اکوایران:اعضای شورای شهر تهران در صحن علنی شورا نسبت به افزایش ۶ ماهه عمر شوراهای شهر ششم واکنش نشان داده و در خصوص عدم تحقق وعده ها به رانندگان تاکسی برقی به شهردار تهران تذکر دادند. بیانیه تشکیل کارگروه نجات تهران نیز در صحن شورا قرائت شد.
به گزارش اکوایران،مهدی چمران در حاشیه سیصد و یکمین جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران درخصوص تصویب نرخ طرح ترافیک در جلسه روز گذشته شورا، اظهار کرد: ورود به محدوده مرکزی شهر تهران و طرح ترافیک بحثی است که هر ساله در شورای شهر در مورد آن تصمیم گیری می شود.
وی افزود: بسیاری از شهروندان امور خود را در مرکز شهر تنظیم کردهاند و ما در مورد محدوده تصمیم نگرفتیم اما بحث درخصوص بهایی است که باید برای ورود به مرکز شهر و محدوده طرح ترافیک پرداخته شود. میزانی که تعیین می شود برای ایجاد بازدارندگی در ورود به مرکز شهر است چراکه ترافیک و آلودگی هوای شدیدتری دارد.
چمران با اعلام اینکه درآمد مطرح نیست و بازدارندگی مدنظر بوده و اگر رقم افزایش یافته به دلیل همین موضوع است که حضور شهروندان در محدوده کاهش یابد، تصریح کرد: نرخ پایه ورود به طرح ترافیک از ۷۵ هزار تومان به ۱۱۲ هزار تومان افزایش یافت که البته اقشار خاص از جمله معلولین، جانبازان و بیماران خاص از تخفیف استفاده میکنند.
وی ادامه داد: خودروهای پلاک شهرستان گروهی به تهران مراجعه میکنند و بیش از ۱۰ روز در تهران میمانند و جای اسکان هم ندارند. در مواردی میبینیم که پس از مسافرکشی در خودروی خود استراحت میکنند. صحبت یک تاکسیران را هم باید شنید که با رقم بالایی امتیاز تاکسی خریداری کرده و مشخصات فنی ثبت شده دارد و از سویی دیگر فردی با خودروی پلاک شهرستان و بدون مشخصات ثبت شده مسافرکشی میکند و پس از چند روز به شهر خود بازمیگردد.
چمران با بیان اینکه خودروی پلاک شهرستانی که میخواهد وارد محدوده طرح ترافیک شود با خودروهای پلاک تهران متفاوت است، یادآور شد: نرخ طرح ترافیک خودروهای پلاک شهرستان برای ۵، ۷ و ۱۰ روز به بالا متفاوت است. اگر این خلاف قانون باشد باید بگویند که کدام بخش آن خلاف است. برخی هراس دارند که این موضوع به تمام شهر تسری پیدا کند اما در خصوص آن هنوز تصمیم نگرفتهایم. در مورد اظهارات وزیر کشور چون اطلاع دقیقی ندارم، فعلاً اظهار نظر نمیکنم و اگر نیاز بود موضوع را برای ایشان روشن خواهیم کرد.
وی با اعلام اینکه اگر تراموا آزمایش خوبی داشت و توانست حمل و نقل روان را انجام دهد و قیمت و نگهداری آن شرایط مناسبی داشت در شهر مورد استفاده قرار خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: اگر هم تایید نشد، مدتی میهمان شهر خواهد بود و بازخواهد گشت.
چمران با بیان اینکه کمترین حد تورم برای نرخگذاریها و افزایش نرخ مدنظر است، تصریح کرد: باید نرخ پارک حاشیهای با نرخ پارکینگ عمومی سرپوشیده متفاوت باشد؛ چراکه در غیراین صورت همه در خیابان پارک خواهند کرد و برای سایرین مزاحمت ایجاد خواهند کرد. شهرداری و کمیسیون عمران و حمل و نقل شورا مطالعات خوبی در این صورت انجام دادند و نرخ به تصویب شورا رسید که البته باید در نهایت در فرمانداری نیز به تایید برسد.
افزایش ۶ماهه عمر شوراها در دوره اخیر به صلاح نیست
در این جلسه خزانهدار شورای شهر تهران خطاب به نمایندگان مجلس درخصوص افزایش ۶ماهه عمر شوراها در دوره اخیر گفت: به نظرات نمایندگان مردم در شوراها اعتنا کنید. ما نمیخواهیم توان و جایگاه شما خدشهدار شود اما خواهش میکنیم از نظرات کارشناسان استفاده کنید.
حبیب کاشانی در مورد مصوبه مجلس مبنی بر اضافه شدن ۶ ماه به مدت فعالیت شوراها، اظهار کرد: نمایندگان مجلس باید نگاه کارشناسی به این موضوع داشته باشند.
وی افزود: حضور ۲۰ ساله بنده در صحن شورا که هم هزینه داشته و هم ثمره خون شهداست، با تجربیاتی همراه است و بر اساس تجربه می گویم که این تصمیم به صلاح نیست. با تمدید ۶ ماهه تأمین سرمایه عمومی و منابع مالی اتفاق نخواهد افتاد.
کاشانی تأکید کرد: بنده نمی دانم چنین اتفاقی با چه دیدگاهی روی داد. بنده با رئیس مجلس دیداری داشتم و این موضوع را مطرح کردیم که یک روز تأخیر در برگزاری انتخابات نیز به صلاح نیست. در زمان تصویب متمم بودجه و لایحه بودجه سال بعد، برگزاری انتخابات و حضور افراد برای تبلیغات چه معنایی دارد؟
وی با بیان اینکه این کشور متعلق به همه است، تصریح کرد: قوانین باید نتایج مثبتی داشته باشند. ۶ ماه تمدید فعالیت شوراها جایزه است؟ می دانیم مجلس از شوراها گلایه دارد اما این ۶ ماه تمدید چه حاصلی دارد؟ اگر قرار بود کار مثبتی داشته باشیم کاری می کردیم که حاصل آن برای مردم مشهود باشد.
کاشانی یادآور شد: ما با وزیر کشور هم صحبت کردیم و گفتیم این کار به صلاح نیست. بسیار از این تصمیم ناراحتیم. گویا مناقصه است که کسی بگوید یک سال، فردی دیگر ۲ سال و یا ۶ ماه. با این تمدید مدیریت شهری و شورا خوشحال شدند یا مردم؟
وی خطاب به نمایندگان مجلس با بیان اینکه به نظرات نمایندگان مردم در شوراها اعتنا کنید، گفت: ما نمی خواهیم توان و جایگاه شما خدشهدار شود اما خواهش میکنیم از نظرات کارشناسان استفاده کنید.
مهدی اقراریان نیزضمن تقدیر از رسانه ها برای پرداختن به تشکیل کارگروه نجات تهران فارغ از گرایش های سیاسی، اظهار کرد: امیدواریم این موضوع هرچه بیشتر مورد توجه رسانه ها قرار بگیرد که کارگروه ملی نجات تهران شکل بگیرد تا پایتخت از مشکلات عبور کند.
وی با قرائت بیانیه ای مبنی بر ضرورت تشکیل کارگروه ملی نجات تهران، خاطرنشان کرد: ما متعهد به حفظ محیط زیست، بهبود کیفیت شرایط زندگی شهروندان و ساختن آینده ای روشن برای شهروندان هستیم.
اقراریان همچنین تصریح کرد: کاهش آلودگی، مشارکت مردم در تصمیم گیری ها و اجرای پروژه ها، شفافیت و پاسخگویی، نوآوری و فناوری های نوین، عدالت اجتماعی، تلاش برای ایجاد فرصت های برابر و همکاری بین بخشی و تقویت همکاری بین دولت، بخش خصوصی، دانشگاه ها و سازمان های مردمی از سیاست های شکل گیری این کارگروه است.
وی ادامه داد: بهبود سیستم حمل و نقل عمومی، اجرای برنامه جامع مدیریت پسماند، ارتقاء مشارکت شهروندان در مدیریت شهری، استفاده از فناوری های نوین و کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط زیست از جمله اهداف این کارگروه به شمار می رود.
اقراریان با اشاره به ارسال نامه از سوی دانشگاهیان به شهردار تهران برای راه اندازی مجتمع ایستگاهی دروازه دولت، گفت: از استاد عبدالحمید نقره کار بابت مکاتبه با شهردار تقدیر می کنیم و پاسخ شهردار را در این خصوص اعلام خواهیم کرد.
ناصر امانی هم در این جلسه با اشاره به برنامه مدیریت شهری برای توسعه حمل و نقل پاک و جایگزینی خودروهای برقی، اظهار کرد: این اقدام علاوه بر اینکه رضایت مشمولین از جمله رانندگان تاکسی را جلب می کند، دیگران را نیز به این موضوع تشویق خواهد کرد.
وی افزود: سال گذشته ۱۷۵ دستگاه تاکسی به رانندگان واگذار شد و با گفت و گوی چهره به چهره با رانندگان، وعده هایی مطرح شد که یکی از این وعده ها، کمک از محل تبصره ۱۲ و تسهیلات وزارت نفت بود که تاکنون محقق نشده و رانندگان ناچار شدند از شیوه های گوناگون این رقم را تأمین کنند.
امانی با بیان اینکه برخی رانندگان با مشکلاتی از جمله بیماری مواجه هستند، تصریح کرد: در مواردی علاوه بر پرداخت ماهیانه ۲۰ میلیون تومان اقساط وام، باید هزینه های درمانی خود یا اعضای خانواده را بپردازند که شرایط سختی را برای آنها فراهم کرده است. در این زمینه هفته گذشته جلسه ای با مدیرعامل سازمان تاکسیرانی داشتیم که پیشنهاد دادیم ۸۰۰ میلیون تومان وامی که قرار است با کارمزد صفر به رانندگان تاکسی های برقی پرداخت شود، این ۱۷۵ راننده نیز مشمول این تسهیلات شوند و بتوانند بدهی خود را تسویه کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: رانندگان اعلام می کردند که در سمت جنوب میدان آزادی و شرق تهران جایگاه شارژ وجود ندارد و خودروها دچار مشکل می شوند و باید مبلغ زیادی بپردازند تا خودروی آنها به محل شارژ منتقل شود. اجازه ندهیم اولین تجربه ما در برقی سازی با عدم موفقیت همراه شود و همه باید تلاش کنند تا رانندگان با مشکل مواجه نشوند.
امانی گفت: بعید می دانم برای شهرداری سخت باشد که از محل سپرده ها در بانک شهر ۸۰۰ میلیون تومان وام به رانندگان بپردازد تا پس از پرداخت وام وزارت نفت و دولت، این رقم به شهرداری بازگردانده شود. امیدواریم با این اقدامات بتوانیم تجربه موفقی در برقی سازی داشته باشیم.
احمد علوی هم در این جلسه در تذکری با بیان اینکه بیش از ۲ ماه از مصوبه تشکیل ساختار گردشگری می گذرد، اظهار کرد: قرار بود اصلاحات صورت بگیرد و شهرداری تهران شرکتی را به عنوان پایه شرکت گردشگری شهر تهران معرفی کند و با صحبت هایی که با ما داشتند قرار شد این اقدام انجام شود.
وی افزود: ایام نوروز پیش رو است اما شهرداری هنوز این موضوع را به نتیجه نرسانده و لایحه را ارائه نداده است. نکته ما این است که در این دوره اگر نتوانیم تشکیل شرکت گردشگری را به سرانجام برسانیم، بعید است بعد از دوره ششم، این اتفاق رقم بخورد.
علوی با بیان اینکه قصد ما ایجاد ساختار جدید نیست، یادآور شد: مشکل ما استفاده از ظرفیت های موجود است. تعداد زیادی از اماکن فرهنگی و میراثی زیرنظر شهرداری است و نمی توانیم بهره برداری درستی از آن داشته باشیم و شهرداری و ۲۱ عضو شورا این موضوع را پذیرفته اند و عجیب است که تشکیل شرکت گردشگری عملیاتی نمی شود.
وی تأکید کرد: از شهرداری درخواست می کنیم که تا پایان سال پیشنهاد خود را در قالب لایحه به شورا ارائه دهد تا سریع تر به سرانجام برسد.
- نویسنده: اکوایران