۱۹ درصد مدارس کشور نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی دارند
۱۹ درصد مدارس کشور نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی دارند

رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه ۱۹ درصد از مدارس نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی دارند، گفت: این موضوع در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده و امیدواریم مجلس پای حکمی که در این زمینه در برنامه وجود دارد، بایستد تا مدارسی با استاندارد و ایمن در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری فارس از دماوند، آیین نکوداشت خیر نیک‌اندیش زنده‌یاد اختر صدوقی و بهره‌برداری از مدرسه ۶ کلاسه برکت زنده یاد اختر صدوقی ظهر امروز همزمان با روز روستا و عشایر و هفته فرهنگی شهرستان دماوند با حضور خان‌محمدی معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور در روستای گرمابسرد برگزار شد.

در این آیین، عباس زارع مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز استان تهران، مجید پیروزان مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه‌ساز شهرستان‌های استان تهران، طاهرخانی فرماندار شهرستان دماوند، موسوی مدیرعامل مجمع خیرین مدرسه ساز شهرستان دماوند و مهندسین اداره کل نوسازی مدارس استان تهران، کادر مدرسه و اهالی روستای گرمابسرد نیز حضور داشتند.

این مدرسه که در هفته دولت افتتاح شده بود، با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد تومان با مشارکت اداره کل نوسازی مدارس استان تهران، زنده‌یاد اختر صدوقی و با همت والای خدیجه نیزاری رئیس شورای بانوان خیرین مدرسه ساز نوسازی کشور و بنیاد برکت احداث شده است.

همچنین این پروژه آموزشی با زیربنای ۳۷۳ مترمربع و مساحت ۸۸۳ مترمربع دارای ۶ باب کلاس، یک باب اداری و یک باب آزمایشگاه و کارگاه است.

19 درصد مدارس کشور نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی دارند

 

حمیدرضا خان‌محمدی، رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور در حاشیه این آیین اظهار کرد: امروز مدرسه‌ای که در روستای گرمابسرد مورد بهره‌برداری قرار گرفته، با مشارکت خیرین احداث شده که باید از همه تلاش آنان در جهت نوسازی و تجهیز مدارس کشور قدردانی کنیم.

وی با بیان اینکه از ۲۰۲۰ طرحی که در مهرماه امسال تحویل دانش‌آموزان شده، ۶۳ درصد روستایی بودند، گفت: این نشان می‌دهد که دولت به عدالت و محرومیت‌زدایی توجه داشته است.

معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش گفت: این مدارسی که در روستاها نوسازی یا احداث می‌شود، ویژگی‌هایی دارند؛ ابتدا باید به روستاها که محل تولید و مخزن بسته‌های غذایی، کشاورزی، باغداری و دامداری هستند، توجه شود؛ چراکه آنان برای کشور ارزش‌افزایی می‌کنند و باید از کودکی به روستاییان توجه شود.

خان‌محمدی ادامه داد: نکته دیگر، این است که ساخت مدارس در روستاها باعث جلوگیری از بازماندگی تحصیل می‌شود؛ با توجه به مسیر طولانی روستاها تا شهرها به جای اینکه دانش‌آموزان مهاجرت کنند، تعدادی از معلمان در روستا مستقر می‌شوند و با تمرکز بالا در کنار آرامشی که خانواده‎ها دارند، قرار می‌گیرند و این باعث افزایش کیفیت تحصیلی و یادگیری می‌شود و خوشبختانه این مهم در روستای گرمابسرد صورت پذیرفته است.

19 درصد مدارس کشور نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی دارند

 

وی تصریح کرد: راهبرد دولت سیزدهم توجه به روستاست و مدرسه، مبنایی‌ترین فضایی است که در روستاها به آن توجه می‌شود و امروز شاهد هستیم که خیرین حضور پررنگی دارند و با توجه به جمعیت روستای گرمابسرد، احداث یک مدرسه پسرانه در این روستا خشت گذاری شد و امیدواریم به واسطه ساخت مدارس و حضور معلمان در مدارس شاهد افت بازماندگی از تحصیل در روستاها باشیم.

رئیس سازمان نوسازی و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه امروز با چالش‌های مهمی مواجه هستیم، بیان کرد: اگر به روستاها چه از نظر زیرسازی، عمرانی و آبادانی توجه نشود، مهاجرت اتفاق می‌افتد، اما توجه هرچه بیشتر این مسائل به روستاها باعث می‌شود که در حاشیه شهرها مسأله نداشته باشیم.

خان‌محمدی تأکید کرد: یکی از چالش‌ها، تغییر ترکیب جمعیت در حاشیه شهرهاست که برنامه‌ریزی شده با اجرای طرح‌های مختلف بتوانیم این موضوع را برطرف کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ۱۹ درصد از مدارس نیاز به بازسازی و مقاوم‌سازی دارند، اضافه کرد: این موضوع در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده و امیدواریم مجلس پای حکمی که در این زمینه در برنامه وجود دارد، بایستد تا بتوانیم در پایان برنامه هفتم این مسائل را از صفحه آموزش و پرورش حذف کنیم تا مدارسی با استاندارد و ایمن در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم.

گفتنی است؛ در حاشیه این مراسم یک مدرسه ۹ کلاسه تماما خیر ساز به خیری حسینی نیز در مساحت ۲ هزار مترمربع در روستای گرمابسرد خشت‌گذاری شد.

پایان پیام/۶۷۰۱۵/


✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]