مدیرکل امور عشایری استان اردبیل گفت: ۲۶ قشلاق عشایری استان اردبیل همچنان برق ندارد و از روشنایی بیبهره هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، علی پیرجاهد در جریان بازدید از مناطق عشایری در مشگینشهر اظهار داشت: تمام تلاش ما بر این است تا با همکاری توزیع برق استان پنلهای خورشیدی را در اختیار عشایر فاقد روشنایی قرار دهیم تا آنها بتوانند از نعمت روشنایی بهرهمند شوند.
وی تصریح کرد: در کنار تأمین سایر زیرساختها، همچنان عشایر استان اردبیل از برخی مشکلات و نارساییها رنج میبرند که ضرورت دارد با برنامهریزی دقیق در صدد رفع این مشکلات برآییم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل گفت: با توجه به شرایط خشکسالی و غفلت و بیتوجهیهایی که در سالهای گذشته انجام شده، جمعیت دام عشایر و همچنین جمعیت ساکن در مناطق عشایری کاهش یافته و تلاش ما بر این است تا با ایجاد امکانات و زیرساختها جلوی این روند کاهشی جمعیت عشایری را بگیریم.
پیرجاهد افزود: اعمال برخی از قوانین و مقررات دلزدگی جامعه عشایری را به همراه داشته در حالی که ما با رفع خلأهای قانونی میتوانیم به جامعه عشایری در ادامه مسیر تولید کمک کرده و مشکلات و نارساییهای آنها را رفع کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در بین جامعه عشایری نه شورا و نه دهیاری وجود دارد و ما به عنوان سخنگوی جامعه عشایری از دستگاههای متولی که بیش از ۵۰ دستگاه هستند، انتظار داریم تا مسئولیت خود را در قبال جامعه توانمند عشایری به شایستگی انجام داده و نگاه خود را در این حوزه نسبت به گذشته اصلاح کنند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل اضافه کرد: توزیع ۳۰۰ تن آرد به صورت ماهانه در بین جامعه عشایری جوابگوی نیاز آنها نیست چرا که سرانه هر فرد ساکن در مناطق عشایری ۱۰ کیلوگرم است که به دلایل مختلف حتی این میزان آرد نیز به دست خود آنها نمیرسید و در این بین ما با برخی سوءاستفادهها روبهرو بودیم که در سه ماه اخیر سعی شده تا جلوی اقدامات مافیا و برخی سوءاستفادهها در این زمینه گرفته شود.
پیرجاهد بیان کرد: در مغان با تهیه نان سعی کردیم تا نان گرم در بین عشایر توزیع کنیم اما در مشگینشهر به دلیل برخی شرایط آب و هوایی و کوهستانی بودن، همچنان توزیع آرد با همراهی همکارانمان در حال انجام است.
وی در ادامه یادآور شد: ۵۰ دستگاه در استان مسئولیت خطیری را در قبال زندگی جامعه عشایری دارند و ما در قالب نهضت حقوق عشایر سعی میکنیم تا آنها را مکلف به انجام وظایف در قبال جامعه عشایری کنیم که انتظار میرود دستگاههای متولی به وظیفه خود در سریعترین زمان عمل کنند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل تصریح کرد: در این پنج ماه با همکاری سپاه و بسیج استان تفاهمنامهای را امضا کردیم تا ۲۰۰ کیلومتر راه عشایری در قالب نهضت شنریزی مرمت شده که ۵۰ کیلومتر از این شنریزیها در حال انجام است.
پیرجاهد گفت: در دهه فجر در قالب طرح آبرسانی به جامعه عشایری، آب ۱۴ قشلاق تأمین میشود و تلاش بر این است تا در سایر قشلاقات نیز مشکلات آبرسانی برطرف شود.
وی از خرید تانکر و رفع سایر نیازمندیهای جامعه عشایری خبر داد و افزود: با برگزاری جشنوارههای فرهنگی، هنری و ورزشی سعی داریم تا در حد وسع و توان به تحرک و پویایی جامعه عشایری کمک کنیم.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل در مورد توزیع نهادههای دامی در بین جامعه عشایری با همت ۱۱ شرکت تعاونی و یک اتحادیه خاطرنشان کرد: تأمین منابع مالی و نقدینگی با مشکلاتی روبهرو بوده که سعی کردیم این موانع و مشکلات را برطرف کنیم تا عشایر بتوانند با تهیه نهادهها در سنگر تولید گوشت همچنان پیشتاز عمل کنند.
پیرجاهد به برگزاری ناهماهنگ جشنواره عشایری در استان و ضرورت راهاندازی موزه عشایر در مرکز استان را یادآور شد و اضافه کرد: با همراهی میراث فرهنگی سعی داریم تا جشنواره کوچ عشایر که به تازگی ثبت جهانی شده در سال آینده با شکوه هر چه تمامتر و در قالب معرفی هویت عشایر استان انجام شده و موزه عشایر را نیز با هدف نشان دادن ابزار، امکانات، لباس، آداب و رسوم و موسیقی جامعه عشایری به خوبی در مرکز استان راهاندازی کنیم.
وی به طرح دغدغههای جامعه عشایری به ویژه تأمین آب، برق، گاز، نان و راه دسترسی مناسب اشاره کرد و ادامه داد: ما در همه حوزهها و در قالب نهضت احیای حقوق جامعه عشایری سعی داریم تا مشکلات آنها را رفع کنیم که با همکاری مخابرات حل مشکل آنتندهی ۵۷۰ قشلاق در حال انجام است.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل نیازمندی ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار را برای تکمیل چهار پروژه نیمهتمام آبرسانی یادآور شد و بیان کرد: برای حل مشکل تنش آبی در بین جامعه عشایری با تأمین این میزان اعتبار، امیدواریم در آینده نزدیک مشکلات آبرسانی مناطق عشایری با صورت اساسی و ریشهای حل شود.
پیرجاهد یادآور شد: متأسفانه بخشی از اراضی مغان که متعلق به عشایر بوده به دلایلی مختلف از دسترس آنها خارج شده در حالی که انتظار میرود منابع طبیعی با تخصیص این اراضی به احیای صنعت دامپروری و تولیدات جامعه عشایری کمک کنند.
مدیرکل امور عشایری استان اردبیل تصریح کرد: قطعا در آینده نزدیک ۲۶ قشلاق فاقد برق استان با پنل خورشیدی روشنایی پیدا میکنند و در کنار آن انتظار میرود سایر دغدغههای جامعه عشایری نیز رفع شود.
انتهای پیام/۱۳۱/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews