آقاتهرانی به تعویق افتادن اجرای این قانون حجاب را رد می کند و می گوید تا آخر آذرماه قانون جدید عفاف و حجاب ابلاغ می شود و اگر رئیس جمهور آن را برای اجرا ابلاغ نکند قالیباف اینکار را خواهد کرد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین، مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در واکنش به ادعای بانکی پور مبنی بر اینکه جرائم قانون عفاف و حجاب با نظر قالیباف و مشورت قوه قضاییه تعیین شده، می گوید: عفاف و حجاب الان قانون دارد. اما اینکه این و آن نسبت بدهند و بگویند این آقا کرده و یا آن آقا، منجر به شُل شدن قانون می شود، نباید این گونه گفته شود.
فرشته صائمی؛ «جریمهها در قانون حجاب با نظر قالیباف و مشورت قوه قضائیه تعیین شد»، این ادعا را امیرحسین بانکی پور از حامیان قانون حجاب مطرح کرد، ادعایی که با تکذیب چهره های نزدیک به قالیباف همراه بود.
خبرآنلاین در گپ و گفتی با مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس این ادعا را صحت سنجی کرده است. آقاتهرانی، چهره شاخص جبهه پایداری در مجلس تاکید دارد صحبت درباره این موارد قانون را شُل می کند، ضمن اینکه مفاد قانون عفاف و حجاب به تصویب دو سوم اعضای کمیسیون مشترک رسیده است.
او به تعویق افتادن اجرای این قانون را رد می کند و می گوید تا آخر آذرماه قانون جدید عفاف و حجاب ابلاغ می شود و اگر رئیس جمهور آن را برای اجرا ابلاغ نکند قالیباف اینکار را خواهد کرد.
در ادامه گفتگو با مرتضی آقاتهرانی، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و عضو شاخص جبهه پایداری را می خوانید:
****
*آقای آقاتهرانی! چند روز پیش آقای بانکی پور مدعی شدند که جریمه های لحاظ شده در قانون عفاف و حجاب با مشورت و نظر رئیس مجلس و قوه قضاییه تعیین شده است، این ادعا صحت دارد؟
وقتی قانون نوشته می شود و مجلس ورود پیدا می کند، نمایندگان می نشینند، بعد هم تصویب می شود و به رأی همه گذاشته می شود. البته این قانون عفاف و حجاب، قانونی است که هشتاد و پنجی شده یعنی کمیسیون مشترکی تشکیل شده و عده ای که متخصص فن هستند، دور هم جمع می شوند و بعد هم یک بخش آن، بخش فرهنگی است که در این زمینه کمیسیون فرهنگی زحمت کشیده، دست دوستان درد نکند و قسمتی هم موارد مربوط به حقوق و قضاء است، که این هم در زمره وظایف کمیسیون قضائی و حقوقی است.
نکته دیگر این است که هر ماده موجود در قانون عفاف و حجاب دو سوم آراء لازم را دارد، یعنی به این صورت نیست که حتی مانند صحن نصف به علاوه یک باشد. چراکه وقتی مصوبه ای هشتاد و پنجی می شود، هر ماده آن دو سوم آرا را لازم دارد. در حال حاضر قانون عفاف و حجاب تصویب شده، شورای نگهبان هم رفته، ایراداتی هم داشته که طبیعی هم هست.
هر قانونی که به مجلس داده می شود قطعاً باید به شورای نگهبان برود و اگر نرود اصلاً مصوبه تلقی نمی شود. الان که قانون عفاف و حجاب به شورای نگهبان رفته و آن هم امضاء کرده که این مصوبه به تصویب ما رسید و قانون است.
شورای نگهبان قانون عفاف و حجاب را شفاف دیده اما برخی می گویند ابهام دارد
در نتیجه عفاف و حجاب الان قانون دارد. اما اینکه این و آن نسبت بدهند و بگویند این آقا کرده و یا آن آقا، منجر به شُل شدن قانون می شود، نباید این گونه گفته شود. در هر صورت قانون عفاف و حجاب تام و تمامی است، شخصی هم نیست که مثلاً بگوییم رئیس مجلس شخصاً چیزی گفته است. نباید چنین فضایی را ایجاد کرد چراکه قانون را کمیسیون تخصصی کار کرده و تمام شده است و از آن طرف هم به شورای نگهبان داده و ۶ بار هم به شورای نگهبان رفته و برگشته است و هر جا هم ابهامی بوده، برطرف کردیم. برای نمونه نوشتیم بد حجاب، شورای نگهبان گفته بدحجاب یعنی چه؟
چه کسی مصداق بدحجابی می شود، امکان دارد من به یکی بگویم بدحجاب، دیگری به فرد دیگری بگوید بدحجاب. لذا شورای نگهبان گفته که بدحجاب را تعریف کن و بگویید از کجا تا کجاست، چه شرایطی پیدا کند بدحجاب و یا بی حجاب می شود، همه این موارد تمام شده است، یعنی قانون هم شفاف است و شورای نگهبان هم آن را شفاف دیده است. حالا برخی می گویند ابهام دارد، اولاً قانون بعد از ۶ ماه که تصویب شد قابل اصلاح است و می شود اصلاح کرد. خود نمایندگان می توانند ورود پیدا کنند، درخواست اصلاح بدهند، هر جا که ایراد دارد، مجدداً بررسی شود.
*مثلا خود آقای قالیباف در جریان جریمه ها قرار داشتند؟
این را خود آقای قالیباف باید بگوید.
اگر پزشکیان قانون عفاف و حجاب را ابلاغ نکند، قالیباف انجام می دهد
*یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی گفته که بنابر نظر شورای امنیت ملی قرار است اجرای قانون عفاف و حجاب به تعویق بیفتد، ارزیابی شما از این ادعا به چه صورت است؟
زمانی که دارند تا آخر این ماه تمام می شود، چند وقت دیگر قانون ابلاغ می شود.
*شما از این تصمیم شورای امنیت ملی اطلاع دارید؟
بله، همه موارد آن را می دانم اما تمام شده است، وقتش تمام شده و همین اواخر آذر ماه پایان مدت زمانی است که در اختیار داشتند و ابلاغ می شود. امیدوار هستم قانون را به رئیس جمهور بدهند که ابلاغ کند که اگر او ابلاغ کرد، بسیار خب اما اگر ابلاغ نکرد، خود رئیس مجلس تا ۱۵ روز وقت دارد که ابلاغ کند، که این کار را هم انجام می دهد چراکه مشاهده کردم صحبت های قالیباف در همین راستا است.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین