میادین میوه‌وتره‌بار شهرداری باید در اختیار جهاد کشاورزی قرار گیرد
میادین میوه‌وتره‌بار شهرداری باید در اختیار جهاد کشاورزی قرار گیرد

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان این که میادین میوه و تره بار شهرداری باید در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد گفت: بازارهای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در اختیار بخشی است که در کشاورزی نقشی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شاپور علایی مقدم معاون وزیر جهاد کشاورزی و دبیر شورای قیمت‌گذاری درباره عرضه بیش از اندازه برخی محصولات کشاورزی در مقاطعی از سال گفت: کشاورزی فصل و پیک تولید دارد. کشت گوجه‌فرنگی در کشور ۱۲۰ هزار هکتار است که ۶ میلیون تن برای تازه‌خوری، صادرات و صنایع فناوری تولید می‌شود. طبیعی است که در پیک تولید که در انتهای فصل تولید در فضای باز است، قیمت‌ها توسط وزارتخانه رصد و پایش می‌شود و در حال حاضر میانگین قیمت گوجه‌فرنگی که به صنعت تحویل می‌شود حدود بین ۴ هزار تا ۶ هزار تومان است و برای رب گوجه کیلویی ۴۷ هزار تومان محاسبه می‌شود. اما اگر قیمت گوجه ۳ برابر شود قیمت رب گوجه ۱۲۰ هزارتومانی منطقی به نظر می‌رسد؟ لذا باید در اطلاع‌رسانی با وزارتخانه هماهنگ بود.

وی با بیان اینکه نسبت به سال گذشته بیش بود تولید گوجه‌فرنگی نداریم بیان کرد: برخی افراد و تشکل‌ها تولید گوجه را بیش از مقدار سال گذشته می‌دانند. با این شرایط سؤال اینجاست آب و زمین آن از کجا آورده شده است؟ کشش صنعت ما زیاد است و حدود ۹ میلیون تن ظرفیت فراوری گوجه‌فرنگی در کشور است؛ اما با یک‌سوم در حال تولید هستیم؛ لذا باید حمایت‌ها بیشتر شود.

علایی مقدم در رادیو گفت‌وگو در خصوص لیموترش نیز خاطرنشان کرد: مشکلی که در جنوب ایجاد شده بود این بود که قیمتی که برای لیمو تعیین شده بود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان بود؛ اما میانگین قیمت‌ها در مراکز عرضه بالای ۱۲ هزار تومان و در تهران تا ۲۸ هزار تومان نیز می‌رسد؛ بنابراین مشکل در بیش بود تولید و عدم برنامه‌ریزی بخش کشاورزی نیست؛ بلکه مولفه‌های مختلف انتهای تولید در نظر گرفته می‌شود. وزارت جهاد کشاورزی با کمک تشکل‌ها نسبت به خرید لیموترش و گوجه‌فرنگی اقدام کرده و طبق گزارش‌ها در استان‌های جنوبی مشکل خاصی وجود ندارد.

عرضه محصولات در دست بخشی است که نقشی در کشاورزی ندارد

معاون وزیر کشاورزی همچنین گفت: خلأ ما در مقصد عرضه محصولات کشاورزی به مصرف‌کننده این است که تمام بازارهای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در اختیار بخشی است که در کشاورزی نقشی ندارند و همین موجب می‌شود کشاورز منفعت اقتصادی تولیدش را نبرد؛ بنابراین تمام میادین شهرداری باید با وزارت جهاد کشاورزی تفاهم‌نامه‌ای داشته باشند تا میادین با معرفی وزارت جهاد بارگذاری شود تا تفاوت قیمت سر مزرعه تا سر سفره مردم چندان زیاد نباشد و محصولات روی دست کشاورز نماند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]