شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 54289
  • 06 ژانویه 2024 - 16:11
  • 45 بازدید
  • ۰ دیدگاه

ایران خودرو و سایپا با قیمت آزاد محصولات خود را روانه بازار می کنند / پشت پرده مصوبه شورای رقابت برای تعیین قیمت کارخانه ای خودرو

ایران خودرو و سایپا با قیمت آزاد محصولات خود را روانه بازار می کنند / پشت پرده مصوبه شورای رقابت برای تعیین قیمت کارخانه ای خودرو
ایران خودرو و سایپا با قیمت آزاد محصولات خود را روانه بازار می کنند / پشت پرده مصوبه شورای رقابت برای تعیین قیمت کارخانه ای خودرو

اکو ایران : وزارت صمت با شرکت های خودروساز و قطعه ساز توافق کرد تا زمینه را برای کاهش زیان دهی و فروش بخشی از محصولات این شرکت ها با قیمت حاشیه بازار را فراهم کند.

به گزارش اکو ایران، دبیر انجمن قطه سازان از توافق میان وزارت صمت و شرکت های خودروساز برای فروش بخشی از تیراژ تولید ایران خودرو و سایپا با قیمت پنج درصد زیر قیمت حاشیه بازار خبر داد.

البته مازیار بیگلو تاکید کرد به رغم اینکه یک ماه از تاریخ این مصوبه می گذرد و محمد مخبر، معاون اول رییس جمهور، نیز با آن موافقت کرده است، همچنان خبری از اجرایی شدن آن نیست.

براساس اظهارات دبیر انجمن قطعه سازان قرار بود شرکت های خودروساز هر یک ۶۰ هزار دستگاه از محصولات خود را که بیشترین فاصله قیمتی بازار و کارخانه را دارند با قیمت حاشیه بازار در دسترس متقاضیان قرار دهند تا قیمت های بازاری این خودروها در بازار با کاهش همراه شود.

این اتفاق می توانست نقدینگی مورد نیاز خودروسازان را در سه ماهه پایان سال تامین کند.

ایران خودرو و سایپا برای اینکه بتوانند نقدینگی مورد نیاز برای تولید خودروهایی که بیشترین فاصله قیمتی میان کارخانه و بازار دارند را این امکان را نیز پیدا می کنند تا آن بخش از محصولات خود را که مازاد نیاز سامانه یکپارچه فروش خودرو تولید کردند با قیمت های حاشیه بازاری به متقاضیان واگذار کنند.

بنابراین خودروسازان علاوه براینکه محصولات مازاد خود را می توانستند با قیمت های بازار آزاد بفروش برسانند این امکان را پیدا می کردند تا حداقل ۶۰ هزار دستگاه خودرویی را که بیشترین فاصله قیمتی میان کارخانه و بازار برای آنها وجود دارد نیز با قیمت پنج درصد زیر حاشیه بازار برای مشتریان فاکتور کنند.

قرار بود این خودروها با قیمت بازار آزادی از مسیر نمایندگی ها و طی قراردادهایی مستقیم میان خودروساز و خریدار واگذار می شد.

این اتفاق می توانست شرکت های خودروساز را از ورطه ای که در آن گرفتار شده اند نجات داده و روی قیمت بازاری خودرو در روزهای پایانی سال تاثیر بسزایی بگذارد.

اما با توجه به اظهارات دبیر انجمن قطعه سازان هنوز از این مصوبه راهگشا برای برون رفت خودروسازان از وضعیت فعلی اقدامی صورت نگرفته است.

فراموش نکنیم اواخر هفته گذشته شورای رقابت در دستور العمل تنظیم بازار خودروهای سواری را به گونه ای اصلاح کرد که قیمت خودرو در کارخانه از سوی سازمان حمایت تعیین شود و شورای رقابت تنها نقش نظارتی داشته باشد. این شیوه جدید قیمت گذاری محصولات تولیدی شرکت های خودروساز را برخی به استارت آزادسازی قیمت خودرو و خداحافظی با سیاست قیمت گذاری دستوری تحلیل کردند.

به نظر می رسد اصلاحات صورت گرفته در دستور العمل تنظیم بازار خودروهای سواری در راستای زمینه سازی برای اجرای مصوبه مورد اشاره دبیر انجمن قطعه سازان اتفاق افتاده است.

باید منتظر ماند و دید خودروسازان به آرزوی دیرینه خود برای فروش محصولات تولیدی با قیمت های حاشیه بازار ولو به تیراژ معدود دست پیدا می کنند یا این مصوبه همانند مصوبه های پیشین دیگر در زمان اجرا، لغو می شود؟

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
بازار خودرو با این خبر بهم می‌ریزد / سیگنال منفی وزیر صمت به خودروسازان 01 مه 2024

بازار خودرو با این خبر بهم می‌ریزد / سیگنال منفی وزیر صمت به خودروسازان

اکو ایران : تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت ارز تخصیص یافته به خودروسازان خصوصی تشکیل شد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی از طوفان خودروهای الکتریکی 27 آوریل 2024

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی از طوفان خودروهای الکتریکی

اکوایران: آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی به بررسی چشم‌انداز خودروهای الکتریکی پرداخته است. طبق این گزارش، تقریبا از هر ۳ اتومبیل در جاده‌های چین تا سال ۲۰۳۰ یک اتومبیل الکتریکی خواهد بود و این میزان در ایالات متحده و اتحادیه اروپا تقریبا یک خودرو از هر ۵ اتومبیل خواهد بود.

ایده آرام کردن بازار خودرو به کما رفت/ قیمت خودرو با این خبر فاز افزایشی به خود می‌گیرد؟ 25 آوریل 2024

ایده آرام کردن بازار خودرو به کما رفت/ قیمت خودرو با این خبر فاز افزایشی به خود می‌گیرد؟

اکو ایران: وزارت صمت قصد داشت تا به کمک اهرم واردات خودرو سر و سامانی به وضعیت بازار دهد اما به نظر می‌رسد با توجه به آمارهای منتشر شده از ورود محصولات برندهای جهانی خودروساز این ایده عملیاتی نشده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.