فارس من| درخواست مخاطبان برای بررسی هزینه نقل و انتقال ثانویه مسکن‌مهر
فارس من| درخواست مخاطبان برای بررسی هزینه نقل و انتقال ثانویه مسکن‌مهر

مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی با عنوان «دریافت هزینه نقل و انتقال ثانویه مسکن مهر پردیس بررسی شود» در سامانه فارس من از دریافت این هزینه توسط شرکت عمران پردیس انتقاد کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی با عنوان «دریافت هزینه نقل و انتقال ثانویه مسکن مهر پردیس بررسی شود» در سامانه فارس‌ من عنوان کردند: شرکت عمران پردیس در ابتدای خرداد ماه اعلام کرد مبلغ نقل و انتقال معاملات ثانویه پردیس را از متقاضیان مسکن مهر دریافت نخواهد کرد اما چند روز پس از این خبر دریافت مبلغ کماکان در شرکت عمران پردیس در حال انجام است.

ثبت‌کننده این پویش در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در پردیس در تشریح این اقدام گفت: شرکت عمران پردیس در ابتدای دهه ۹۰ قراردادهای مسکن‌مهر را با مالکین منعقد کرد و وعده داد که واحدهای مسکن‌مهر ۲ ساله به مالکین تحویل می‌شود؛ شرایط این قرارداد نیز از این قرار بود که مالکین آورده‌ اولیه‌ای خود را به صورت قسطی پرداخت می‌کردند و مبلغی هم در قالب وام مسکن به آن‌ها تعلق می‌گرفت.

این مخاطب با بیان اینکه اکنون پس از گذشت حدود ۱۰ سال از قرارداد و تعهد شرکت عمران پردیس هنوز قریب به ۶۰ درصد از این واحدها تحویل نشده است، ادامه داد: مسؤولان تابحال وعده‌های مختلفی را مبنی بر تحویل واحدها به مالکان داده‌اند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.

وی بیان کرد: طبیعی است اکنون برخی مالکین تصمیم گرفته‌اند با احتساب تورم این چند سال آپارتمان خود را به فروش برسانند که این اقدام مستلزم عملیات نقل و انتقال بین خریدار و فروشنده است.

ثبت‌کننده این پویش ضمن اشاره به اینکه در گذشته این نقل و انتقال به صورت وکالتی انجام می‌شد، عنوان کرد: مدتی است به خاطر اشکالاتی که در معاملات وکالتی وجود داشت روال جدیدی به اسم نقل و انتقال ثانویه تعریف شده است؛ یعنی امتیاز مسکن مهر باید به صورت قانونی زیر نظر شرکت عمران پردیس منتقل شود.

این مخاطب گفت: پس از روال جدید، شرکت عمران پردیس به بهانه تورم ایجاد شده و عدم امکان تکمیل واحدهای مسکن‌مهر اعلام کرد که در ازای این نقل و انتقال مبلغی را برای تکمیل پروژه‌ها دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه این هزینه از چند سال گذشته از یک میلیون تومان شروع شده و اکنون به حدود ۴۰ میلیون تومان رسیده و این مبلغ برای فازهای مختلف متفاوت است، ادامه داد: به گفته برخی مسؤولان، در این شرکت روزانه ۴۰ نقل و انتقال انجام می‌شود که دریافتی شرکت در این خصوص بیش از یک و نیم میلیارد است.

ثبت‌کننده این پویش بیان کرد: ما معتقدیم مبنای این مصوبه غیرقانونی است چونکه این مصوبه یک مصوبه درون سازمانی و مربوط به شرکت خصوصی عمران پردیس است و همچنین دریافت این هزینه در قرارداد اولیه ذکر نشده است؛ لذا عدم توانایی مسؤولان این شرکت در تکمیل پروژه‌ها و ایجاد تورم ربطی به مردم ندارد.

این مخاطب ضمن اشاره به اختصاص فرم «ج» برای حذف هزینه نقل و انتقال ثانویه برای اقشار ضعیف تصریح کرد: اساس کار تشخیص اقشار ضعیف این است که هیچ ملکی به نام متقاضی مسکن مهر نباشد و همچنین از سال ۱۳۸۴ به بعد نیز هیچ معامله ملکی به نام متقاضی ثبت نشده باشد که با این کار عملاً بسیاری از متقاضیان قادر به بهره‌بردن از این بند نیستند.

وی با بیان اینکه مدیرعامل جدید شرکت عمران پردیس در ابتدای مسؤولیت خود در این شرکت دریافت هزینه انتقال امتیاز مسکن مهر را غیرقانونی اعلام کرد، گفت: این سخن مدیرعامل جدید در رسانه‌ها بازتاب بسیاری داشت اما به آن عمل نشد و اکنون این هزینه دریافت می‌شود.

ثبت‌کننده این پویش در پایان ضمن گلایه از مسؤولانی که به وعده‌های خود عمل نمی‌کنند، از وزیر راه و شهرسازی درخواست کرد که هرچه سریعتر به این مسأله ورود کنند.

به گزارش فارس، خلیل محبت‌خواه مدیرعامل شرکت عمران پردیس در خردادماه ۱۴۰۲ با بیان اینکه تمام افرادی که در مسکن مهر ثبت نام کرده اند از قشر ضعیف و مستضعف هستند، از حذف هرگونه هزینه نقل و انتقال ثانویه واحدهای مسکن‌‌مهر خبر داد و گفت: متقاضیان در صورت مشاهده دریافت هزینه مراتب را به شرکت عمران گزارش دهند.

اما چندی بعد ابراهیم نظرنیا عضو هیأت مدیره شرکت عمران پردیس در خصوص حذف دریافت مبلغ نقل و انتقال مسکن مهر گفت: مبلغی که بابت نقل و انتقال ثانویه از متقاضیان دریافت می‌شود براساس یک روند قانونی و ضابطه‌ای است؛ در تاریخ ۱۹ خردادماه ممنوعیت دریافت مبلغ نقل و انتقال اعلام شد اما از تاریخ یاد شده به بعد مبلغ نقل و انتقال از متقاضیان مسکن دریافت می‌شود.

وی در ادامه با بیان اینکه مصوبه دریافت هزینه نقل و انتقال ثانویه با تنفیذ وزیر راه و شهرسازی سابق اجرایی شد، گفت: این مصوبه برای از بین بردن سوداگری و افزایش بی‌رویه قیمت مسکن به‌ویژه در حاشیه شهر تهران بود و اگر قرار بر حذف آن باشد، باید مراحل آن به صورت معکوس طی شود.

گفتنی است با کلید خوردن طرح مسکن‌مهر در سال ۱۳۸۹، در شهر پردیس عملیات ساخت ۱۲ هزار و ۷۹۲ واحد در شهر جدید پردیس با تعهد ساخت ۸۴ هزار و ۷۵۱ واحد کلید خورد که تابحال از این واحدها صرفاً قریب به ۵۰ هزار واحد تحویل متقاضیان شده است.

پایان پیام/


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]