کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی با اشاره به آغاز اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری در دولت چهاردهم گفت: اجرای کامل این قانون در سال جاری به ۷۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد در حالی که در قانون بودجه ۵۰ همت اعتبار برای آن اختصاص یافته است.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایلنا، اکبر شیرمحمدی با بیان اینکه دولت از ۳۰ مهر ماه اجرای قانون متناسب سازی بازنشستگان کشوری را اعلام کرده است، اظهار داشت: باتوجه به پرداخت مبالغی به صورت علی الحساب از ابتدای امسال، قرار بود با اجرای متناسب سازی، مابه التفاوت آن همراه با حقوق بازنشستگان پرداخت شود.
وی در مورد نارضایتی بازنشستگان از نحوه اجرای متناسب سازی توضیح داد: برای بیشتر بازنشستگان رقم حدود ۲۰۰ هزار تومان و برای حدود ۶۰۰ هزار بازنشسته این صندوق حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان و برای ۶۵۰ هزار نفر هم افزایش کمتر از یک میلیون تومان و برای سایر بازنشستگان رقمی با میانگین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان براساس جداول اولیه اعلام شده بود.
شیرمحمدی ادامه داد: قرار است احکام جدید و اصلاحیه آن بعد از تامین منابع و محاسبات جدید صادر شود و برای این منظور هم جلسهای در روز ۵ آبان ماه جاری با حضور نمایندگان بازنشستگان و رئیس سازمان برنامه و بودجه و دیگر مسئولان برگزار شد.
کارشناس حوزه رفاه و تامین اجتماعی افزود: با توجه به برگزاری این جلسه جداول جدیدی تهیه و بر اساس آن بار مالی برای اجرای متناسب سازی توسط صندوق بازنشستگی تعیین شد و ۲۵ همت به رقم قبلی که ۵۰ همت بود، افزوده شد و این رقم به ۷۵ همت رسید و این گزارش به سازمان برنامه و بودجه ارسال شد.
وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه هفتم پیشرفت قرار بر این بود که متناسب سازی در چهار صندوق تامین اجتماعی، لشکری، کشوری و فولاد انجام شود، گفت: تامین اجتماعی از ۲۳ آبان ماه آن را اجرایی و احکام را نیز بر این اساس صادر کرده است و صندوق لشکری هم اعلام کرده برای اجرای آن مشکلی ندارد و این ماه (آبان) آن را اجرا می کند.
شیرمحمدی با اشاره به اینکه برای هر بازنشسته صندوق کشوری در ۶ ماه نخست امسال مبلغ یک میلیون تومان پرداخت شده و قرار براین بود که از ماه هفتم متناسب سازی اجرا شود، افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده قرار بود صدور احکام متناسبسازی بازنشستگان کشوری همراه با حقوق آنها از ۳۰ مهرماه انجام شود اما این احکام مورد اعتراض بازنشستگان قرار گرفت.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان بر اساس بند الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم پیشرفت دیده شده و به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده های مستمر مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز، دولت مکلف است تا پایان سال سوم برنامه اقدام لازم را به عمل آورد؛ این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سال های دوم و سوم هرکدام ۳۰ درصد مابه التفاوت ۹۰ درصد یاد شده خواهد بود.
در زمان حاضر حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار بازنشسته تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین