بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی سپرده‌های ایران نزد بانک‌های خارجی در پایان سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ را حدود ۱۲.۷میلیارد دلار اعلام کرد که این رقم بالغ بر ۵.۳میلیارد دلار نسبت به سه‌ماهه قبل کاهش داشته است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد میزان سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ برابر با ۱۲ میلیارد و ۷۶۳ میلیون دلار بوده است. سپرده‌های ایران نزد این بانک‌ها و مؤسسات نسبت به سه‌ماهه قبل ۵.۳ میلیارد دلار کاهش داشته است.
در پایان سه‌ماهه دوم ۲۰۲۳ کل سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات خارجی ۱۸ میلیارد و ۶۳ میلیون دلار اعلام شده بود.
کاهش ۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی طی سه ماه در طول مراودات مالی ایران با این بانک‌ها کمتر دیده شده است.
از کل سپرده‌های ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ بالغ بر ۱۰ میلیارد و ۶۲۴ میلیون دلار نزد بانک‌های خارجی و ۴۵۰ میلیون دلار نزد مؤسسات مالی غیربانکی و بقیه نزد بخش‌های غیرمالی قرار داشته است.
افت ۵.۳ میلیارد دلاری سپرده‌های ایران عمدتاً مربوط به سپرده‌هایی بوده است که نزد مؤسسات مالی غیربانکی قرار داشته است. در پایان سه‌ماهه دوم ۲۰۲۳ سپرده‌های ایران نزد مؤسسات مالی غیربانکی ۷ میلیارد و ۳۲۷ میلیون دلار گزارش شده بود.
به‌گفته کارشناسان این رقم احتمالاً مربوط به انتقال دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی است که از این کشور به حساب‌های بانک‌های ایرانی در قطر انتقال داده شد.
بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی از نگهداری ۶۹درصدی سپرده‌های خارجی ایران برابر با ۸ میلیارد و ۸۰۳ میلیون دلار در قالب یورو خبر داده است. سهم دلار ۴۳۳ میلیون دلار بوده است.
بر اساس این گزارش تعهدات ایران در برابر بانک‌ها و مؤسسات مالی خارجی در پایان سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ نیز با کاهش به نصف نسبت به سه‌ماهه دوم ۲۰۲۳ به ۹۲۴ میلیون دلار رسیده است. تعهدات ایران نزد این بانک‌ها در سه‌ماهه دوم ۲۰۲۳ بالغ بر یک‌میلیارد و ۸۹۹ میلیون دلار بوده است.
از کل تعهدات ایران نزد بانک‌ها و مؤسسات خارجی در سه‌ماهه سوم ۲۰۲۳ بالغ بر ۴۸۴ میلیون دلار مربوط به تعهدات ایران در برابر بانک‌ها بوده است، همچنین ۸۶۳ میلیون دلار از تعهدات ایران در قالب یورو و ۸ میلیون دلار در قالب دلار بوده است.
مقر اصلی بانک تسویه حساب‌های بین‌المللی در شهر «بازل» در سوییس است و گزارش‌های آن تحت عنوان «بانکداری بین‌المللی و تحولات بازار مالی» چهار بار در سال منتشر می‌شود. بانک های مرکزی ۶۳ کشور دنیا عضو این مؤسسه هستند که بانک مرکزی کره جنوبی از جمله آن‌هاست اما بانک مرکزی قطر عضو این مؤسسه بین‌المللی نیست.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]