پنج شنبه, ۱۸ بهمن , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 192617
  • 06 فوریه 2025 - 10:34
  • 7 بازدید
  • ۰ دیدگاه

تست تراموا در شب ۲۲ بهمن/نظر زاکانی درباره انتقال پایتخت

تست تراموا در شب ۲۲ بهمن/نظر زاکانی درباره انتقال پایتخت
تست تراموا در شب ۲۲ بهمن/نظر زاکانی درباره انتقال پایتخت

اکوایران:شهردار تهران از ورود دو رام تراموا به کشور و آزمایش آن‌ها در شب ۲۲ بهمن خبر داد. علیرضا زاکانی همچنین اعلام کرد که مجوز احداث دو خط تراموا از شورای عالی ترافیک دریافت شده است.

 

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه خبر از برنامه‌های شهرداری برای توسعه حمل‌ونقل عمومی، کاهش آلودگی هوا و بهبود زیرساخت‌های شهری خبر داد. وی با اشاره به ورود دو رام تراموا به کشور، اعلام کرد که این وسایل نقلیه در شب ۲۲ بهمن مورد آزمایش قرار خواهند گرفت. همچنین، مجوز احداث دو خط تراموا از شورای عالی ترافیک دریافت شده است.

توسعه خطوط مترو و حمل‌ونقل عمومی

شهردار تهران با تأکید بر اهمیت توسعه مترو، اعلام کرد که قرارداد ساخت خطوط ۸، ۹ و ۱۰ مترو بسته شده و عملیات اجرایی آن‌ها آغاز شده است. همچنین، مقدمات احداث خط ۱۱ نیز در دست اجرا قرار دارد.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد واردات ۱۱۸۴ رام واگن مترو از شرکت‌های چینی، این رقم را معادل کل واگن‌های وارد شده طی ۲۵ سال گذشته دانست. نخستین رام از این واگن‌ها تا پایان بهمن وارد کشور خواهد شد و دو رام دیگر نیز تا خرداد ۱۴۰۴ تحویل داده خواهند شد.

به گفته زاکانی، هزینه ساخت هر کیلومتر مترو ۳۰۰۰ میلیارد تومان است و تکمیل سه خط جدید مترو به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد. از این رو، شهرداری تهران بیش از ۵۰ درصد منابع خود را به حوزه حمل‌ونقل و ترافیک اختصاص داده است.

نخستین خط تراموا در آستانه راه‌اندازی

زاکانی با اعلام اینکه نخستین خط تراموای تهران از پایانه شرق تا میدان آزادی آغاز به کار خواهد کرد، تأکید کرد که تاکنون دو رام تراموا وارد کشور شده است و آزمایش اولیه آن‌ها در شب ۲۲ بهمن انجام خواهد شد.

وی در خصوص تفاوت‌های تراموا با دیگر وسایل حمل‌ونقل عمومی گفت: “تراموا یک‌ششم هزینه مترو را دارد اما دو‌سوم ظرفیت آن را پوشش می‌دهد.” وی افزود که شهرداری تهران مجوز احداث دو خط تراموا را از شورای عالی ترافیک دریافت کرده است.

افزایش ناوگان حمل‌ونقل عمومی

شهردار تهران با اشاره به افزایش تعداد اتوبوس‌های پایتخت گفت: در آغاز مدیریت شهری ششم، تهران تنها ۱۸۷۸ اتوبوس داشت که ۸۶۰ دستگاه آن فعال بود. این تعداد اکنون به ۳۳۰۰ دستگاه رسیده و ۲۳۰۰ دستگاه در حال خدمت هستند. وی افزود که با انعقاد قراردادهای جدید، این تعداد به ۵۵۰۰ اتوبوس افزایش خواهد یافت.

همچنین، به گفته زاکانی، هفته آینده از نخستین بسته ۱۸۶ دستگاهی اتوبوس‌های برقی رونمایی خواهد شد و ۱۷۵۲ تاکسی برقی شاسی‌بلند نیز به ناوگان حمل‌ونقل عمومی اضافه می‌شود.

کاهش آلودگی هوا با توسعه حمل‌ونقل عمومی

زاکانی با اشاره به اهمیت کاهش آلودگی هوا گفت: “در حال حاضر تنها ۳۴ درصد از سفرهای درون‌شهری از طریق حمل‌ونقل عمومی انجام می‌شود، اما هدف ما افزایش این میزان به ۷۰ درصد است که می‌تواند بسیاری از مشکلاتی مانند آلودگی هوا را کاهش دهد.”

وی با استناد به آمار اعلام کرد که ۸۳ درصد آلودگی تهران ناشی از آلاینده‌های متحرک است که ۳۷ درصد آن مربوط به خودروهای شخصی و ۲۱ درصد مربوط به موتورسیکلت‌هاست. توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل عمومی می‌تواند سهم بزرگی در کاهش این آلودگی داشته باشد.

هوشمندسازی تهران برای کاهش سفرهای غیرضروری

وی در ادامه به نقش هوشمندسازی در کاهش سفرهای درون‌شهری اشاره کرد و گفت که شهرداری با راه‌اندازی اپلیکیشن “شهرزاد”، خدمات شهری را به درب منازل شهروندان آورده است. این اقدام می‌تواند نیاز به ترددهای غیرضروری را کاهش دهد.

اصلاح نقاط پرترافیک پایتخت

شهردار تهران از اصلاح ۹۸ نقطه ترافیکی در سطح شهر خبر داد که تاکنون ۳۴ مورد آن به اتمام رسیده و ۶ مورد دیگر در حال اجرا است. این اقدامات، به گفته وی، باعث صرفه‌جویی روزانه یک میلیون لیتر در مصرف بنزین خواهد شد.

افتتاح تقاطع نواب-تندگویان

وی همچنین از تکمیل پروژه اصلاح تقاطع بزرگراه شهید نواب صفوی خبر داد و گفت که سه سطح این تقاطع تکمیل شده و بخش نهایی آن، شامل دوربرگردان میدان بهمن، به‌زودی افتتاح خواهد شد.

افتتاح ۱۲۹ بوستان شهری

وی همچنین اعلام کرد که در این مدت ۱۲۹ بوستان جدید در تهران افتتاح شده و سرانه فضای سبز داخل شهری به ۱۷.۳ مترمربع به ازای هر نفر رسیده است.

توسعه بزرگراه‌ها

زاکانی اعلام کرد که یال غربی بزرگراه یادگار امام تا میدان فتح و فاز دوم بزرگراه شهید بروجردی در نیمه نخست سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

انتقال پایتخت؟

در پایان این گفت‌وگو، زاکانی در پاسخ به پرسشی درباره انتقال پایتخت اظهار داشت که این امر به دلیل هزینه‌های بالا و محدودیت‌های اجرایی، در شرایط کنونی امکان‌پذیر نیست. وی پیشنهاد داد که ادارات و نهادهای دولتی در شمال (منطقه ۵) یا جنوب تهران (منطقه ۱۹) تجمیع شوند تا بخشی از مشکلات پایتخت‌نشینی کاهش یابد.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
نه فرمانداری به مصوبه جنجالی شورای شهر تهران؛دفاع دولت از پلاک شهرستانی ها 06 فوریه 2025

نه فرمانداری به مصوبه جنجالی شورای شهر تهران؛دفاع دولت از پلاک شهرستانی ها

اکوایران:‌ سرپرست فرمانداری تهران مصوبه افزایش عوارض تردد خودروهای پلاک شهرستان در محدوده طرح ترافیک را مغایر با قوانین بالادستی و حقوق شهروندی دانست.

زمان حرکت اولین قطار تهران-وان مشخص شد 06 فوریه 2025

زمان حرکت اولین قطار تهران-وان مشخص شد

اکوایران: مدیرعامل راه‌آهن از حرکت اولین قطار در مسیر تهران-وان در ۱۹ اسفند سال جاری خبر داد.

پشت پرده افزایش درآمدهای شهرسازی در تهران؛واقعیت رونق یا سراب مالی؟ 06 فوریه 2025

پشت پرده افزایش درآمدهای شهرسازی در تهران؛واقعیت رونق یا سراب مالی؟

اکوایران:‌یک کارشناس مالیه و اقتصاد شهری گفت :‌به نظر می‌رسد که شهرداری تهران در بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۴، بخش قابل‌توجهی از منابع مالی خود را بر پایه درآمدهای شهرسازی و عوارض ساختمانی بنا کرده است. افزایش ۴۴ درصدی درآمدهای شهرسازی نسبت به سال ۱۴۰۳ و پیش‌بینی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از این محل نشان می‌دهد که مدیریت شهری همچنان به سیاست افزایش درآمد از طریق تغییر محاسبات عوارض و سایر هزینه‌های مرتبط با ساخت‌وساز ادامه می‌دهد.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.