دود آتش‌سوزی هورالعظیم برخی شهرهای خوزستان را فرا گرفت
دود آتش‌سوزی هورالعظیم برخی شهرهای خوزستان را فرا گرفت

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان از وقوع آتشسوزی در تالاب هورالعظیم بخش عراقی خبر داد و گفت: دود ناشی از این آتشسوزی برخی شهرهای خوزستان را در برگرفت و اکنون این آتشسوزی مهار شده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا؛ داود میرشکار اظهار کرد: براساس تصاویر ماهواره‌ای آتشسوزی تالاب هورالعظیم در بخش عراق از بامداد امروز آغاز شده است. کانون این آتشسوزی جنوب و جنوب غربی دریاچه “ام النعاج”در هورالهویزه عراق بوده است.

وی فاصله کانون آتشسوزی با استان خوزستان را ۱۰ کیلومتر عنوان کرد و گفت: دلیل آتشسوزی گرمای هوا، خشکی تالاب بوده و آتشسوزی کشاورزان و دامدارن در بخش عراقی گزارش شده است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه دود آتشسوزی به مناطق مختلف استان رسیده است بیان کرد: دود این آتشسوزی به صورت عمده سه شهر اهواز، سوسنگرد و هویزه را در برگرفت.

میرشکار ادامه داد: براثر آتشسوزی حداکثر غلظت ساعتی در اهواز، در ساعت ۲ بامداد با شاخص ۲۰۶ میکروگرم برمترمکعب بوده است.

به گفته وی، درحال حاضر شاخص کیفی هوا تا ساعت ۱۰ صبح به شاخص ۱۶۱ میکروگرم بر مترمکعب رسید که وضعیت ناسالم در اهواز را نشان می‌دهد اما شاخص ایستگاه شهر سوسنگرد ۹۸ میکروگرم است و قابل قبول می‌باشد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینکه آتشسوزی در تالاب عراقی تقریبا مهار شده اما همچنان دود از محل آتشسوزی متصاعد می‌شود گفت: متاسفانه در بخش عراقی تالاب اقدام قابل توجهی برای پیشگری از آتشسوزی انجام نمی‌شود.

 هفته گذشته نیز دود ناشی از آتش‌سوزی هورالعظیم در عراق موجب دودگرفتگی بر مناطق مرز استان خوزستان شد.

بر اساس این گزارش، آتش‌سوزی یکی از چالش‌های هورالعظیم در زمانی است که حقابه آن تامین نشود. در تابستان‌های سال‌های گذشته نیز آتش سوزی در بخش‌هایی از هورالعظیم در عراق، شهر مرزی رُفیِّع را چندین روز درگیر کرد اما در تابستان سال ۹۷ که خشکسالی شدیدی در خوزستان رخ داده بود، آتش سوزی در بخش‌های ایرانی و عراقی تالاب از تیر تا مهر آن سال ادامه داشت. حتی اعزام بالگرد آبپاش هم نتوانست آتش را خاموش کند و دود این آتش سوزی هشت شهرستان را فراگرفت.

تالاب مرزی هورالعظیم با بیش از ۳۰۰ هزار هکتار، آخرین بازمانده تالاب‌های بین النهرین است که یک سوم آن در ایران و دوسوم آن در کشور عراق قرار دارد. این زیستگاه منحصر بفرد، در جنوب غربی کشور در خوزستان و در انتهای رودخانه کرخه واقع است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]