جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 14962
  • 08 آگوست 2023 - 21:17
  • 161 بازدید
  • ۰ دیدگاه

ایران خودرو و سایپا حقوق‌های عجیب پرداخت می‌کنند!

ایران خودرو و سایپا حقوق‌های عجیب پرداخت می‌کنند!
ایران خودرو و سایپا حقوق‌های عجیب پرداخت می‌کنند!

اکوایران: شرکت‌های خودروساز با چالش‌های متعدد مالی روبرو هستند. این درحالیست که بررسی‌ها نشان می‌دهد میانگین حقوق پرداختی در ایران خودرو و سایپا بسیار بالاتر از میانگین حقوق‌های پرداختی در جامعه است.

به گزارش اکوایران، ایران خودرو و سایپا طی سه ماهه ابتدای سال جاری در مجموع حدود پنج هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت کردند. سهم ایران خودرو از حقوق پرداختی نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان است و سهم دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی سایپا بیش از هزار میلیارد تومان.

در صورتی که حقوق پرداختی سه ماهه را بر تعداد پرسنل شاغل در دو خودروساز بزرگ کشور تقسیم کنیم، متوجه می‌شویم که به طور میانگین حقوق‌های عجیبی به نیروهای شاغل در ایران خودرو و سایپا پرداخت شده است.

میانگین ماهانه حقوق در ایران خودرو (پرسنل تولیدی و پرسنل غیرتولیدی) حدود ۶۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. ایران‌خودرویی‌ها در مجموع نزدیک به ۲۱ هزار و ۷۰۰ نیروی کار دارند. سهم پرسنل حاضر در خطوط تولید این خودروساز بیش از ۱۲ هزار و ۹۵۰ نفر است. سهم پرسنل غیرتولیدی یا نیروهای کار دفتری و اداری در این خودروساز حدود هشت هزار و ۷۵۰ نفر است.

اما به سراغ حقوق‌های پرداختی در خودروسازی سایپا می‌رویم. سایپا در مجموع نزدیک به ۹ هزار نیروی کار، شامل حدود ۶ هزار و ۳۰۰ نفر پرسنل تولیدی و نزدیک به دو هزار و ۷۵۰ نفر نیروی کار شاغل در بخش‌های اداری دارد. با توجه به حقوق پرداختی حدود هزار میلیارد تومانی، طی سه ماه توسط مدیران خودروسازی سایپا و تعداد نیروی شاغل در خطوط تولید و بخش اداری نارنجی‌های جاده مخصوص، این خودروساز به طور میانگین ماهانه حدود ۳۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حقوق پرداخت می‌کند.

البته فراموش نکنیم حقوق‌های ماهانه یاد شده به طور میانگین است و به طور قطع فاصله معناداری میان حقوق مدیران خودروساز با حقوق پرسنلی که در خطوط تولید مشغول به فعالیت هستند، وجود دارد.

با توجه به چالش‌های متعدد مالی که دو خودروساز بزرگ کشور با آن دست به گریبان هستند، به نظر می‌رسد حقوق‌های پرداختی یکی از دلایل این مساله باشد. البته خودروسازان با توجه به نگرانی سیاست‌گذار از تبعات اجتماعی اجازه تعدیل نیروی کار خود و متناسب‌سازی تعداد نیروی کار با تیراژ تولید ندارند. مدیران خودروساز باید برای حل چالش‌های مالی خود فکری به حال حقوق‌های پرداختیِ دست‌بالای خود کنند، زیرا این پرداختی‌ها در سرلیست هزینه‌های سربار در صورت‌های مالی منتشر شده آنها قرار دارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
بازار خودرو با این خبر بهم می‌ریزد / سیگنال منفی وزیر صمت به خودروسازان 01 مه 2024

بازار خودرو با این خبر بهم می‌ریزد / سیگنال منفی وزیر صمت به خودروسازان

اکو ایران : تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت ارز تخصیص یافته به خودروسازان خصوصی تشکیل شد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی از طوفان خودروهای الکتریکی 27 آوریل 2024

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی از طوفان خودروهای الکتریکی

اکوایران: آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی به بررسی چشم‌انداز خودروهای الکتریکی پرداخته است. طبق این گزارش، تقریبا از هر ۳ اتومبیل در جاده‌های چین تا سال ۲۰۳۰ یک اتومبیل الکتریکی خواهد بود و این میزان در ایالات متحده و اتحادیه اروپا تقریبا یک خودرو از هر ۵ اتومبیل خواهد بود.

ایده آرام کردن بازار خودرو به کما رفت/ قیمت خودرو با این خبر فاز افزایشی به خود می‌گیرد؟ 25 آوریل 2024

ایده آرام کردن بازار خودرو به کما رفت/ قیمت خودرو با این خبر فاز افزایشی به خود می‌گیرد؟

اکو ایران: وزارت صمت قصد داشت تا به کمک اهرم واردات خودرو سر و سامانی به وضعیت بازار دهد اما به نظر می‌رسد با توجه به آمارهای منتشر شده از ورود محصولات برندهای جهانی خودروساز این ایده عملیاتی نشده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.