جزئیات توهین آموزش و پرورش به معلمان با احکام رتبه بندی!
جزئیات توهین آموزش و پرورش به معلمان با احکام رتبه بندی!

آموزش و پرورش این بار از طریق رتبه بندی معلمان به آن‌ها توهین کرد.

به گزارش نبض بازار، نگاهی به احکام ارائه شده در رتبه بندی معلمان به روشنی مشخص می‌کند که آموزش و پرورش با این قانون بیشتر صلاحیت آنها را زیر سوال برده است.

هرچند ابراهیم  رئیسی، رئیس جمهور در دیدار با مدیران مدارس، رتبه بندی معلمان را وسیله ای برای کرامت این قشر دانست، اما در واقع رتبه بندی معلمان ابزاری برای توهین به جایگاه معلمان شده است.

معلمان جزء تحصیلکرده‌ترین و شریف‌ترین اقشار جامعه هستند که برای احراز این شغل با انواع فیلتر‌ها مواجه شده اند، اما با وجود همه این مسائل احکام رتبه بندی نشان دهنده نوع نگاه آموزش و پروش به معلمان است، این که در میان جمعیت ۹۰۰ هزار نفری کمتر از یک درصد حائز رتبه ۵ شدند، یعنی در میان این خیل معلمان با سابقه و تحصیلات تنها ۱۲۰۰ نفر شایسته احراز رتبه ۵ یا همان ممتاز بوده اند.

وجود معلمان بدون رتبه  نیز نشان دهنده این است که دست کم برخی از این قشر از نظر آموزش و پروش تا کنون شایسته احراز هیچ درجه‌ای نیستند!

ضمن اینکه رتبه بندی قرار بود تغییر آشکار و محسوسی در حقوق  معلمان ایجاد کند، اما همچنان پس از رتبه بندی نیز این قشر با وجود تحصیلات بالا دچار مشکلات معیشتی هستند و وعده افزایش ۸ تا ۱۶ میلیونی حقوق به هیچ عنوان محقق نشده است.

دیگر اینکه نحوه خود اظهاری و همچنین دریافت امتیاز برای رتبه بندی نیز گاه چنان با کرامت معلمان در تعارض بوده که حتی برخی عطای پر کردن این اطلاعات را به لقایش بخشیده اند.

اطلاعات اعلام شده از رتبه بندی معلمان حکایت از آمار عجیبی در ارائه امتیاز به آن‌ها دارد.

کارشناسان درباره رتبه بندی معلمان آمار عجیبی ارائه می‌دهند و حتی معتقدند بر خلاف ادعای آموزش و پرورش  اجرای این قانون هنوز آغاز نشده است وگرنه نباید شرایط حقوق معلمان در سطح فعلی قرار داشت.

نیک نژاد از عجایب این طرح می‌گوید:از بین ۹۰۰ هزار معلم، نزدیک به ۱۲۰۰ نفر رتبه ۵ گرفته‌اند یعنی تقریبا کمتر از یک درصد معلمان (که این خود نیز نوعی پایین آوردن و بی احترامی در حق معلمان است، چرا که آموزش و پرورش حتی یک درصد از این حجم معلمان  تحصیلکرده و با سابقه را شایسته رتبه ۵ تشخیص نداده است) 

محمدرضا نیک نژاد، کارشناس تعلیم و تربیت می‌گوید: وزیر آموزش و پرورش قول داده بود که تا آغاز مهر رتبه‌ها درست می‌شوند و حتی برخی از معلمان یک رتبه بالا می‌روند. حالا نه تنها معوقات داده نشده، بلکه رتبه‌های معلمان به صورت رسمی اعلام نشده. از سوی دیگر در بهترین حالت ۲.۵ تا ۴ میلیون تومان به حقوق معلمان اضافه شده است.

از اول مهر امسال به صورت رسمی، ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز پشت نیمکت‌های مدرسه نشستند تا یک سال تحصیلی دیگر را آغاز کنند. بدون شک امسال هم مانند سال‌های گذشته، آموزش و پرورش با چالش‌های زیادی مواجه است.

کمبود معلم و نیروی متخصص به ویژه در دوره ابتدایی، بودجه ناکافی، بی‌عدالتی آموزشی و بازماندگی از تحصیل دانش‌آموزان و نارضایتی معلمان از رتبه‌بندی از جمله مشکلاتی است که امسال هم فکری به حال آن نشده و قرار است در همچنان بر همان پاشنه سابق بچرخد. بی‌نتیجه بودن رتبه‌بندی و افزایش نارضایتی‌ها چالش‌های آموزش و پرورش آنقدر زیاد است که گفتن از آن‌ها زمان طولانی لازم دارد.

نیک نژاد  گفت: طرحی که در این سال‌ها با انتقادات زیادی از سوی معلمان مواجه شده و هنوز هم محل بحث بسیاری از فرهنگیان است، از مشکلات بزرگ معلمان به شمار می‌رود. به گفته او دولت می‌گوید که بعد از ۱۰-۱۲ سال بالاخره رتبه‌بندی را اجرا کرده، اما واقعیت این است که طرح مذکور هنوز به سامان نرسیده و گامی هم برای اجرایی شدنش برداشته نشده‌است.

وی افزود: بر اساس گفته‌های مسئولان، در این طرح قرار بود ۸ تا ۱۶ میلیون تومان به حقوق معلمان اضافه شود تا حقوق این قشر هم به حقوق متوسط جامعه ایران برسد. با این حال طبق آنچه دیده و شنیده شده در مواردی رتبه‌های معلمان سرسری و دست پایین داده شده که این امر نارضایتی‌ها را بیشتر کرده‌است. در این میان نکته عجیبی که نیک نژاد به آن اشاره می‌کند تعداد معلمان رتبه پنجمی است. از بین ۹۰۰ هزار معلم، نزدیک به ۱۲۰۰ نفر رتبه ۵ گرفته‌اند یعنی تقریبا کمتر از یک درصد معلمان.

نیک نژاد در پایان تاکید کرد: بنابراین طبق گفته‌ها ۷۵ تا ۸۰ درصد از معلمان از رتبه‌های خود ناراضی‌اند. در قدم بعدی وزیر آموزش و پرورش قول داده بود که تا آغاز مهر رتبه‌ها درست می‌شوند و حتی برخی از معلمان یک رتبه بالا می‌روند. حالا در سومین روز مهر نه تنها معوقات داده نشده، بلکه رتبه‌های معلمان به صورت رسمی اعلام نشده. از سوی دیگر در بهترین حالت ۲.۵ تا ۴ میلیون تومان به حقوق معلمان اضافه شده است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]