عرضه خواهد کرد و شایعات از هماکنون نشان میدهند که نمایشگر جدید، حاشیههای نازکتر روشنتری دارد. البته در مورد مدلهای آیفون ۱۶ پرو، اندازه صفحه نمایشها حتی ممکن است افزایش یابد.
برخی پیشنهاد میکنند که اپل روزی از پنلهای microLED در تلفنهای خود استفاده کند. اگرچه ممکن است امسال در عرضه اپل چنین نمایشگری نبینیم اما این تغییر به معنای روشنایی بهتر، بهرهوری بیشتر انرژی و بهبود کنتراست تصویر است.
تلفنهای هوشمند پرچمدار امروزی نمایشگرهای روشنتری دارند که انرژی کمتری مصرف میکنند. نمایشگرها هنوز جای پیشرفت دارند بنابراین احتمالا این تمرکز سازندگان گوشیهای هوشمند روی نمایشگرها فعلا ادامه خواهد داشت.
منبع: tomsguide
۵۴۳۲۳
- نویسنده: خبرآنلاین